Veckans matcher & träningar

Vi krigar vidare mot en plats ovan strecket, denna vecka med två nya matcher. Den gångna veckan bjöd ju på en seger och en förlust, men nu börjar det krävas mer än en seger i rad, eller hur?

Dag: Onsdag 8 februari

Tid: kl. 19:00

Plats: Scaniarinken

Motståndare: Södertälje SK

Matchen på onsdag kommer återigen att betyda så oerhört mycket för Björklöven som klubb. Man kämpar fortfarande om att slippa det negativa kvalet och nu måste segrarna börja rada upp sig.

Södertälje är fast förankrat i botten med hela 12 poäng upp över strecket med en match mer spelad än Västerås. Laget är seriens sämsta hemmalag med fyra segrar på 20 matcher, med 15 inspelade poäng och en målskillnad på 36-66. Vi å vår sida är seriens sämsta bortalag med ynka 17 poäng på 20 matcher och en målskillnad på 40-66. Ganska jämt skägg med andra ord inför matchen.

Vi har mötts tre gånger den här säsongen där bägge lagen som bortalag dragit det längsta strået vi samtliga. Södertälje inledde med att besegra oss i T3 Center i den 4 omgången med 6-5 efter straffar och vi returnerade tjänsten via 3-0 i Scaniarinken i omgång 17. i Omgång 30 så blev vi kölhalade med hela 1-5, trots 42-23 i skott.

Matchen på onsdag sänds via webben via C More Sport och då givetvis också via webben cmore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Cmore-600x341

* * *

Dag: Fredag 10 februari

Tid: kl. 19:00

Plats: Plivit Trade hallen

Motståndare: Västervik IK

På fredag är det dags för en ny bortamatch, när vi gästar Plivit Trade hallen och tabellfemmanVästervik. VIK är seriens sjätte bästa hemmalag med 13 segrar på 20 matcher, med 38 inspelade poäng och en målskillnad på 57-44. Vår bortastatistik är ju identisk med den mot SSK då den matchen ännu inte är spelad, dvs seriens sämsta bortalag med ynka 17 poäng på 20 matcher och en målskillnad på 40-66. Hinner den förbättras under onsdagen?

Matchen blir lagens blott tre möte i modern tid och det var ju dels i den femte omgången då vi föll hemma med 0-4 och i den 18:e omgången då vi föll borta med 2-3. Även i den 31:a omgången blev det pisk, den gången med 1-5 hemma i T3 Center. Dags för första segern nu då?

Västervik möter ikväll Mora på bortaplan.

Matchen på fredag sänds på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Cmore-600x341

* * *

Så här tränar då Björklöven under denna vecka:

Måndag: kl. 11 – 13

Tisdag: kl. 11 – 13

Onsdag: –

Torsdag: –

Fredag: –

Lördag: –

Söndag: –

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans två matcher..?! Fältet som vanligt fritt..

One thought on “Veckans matcher & träningar

  • 6 februari, 2017 kl. 08:28
    Permalänk

    Vet ni något om skadesituationen? Cody borde komma tillbaka men de övriga?
    Wikström är han borta resten av säsongen?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: