Veckans matcher & träningar

Efter fredagens vinst mot Mora IK nu senast har grabbarna fått andas lite, men nu drar matchandet i gång igen med två matcher kommande vecka innan ett lite uppehåll för bl.a. jul. Med andra ord nu dags för utmaningar och nya möjligheter.

Dag: Tisdag 13 december

Tid: kl. 19:00

Plats: Be-Ge Hockey Center

Motståndare: IK Oskarshamn

Efter fem raka förluster på bortaplan är det dags att studsa tillbaka och även om 9:e placerade Oskarshamn dessutom bara är seriens 9:e bästa hemmalag med sex segrar på 13 försök, så ska vi sälja oss förbannat dyrt. Laget har tagit 21 av 39 möjliga poäng hemma i Be-Ge Hockey Center med en målskillnad på 35-37. Vi kontrar med att vara 12:e lag i bortatabellen med 13 poäng (24-36) på 13 matcher.

Under förra säsongen föll vi i det första mötet borta mot Oskarshamn med 2-1 för att inte kunna få revansch i det andra mötet då vi föll med 2-5. Under de två säsongerna dessförinnan ytterligare fyra förluster via 0-2 och 2-3 säsongen 14/15 samt via 3-4 och 5-9 säsongen 13/14. Kan vi konstatera att Be-Ge (ska visst uttalas [bee-gee]) inte verkar var just vårt Hockey Center?

Under den här säsongen föll vi i premiären borta med 2-3 för att få i omgång 14 få revansch i T3 Center med 5-3.

Matchen sänds dels på CMore Sport men även på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Cmore-600x341* * *

Dag: Fredag 16 december

Tid: kl. 19:00

Plats: T3 Center

Motståndare: Tingsryds AIF

På fredag så väntar förra årets succégäng som även har överraskat positivt denna säsong. I skrivande stund är Tingsryd på femteplats och med ett försprång till oss med sex poäng, så vi kan återigen prata om dessa så kallade sexpoängsfighter. Seger på fredag gör att vi ger oss själva chansen att haka på dem, men vid förlust känns det däremot som att vi möjligen får tufft att hinna ikapp TAIF.

Ser vi till Tingsryds bortastatistik så vittnar den om ett rätt starkt bortalag, 19 poäng på 13 matcher och med det tredje bästa bortalag med en målskillnad på 37-38. Vi kontrar med att vara ligans åttonde bästa hemmalag med 24 poäng på 13 matcher (48-48), men här kanske det låter ännu bättre om vi i stället säger åtta segrar på de nio senaste matcherna? På ett sätt börjar T3 Center bli den borg och vårt näste vi så gärna vill att den ska vara.

Under förra säsongen slutade de två mötena i T3 Center med två hemmasegrar (5-1 respektive 4-2) för vårt gröngula Björklöven. Tingsryd kommer närmast från en övertidsvinst hemma mot Västerviks IK och hinner innan matchen på fredag, i övermorgon onsdag, dessutom möta Waltins SSK hemma i Nelson Garden Arena.

Likt matchen i morgon tisdag mot Oskarshamn sänds även denna dels på CMore Sport men även på webben via C More.se.

* * *

Så här tränar då Björklöven under denna vecka:

Måndag: 11.00 – 13.00

Tisdag: –

Onsdag: –

Torsdag: 11.00 – 13.00

Fredag: 11.00 – 12.00 (Matchvärmning)

Lördag: 11.00 – 12.00

Söndag: –

* * *

För att kunna köpa biljett till matchen mot Tingsryd på fredag klicka HÄR, för att kunna se matcherna via webben så kan du köpa dem via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

* * *

Självklart, för att inte missa en enda hemmamatch så köper du ju säsongskort och det gör du genom att klicka på bilden nedan.

Säsongskort 16_17 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: