Veckans matcher & träningar

Efter matchen och storförlusten 2-7 senast mot AIK i förrgår går vi nu in i en sällsynt matchtät vecka. Hur ser då den kommande veckan ut när det gäller matcher och träningar när grundserien faktiskt ska spelas färdigt?

Vi spelade ju bara två matcher föregående vecka då vi först hemmaslog Vita Hästen med 3-2 för att i lördags sedan förlora mot AIK på Hovet med hela 2-7. Men som vi alltid brukar skriva, ny vecka med nya möjligheter, eller hur?

Som vanligt lägger vi även in bokade träningstider för den eller de som vill spana in det gröngula laget även på träningarna.

24777183431_fdc4cee43b_b

En nödvändig syn i T3 Center i kväll. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone* * *

Dag: I kväll måndag 22 februari

Tid: kl. 19:00

Plats: T3 Center

Motståndare: IF Sundsvall Hockey

I kväll kommer nästa match av slutspelskaraktär om drömmen till fortsatt spel efter den 28 februari ska leva. Sundsvall kommer närmast från en torsk hemma mot Leksands IF med 1-4.

IF Sundsvall Hockey ligger i skrivande stund på den 14:e och sista platsen i ligan, faktiskt en plats de abonnerat på sedan den 23 november eller 25:e omgången. Som bäst låg de femma, men det var å andra sidan då ett visst gröngult lag toppade hela tabellen. Vi har nu hela 26 pinnar ner till Sundsvall och 12 samt 13 mål ner till Asplöven på den 13:e platsen så någon risk för negativt kval finns knappt inte ens längre i teorin.

Laget är seriens sämsta bortalag med 19 i hopspelade poäng på 24 försök och en målskillnad 49-88. Vi kontrar med att vara seriens 10:e bästa hemmalag med 40 ihopspelade poäng på 24 matcher och en målskillnad på 62-54. Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket så här långt gett hela nio poäng. Så här långt har vi alltså gått rent mot jumbon.

Vi började med att vinna borta med 3-1, vi vann därefter hemma i den 23:e omgången med 5-2 för att i tredje mötet återigen vinna borta, denna gång med 3-2 och då i omgång 36.

* * *

Dag: Onsdag 24 februari

Tid: kl. 19:00

Plats: Smidjegrav Arena

Motståndare: Mora IK

På onsdag väntar väntar så ligasexan Mora IK kommer närmast från en stabil seger hemma mot Asplöven HC med 2-0. Laget spelar för övrigt i kväll borta mot Dalakonkurrenten Leksands IF i ett hett derby.

Mora ligger som sagt i skrivande stund på plats 6 i hockeyallsvenskan och är seriens 7:e bästa hemmalag med 45 i hopspelade poäng på 24 försök och en målskillnad 75-55. Vi kontrar med att vara seriens 10:e bästa bortalag med 25 ihopspelade poäng på 24 matcher och en målskillnad på 64-90. Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket så här långt inte gett någon poäng.

Vi började med att förlora hemma med 1-3, vi förlorade därefter även borta i den 24:e omgången med 2-4 för att i tredje mötet återigen förlora hemma, även denna gång med 1-3 och då i omgång 37. Mora så här långt ett lag vi alltså haft särskilt svårt för under säsongen.

* * *

Dag: Fredag 26 februari

Tid: kl. 19:00

Plats: T3 Center

Motståndare: Asplöven HC

På fredag kväll sista grundseriehemmamatchen för den här säsongen och om vi överhuvudtaget spelar vidare i T3 Center efter den här veckan vet vi först under veckan och kanske inte förrän på söndagkväll efter matchen mot Leksand.

Asplöven kommer närmast från en förlust borta mot Mora IK med 0-2. Laget spelar för övrigt i kväll hemma mot VIK Västerås HK i ICA Arena och kommer på onsdag även då spela hemma, men då mot Leksands IF.

Asplöven HC ligger i skrivande stund på den 13:e och näst sista platsen i ligan. Vi har inför veckan hela 12 poäng och 13 mål ner till Asplöven så någon reell risk för negativt kval finns som sagts inte ens.

Laget är seriens 13:e bästa bortalag med 19 i hopspelade poäng på 25 försök och en målskillnad 48-80. Vi kontrar med att vara seriens 10:e bästa hemmalag med 40 ihopspelade poäng på 24 matcher och en målskillnad på 62-54. Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket så här långt gett sex poäng.

Vi började med att förlora borta med 2-4, vi vann därefter hemma i den 25:e omgången med 4-2 för att i tredje mötet återigen vinna borta, denna gången med 3-1. Detta då i omgång 38.

* * *

Dag: Söndag 28 februari

Tid: kl. 16:00

Plats: Tegera Arena Arena

Motståndare: Leksands IF

På söndag väntar så Leksands IF i det som kan komma att bli säsongens allra sist match. Det var knappast något vi trodde på när vi inledde säsongen 11 september när vi förlorade hemma mot VIK Västerås eller efter fem omgångar då vi faktiskt ledde ligan. Leksands IF kommer närmast från en klar seger borta mot Sundsvall med 4-1. Innan matchen på söndag hinner Leksand dessutom med att möta Mora IK hemma i Tegera Arena i ett hett derby, på onsdag möter man som bekant Asplöven uppe i Haparanda och på fredag återigen hemma mot VIK Västerås HK innan allt rundas av på söndag.

Leksands IF ligger i skrivande stund på plats 4 i hockeyallsvenskan och är seriens 5:e bästa hemmalag med 47 i hopspelade poäng på 23 försök och en målskillnad 76-60. Vi kontrar med att vara seriens 10:e bästa bortalag med 25 ihopspelade poäng på 24 matcher och en målskillnad på 64-90. Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket så här långt gett två poäng.

Vi började med att förlora hemma med 1-2 (straffar), vi föll därefter borta i den 26:e omgången med 4-2 för att i tredje mötet återigen falla hemma efter straffar, denna gången med 2-3. Detta då i omgång 39.

Vad tror du som läsare, är säsongen över redan på söndag eller får vi spela vidare något under mars? Kul iaf att seriemakarna äntligen lyckas få till allt så samtliga kvarvarande matcher i omgångarna kommer avgöras samma dag och även samma tid.

Jag minns när man spelade hockey på torsdagar och söndagar, ringde VK-telenytt under matcherna ifall Löven spelade borta.. Fast det var en annan tid då och varken Viasat eller CMore satte heller reglerna. Vill även minnas att själva hockeyn var bättre då, iaf den gröngula.

* * *

Johan Löf / AXELLÖF

Vill ni se den här synen är det bara kolla träningstiderna nedan. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Så här tränar då Björklöven under denna vecka:

Måndag: 11.00-12.00 (Matchvärmning)

Tisdag: 10.00-11.30

Onsdag: –

Torsdag: –

Fredag: 11.00-12.00 (Matchvärmning)

Lördag: 10.00-11.30

Söndag: –

Megazone* * *

För att kunna köpa biljett till matcherna mot Sundsvall Hockey i kväll och/eller Asplöven på fredag, klicka HÄR, för att kunna se veckans matcher via webben så kan du köpa dem via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: