Veckans matcher & träningar

Efter en vecka med tre matcher och bl.a. en häftig vändning mot SSK och en lite sämre insats mot MODO väntar nu en ny vecka med tre matcher och den första på bortaplan och i Nobelhallen. Vilka möter vi och hur har det sett ut tidigare mot just dessa lag? Vi listar i vanlig ordning också lagets träningstider under veckan.

Först en aktuell tabell:

*

Dag: Onsdag den 3 februari

Tid: kl. 19.00

Plats: Nobelhallen

Motståndare: BIK Karlskoga

På onsdag väntar ligatvåan BIK Karlskoga som närmast kommer från en bortatorsk 0-3 mot Mora, före den matchen åtta raka segrar. Inför matchen på onsdag skiljer det 12 poäng till fördel för BIK, dock med fem matcher mer spelade.

Förra säsongens möten slutande enligt följande:
Björklöven – Bofors 6-3
Bofors – Björklöven 2-5
Björklöven – Bofors 5-1
Bofors – Björklöven 1-2 eft. förl.

Denna säsong har vi mötts tre gånger, en borta och två hemma och efter de två inledande med gröngul seger fick Karlskoga revansch senast i A3 Arena. Först 5-4 i Nobelhallen efter två mål av Tyler Vesel, ett av vardera Fredric AnderssonDaniel Norbe och Alex Hutchings och sen utskåpningen med hela 7-1 på hemmais i slutat av november med mål av Oskar Steen x2, Tyler Vesel x2 , Kristoffer SöderOlle Liss och Zach Palmquist. Senaste mötet i A3 Arena slutade lite snöpligt med 0-1 efter ett sent avgörande i från Mikael ”Daggen” Eriksson i shorthanded med bara ca. tre minuter kvar. Det blir för övrigt den fjärde och sista grundseriematchen mot BIK Karlskoga innan ett ev. möte i slutspelet.

Som det brukar vara och som man vill ha det. Foto: Lucas Norlin

På ämnet Green Connection hittar vi hos BIK Karlskoga David Lindqvist med förflutet i Löven, i Björklöven har vi Alexander Deilert och Alexander Wiklund med förflutet i BIK.

Matchen på onsdag sänds på C More Hockey och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Dag: Fredag den 5 mars

Tid: kl. 19.00

Plats: A3 Arena

Motståndare: Timrå IK

På fredag väntar Timrå IK i nästa hemmamatch som närmast kommer från en seger med 4-1 hemma mot Tingsryd. Ligasuveränen ligger hela 14 poäng för BIK Karlskoga och 26 poäng före Björklöven, i skrivande stund finfina tio raka segrar. Det ska verkligen bli intressant att se hur dessa lag återigen står sig mot varandra och ifall vi kan revansch för förlusten senast.

Innan matchen på fredag hinner Timrå på onsdag möta nykomlingen Väsby IK HK borta i Renew Arena.

Förra säsongen vann vi första bortamötet med 4-1 efter mål av Andreasson, Häman-Aktell, Crandall och Wiklund. Det andra mötet slutade även det med bortaseger, denna gång 4-3 efter mål av Selin, Lundberg, Liss Och William Eriksson.

Löven vs Timrå Foto: Lucas Norlin

I fjol vann vi för övrigt båda mötena hemma i A3 Arena, men under denna försäsong vann vi första mötet i SCA-cupen med 5-4 och sedan fick då Timrå revansch i genrepet och vann till sist med 7-5 i en rejält målrik match.

Vi har mötts två gånger denna säsong och det blev det seger för gästande Björklöven i premiären med 4-1 i NHC Arena, målskyttar den gången Alex Hutchings, Daniel Rahimi, Tyler Vesel och slutligen Alexander Wiklund. I det andra mötet fick Timrå revansch med 3-2 efter det att Alexander Deilert och Alexander Wiklund målat för Löven. Nytt mål för Wiklund till helgen som verkar trivas mot Timrå?

På ämnet Green Connection hittar vi hos Timrå IK tre spelare i Jonathan Carlsson, Albin Carlsson samt Filip Westerlund med förflutet i Löven. På samma sätt har Axel Ottosson noterats för tre matcher med Timrå säsongen 2015/16.

Matchen på fredag sänds på C More Hockey och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Dag: Lördag den 6 februari

Tid: kl. 17.30

Plats: A3 Arena

Motståndare: Timrå IK

På lördag väntar så återigen Timrå IK i ett hemmamöte. Det blir för övrigt den fjärde och sista grundseriematchen mot ligasuveränen innan ett ev. möte i slutspelet. I övrigt samma förutsättningar som inför fredagens match.

Matchen på lördag sänds på Sportkanalen och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Så tränar laget i veckan. Foto: Lucas Norlin

Måndag: kl. 11.00-13.00

Tisdag: kl. 09.00-10.00

Onsdag: kl. 11.00-13.00

Torsdag: kl. 10.30-12.30

Fredag: kl. 11.00-13.00 (matchvärmning mot Timrå)

Lördag: kl. 10.00-11.00 (matchvärmning mot Timrå, Timrå värmer 11-12)

Söndag: kl. 10.00-11.00

*

Tankar och förhoppningar inför veckan och våra tre matcher mot ligatvåan BIK Karlskoga och ledande Timrå IK? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Veckans matcher & träningar

  • 1 februari, 2021 kl. 13:06
    Permalänk

    Det är väl ändå ingen träning på Onsdag mellan 11.00-13 00. Matchdag=matchvärmning.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: