Veckans matcher & träningar

Efter vad som först på bästa PH-manér kallades MODO-vecka, som bara blev en av två möten pga av usel koll på skottningen av A3 Arena vecka, väntar nu en ny vecka med tre matcher på schemat. Vilka möter vi och hur har det sett ut tidigare mot just det laget? Vi listar i vanlig ordning också lagets träningstider under veckan.

Först en aktuell tabell:

*

Dag: Måndag den 25 januari

Tid: kl. 19.00

Plats: Vännäs Ishall (!)

Motståndare: Södertälje SK

I morgon väntar alltså Södertälje och det i Vännäs Ishall, då A3 Arena stängts av pga bångnande limträbalkar. Ja, jisses minsann. Inget vi räds förstås, vi har spelat där förut genom åren och inget heller Södertäljes formstarke Hugo Gustafsson har något emot. – Nä, kul med en kallhall! berättar han kort och tillägger efter beröm för sina två indentiska och lika läckra straffar mot Almtuna senast. -Ja, kan behövas nån ny variant snart, hehe.

Södertälje kommer som sagt från en 3-2 seger mot Almtuna på bortaplan efter straffar.

Denna säsong har vi mötts tre gånger, så detta är altså sista mötet innan ett eventuellt slutspel. I match 1 i A3 Arena vi drog det längsta strået när vi taktikbytte i OT och gav Oskar Steen friläge som han ju sällan missade och seger med 4-3. Andra mötet det i Scaniarinken var SSK för starka och vann med 4-1 och även det tredje mötet slutade i blå-gul favör via 4-3 efter OT, där ju Björklöven ledde med 3-0 halvvägs in i matchen. Södertälje är ju Hockeyallsvenskans mest kryssande lag ihop med Västervik som gått till OT i hela 12 matcher.

Förra säsongens möten slutande enligt följande:

Södertälje – Björklöven 1-6
Södertälje – Björklöven 2-3 ef str
Björklöven – Södertälje 5-3
Björklöven – Södertälje 2-3 ef str

Två lövenspelare har förflutet i SSK. Foto: Lucas Norlin

På ämnet Green Connection hittar vi hos SSK en spelar i Andreas Hjelm. På samma sätt har vi två spelare i gröngult med förflutet i SSK i form av Erik Ullman och Fredric Andersson.

Matchen i morgon i Vännäs sänds via webben på C More.se med de kameror C More lyckas rymma i fordonet. Känns dock märkligt om det bara blir en webbsändning så Lars Lindberg ska vara på plats. Sätter en liten slant på Sportkanalen. Återstår att se. Webben kommer du dock till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Dag: Onsdag den 27 januari

Tid: kl. 19.00

Plats: Smidjegrav Arena

Motståndare: Mora IK

På onsdag väntar tiondeplacerade Mora IK på bortaplan och där lär vi se ett heltaggat Björklöven som denna säsong mött MIK två gånger, bägge i A3 Arena och bägge med samma utgång. Den första matchen är tjatat i leda och vi föll med 4-8. Enough said. Tyvärr slutade ju även andra mötet med rödgrön seger, då med 3-1. Nu blickar vi framåt.

Mora kommer närmast från ett möte ikväll med Timrå där man efter en bra insats till slut föll med 1-4 efter två mål i tom kasse.

I fjol slutade matcherna enligt följande:

Mora – Björklöven 1-6
Björklöven – Mora 3-0
Mora – Björklöven 5-3
Björklöven – Mora 6-4

Lyran fortsätter att ösa in poäng i Mora. Bland det hetaste i Hockeyallsvenskan just nu. Arkvioto: Lövenbloggaren

På ämnet Green Connection hittar vi hos SSK en spelare i Oskar Stål Lyrenäs, men vilken spelare sen. Just nu sex mål och fem assists på de sex senaste matcherna. I Björklöven har vi Alexander Deilert och Gustav Possler med förflutet i Dalaklubben.

Matchen på onsdag sänds på Sportkanalen och via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Dag: Fredag den 23 januari

Tid: kl. 17.30

Plats: A3 Arena (Hoppas vi)

Motståndare: MODO

På fredag väntar det man kan tro är den uppskjutna matrchen från i lördags, men är inte det utan en i det ordinarie flödet. Man möttes ju för en vecka sedan då MODO drog det längsta strået och vann med 3-2 i en match där Björklöven svarade för en helt OK insats, men föll in i MODO:s typ av hockey och det håller inte. Inte heller den inefftivitenen vi visar upp just nu.

Säsongen 19/20 gick det på följande sätt:
Löven vs MODO, 3-2 OT
MODO vs Löven, 3-1
Löven vs MODO, 4-3 straffar
MODO vs Löven, 4-2

I båda matcherna i A3 när vi vann var det backen #8 Alexander Deilert som avgjorde, första gången på övertid och vid det andra tillfället på straff.

Sedan då i den avbrutna hockeyallsvenska finalen:
Löven vs MODO, 3-4 OT
MODO vs Löven, 0-3

På ämnet Green Connection hittar vi hos MODO en spelare i Anton Öhman med förflutet i Löven. På samma sätt har vi fem spelare i gröngult med förflutet i MODO i form av Erik Ullman, William Eriksson, Fredric Andersson, Axel Ottosson och Gustav Possler.

Matchen på fredag sänds på C More Hockey och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Så tränar laget i veckan, om nu A3 Arena får godkänt vid måndagens besiktning av taket. Foto: Lucas Norlin

Måndag: 10.00-12.00 (matchvärmning, Nolia 1)

Tisdag: kl. 10.30-12.30

Onsdag: –

Torsdag: kl. 11.00-12.30

Fredag: kl.11.00-12.00 (matchvärmning)

Lördag: kl. 10.00-11.30

Söndag: kl. 10.00-11.30

*

Tankar och förhoppningar inför veckan och våra tre matcher mot Södertälje, Mora och MODO? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Veckans matcher & träningar

  • 24 januari, 2021 kl. 21:12
    Permalänk

    Tycker nog inte att Löven var så bra mot Modo senast.Om man jämför med Västeråsmatchen så tappade laget mycket tempo.Men,du har givetvis rätt i att Löven missar för mycket målchanser.SSK har ett bra lag,i praktiken komplett.Dom som ska göra mål,gör det.Det enda jag tycker är lite blekt på sista tiden är deras målvaktsspel.Sahlin är inte som han var förr riktigt. Gäller att komma in hårt på målet.Då finns det bra chans.Såg Moras match ikväll,dom var riktigt bra,trots förlust.En del kedjor dock lite skakiga i egen zon. Mot Modo…ja…den vinner vi bara…..!! Så det så!!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: