Veckans matcher och träningar

Efter en vecka med tre matcher väntar nu en ny vecka med ytterligare fyra matcher. Vilka möter vi och hur har det sett ut tidigare mot just dessa lag? Vi listar i vanlig ordning också lagets träningstider under veckan.

Först en aktuell tabell:

*

Dag: Måndag den 22 februari

Tid: kl. 19.00

Plats: A3 Arena

Motståndare: Västerås IK

I morgon måndag väntar återigen Västerås IK i ABB Arena, ett VIK vi mötte så sent som i onsdags, en match som då slutade med en 2-1 seger i ABB Arena Nord.

Under denna säsong ttre möten, först hela 9-1 i A3 Arena där vi noterade mål från #10 Vesel, #62 Steen, #90 Hutchings, #38 Grundström, #96 Andreasson, #48 Rahimi, #29 Wiklund, #44 Liss x 2 . I det andra mötet i Västerås seger på OT med 3-2 efter mål av #18 Ottosson och #29 Wiklund, samt avgörande målet från inlånade #38 Sebastian Mannberg 0ch då 21 segern senast.

Förra säsongen föll vi i första hemmamötet med VIK 0-2, men fick revansch i det andra mötet via 1-0 och mål från #19 Kristoffer Söder. För övrigt rätt jämna möten även i Västerås där vi vann första mötet med 3-2 medans VIK vann det andra med 2-1 efter övertid.

På ämnet Green Connection hittar vi hos Västerås backarna August Tornberg och Simon Åkerström samt Filiph Åström, Åström numer dock utlånad till Enköping i AllEttan Norra.

Matchen på onsdag sänds på CMore Hockey och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Dag: Onsdag den 24 februari

Tid: kl. 19.00

Plats: Kristianstads Ishall

Motståndare: Kristianstad IK

På onsdag väntar tabelljumbon Kristianstad, ett lag vi inte mötte sedan den 4 december, ett KIK som närmast kommer från en 0-3 förlust borta mot Västervik. Detta är match ett i en tre matcher lång roadtrip där vi spelar tre matcher på fyra dagar.

Så här långt två möten lagen mellan och det ett i vardera hall. I A3 Arena vann Björklöven med klara 5-0 och i Kristianstad slutade matchen med en 1-2 förlust, ni vet det när hemskt usla straffläggningen som aldrig ville ta slut.

Förra säsongens möten slutande enligt följande:

Förlust borta i första bortamötet med 2-1, sedan revansch hemma i A3 via 3-1, som vi följde upp och vann 3-2 borta. Det fjärde och sista mötet slutade som det första mötet i A3 med en 3-1 seger. Målsnåla tillställningar ifjol och vi fick också ”bara” totalt sex mål i årets två första möten. Målsnålt även denna gång?

På ämnet Green Connection hittar vi hos KIK Mattias Pettersson.

Matchen på onsdag sänds på C More Live 5 och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Dag: Fredag den 26 februari

Tid: kl. 19.00

Plats: Johansseshov

Motståndare: AIK

I år har vi redan mötts tre gånger varav de två första hemma, den första slutade med 5-2 i gröngul favör. Då petade Olle Liss ihop tre hela poäng via 1+2, men match två slutade med en oerhört märklig 3-4 förlust där fyra puckar studsade i vårt mål. Olle LissFredric Andersson och Alexander Wiklund målskyttar. Det senaste mötet för bara halvannan vecka sedan slutade med en 1-3 förlust på Hovet där Alexander Deilert blev ende målskytt.. Dags för revansch?

Förra säsongen vann vi första bortamötet med 2-0 efter mål av August Tornberg och Alex Hutchings och följde upp det med hela 8-1 hemma i A3 Arena efter 1+2 av både Oliver Larsen och Alexander Wiklund.

Även det tredje mötet slutade i gröngul favör via 5-2 på Hovet och då stack Justin Crandall ut med ett mål och två assists. Förra säsongens jämnaste match mellan dessa två lag blev det fjärde mötet, men närmare än ett 2-2 tills det var 1.20 kvar kom inte AIK poäng mot Björklöven den säsongen. Då stänkte Olle Liss in målet som betydde att vi för första gången någonsin inte tappade en enda poäng mot just AIK.

Kan Sebastian Selin hitta målet på Hovet ikväll? Foto: Lucas Norlin

På ämnet Green Connection hittar vi hos AIK Fredric Weigel.

Matchen på onsdag sänds på C More Live och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Dag: Lördag den 27 februari

Tid: kl. 17.30

Plats: Upplands Plåtsskjuls Arena

Motståndare: AImtuna

Tätt på given. Knappt har grejerna torkat förrän vi ska upp i sadeln igen och här krävs torra grejer när plåtskjulet ska intas. Denna gång alltså match mot Almtuna I år möttes vi tre gånger rätt tätt , men inte mötts sedan mötet i mellandagarna som slutade med en 3-0 seger. I övrigt har de två andra slutat med en OT-seger för Löven borta med 4-3 och sedan 2-1 hemma i A3 Arena. 8-1 i poäng så här långt och 90 Alex Hutchings har nätat i alla tre matcher.

Ifjol slutade matcherna som så, att första matchen slutade 3-2 till Björklöven i A3 Arena, därefter revansch hemma för Almtuna med 1-0 och sen samma siffror i gröngul favör i andra mötet i Umeå. Den sista matchen i Uppsala slutade 5-3 till Björklöven.

Matchen på onsdag sänds på C More Live och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

* * *

Så tränar laget i veckan. Foto: Lucas Norlin

Måndag: kl. 11.00-12.30( matchvärmning mot Västerås. Västerås värmer 10.00-11.00)

Tisdag: kl. 10.30-12.30

Onsdag: –

Torsdag: –

Fredag: –

Lördag: –

Söndag: –

Tiderna som vanligt hämtade från Umeå Fritid

Umeå Fritid – Schema (umea.se)

*

Tankar och förhoppningar inför veckans fyra matcher mot Västerås, Kristianstad, AIK och Almtuna? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Veckans matcher och träningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: