Veckans DAM, Jr och U resultat

Ny vecka har gått och här kommer en ny genomgång av hur lagen vid sidan om herr A-laget (dvs. U16, J18 samt J20) och våra gröngula damer skött sig under den gångna veckan. 

 

Bloggen var redan under helgen inne på att det var en rätt intensiv matchhelg med bl.a. avslutning för våra gröngula damer som slutspel för vårt U16 och yngre juniorlag och ett par helt avgörande matcher för vårt äldsta juniorlag i fall drömmen om SuperElit skulle kunna leva vidare.

Så hur har det då gått?

Björklöven Dam

Vårt damlag spelade under helgen två matcher och man besegrade Luleå HF två gånger om med 14-2 respektive 10-0, på dessa matcher bl.a.  fem mål av Emma Eriksson, samt fyra vardera från Elin Benn och Ottilia Classon.

Aktuell tabell:

Avgörande match i kväll borta mot MODO Hockey i Fjällräven Center, ifall Löven tar minst två poäng passerar man Skellefteå AIK och vinner serien. Det skulle i så fall innebära att lag laget får kvala mot SDHL. Pucken släpps kl. 19:30.

* * *

J20 Elit Norra

Slutspelet rullade vidare under helgen och i lördags föll Björklöven borta mot IF Sundsvall Hockey med 0-4 trots att såväl Emil Norberg som Erik Rainersson förstärkt laget. I går dessutom en förlust borta mot Östersunds IK med 5-3 vilket innebär att säsongen dessvärre är över, för att drömmen om J20 SuperElit skulle fått leva vidare var två segrar under helgen ett krav men nu får man sikta vidare mot nästa säsong i stället.

Aktuell och då även slutlig tabell:

Det här var väl knappast vad vare sig klubben eller laget själva tänkt sig, inte minst efter det att man förstärkt med spelare från Vännäs HC och som i helgen när man kunnat nyttja såväl Emil Norberg som Erik Rainersson.

* * *

J18 Elit

Vårt yngre juniorlag skulle i helgen försöka vända på steken mot SSK som vann det första mötet hemma i 16:delsfinalen med 7-3 i Scaniarinken. I lördags tog dessvärre säsongen slut även för detta lag redan i lördags när gästerna vanna med 5-4. Målskyttar var Viktor Burman, Filip Wiberg, Ludvig Forsmark samt Emil Ribon. Inför den tredje perioden låg man under med 2-5 och trots en stark forcering kom man inte närmare än en reducering till 4-5.

* * *

U16 

Under helgen ett intensivt gruppspel på Nolia där laget i fredags besegrade Skellefteå AIK med 1-0, i lördags dessvärre förlust med 1-4 mot AIK och i går ny förlust med hela 2-8 mot Nacka HK. Här ledde man med 2-0 efter första perioden men Nacka vände redan in andra och sprang ifrån till hela 8-2 via 5-0 i tredje perioden. Det innebar att laget slutade på plats fyra i detta gruppspel och att man därmed är utslaget ur U16-slutsplet.

 

* * *

Så tyvärr allt annat än en lyckad gröngul hockeyhelg, men Damerna är iaf kvar i racet och kan därmed drömma vidare om kvalspel till SDHL. Men som sagt en väldigt viktig och helt avgörande match i kväll borta mot MODO.

Sedan kan vi väl på temat Green Connection meddela att Serben Vikström och svenska paraislaget föll mot Kanada med hela 17-0 i första matchen i Paralympics i PyeongChang, i dag kl. 11 möter man Italien som i sin första match föll mot samma Kanada med 10-0. Helt klart en något enklare motståndare för ett lag som vil förbättra sin 8:e plats från förra Paralympics i Socchi.

Vill du som läsare komplettera med resultat för något annat ungdomslag, eller exempelvis tipsa om en kommande cup eller vad det nu kan vara skriv gärna en kommentar till veckans inlägg.

Kommentarer, eller spontana tankar.. fältet som vanligt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan ovan för att ta del av ditt gratisspel (250 kr) och loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: