Veckan som gått

I veckan har det ju hänt en hel del kring Hockeyallsvenskan och här ger jag min syn på det.

*

Jesper Jäger med 527 matcher i Björklövens tröja fortsätter som tränare i Vännäs HC i HockeyEttan. Han hoppade in i slutet av förra säsongen och nu blire det en fortsättning över två år. Ska vi hoppas att det nu tar fart för Jeppe? Allstarbacken från säsongen 00/01 utmålades ju av John Slettvoll som ett av de största tränarämnen han sett under deras tid ihop i HC Lugano 2008-2009. Dock blev det en hockeymässig anhållsamhet ända tills 2016 och efter tre säsonger som assistrande tränare i Björklöven såg det ut att rinna ut i sanden igen, men nu är Vännäs alltså det nya spåret. Skrev jag förretsen tränare? Njae.. utöver tränare kommer han även att ha hand om spelarrekryteringen, all administartion kring A-laget och kommunikation med Vännäs Hockeygym. Tränare/Sportchef/Lagledare/ungdomsansvarigish..Vi önskar Jesper lycka till! Det kommer han alla dagar i veckan att behöva. Och ett utökat dygn.

*

Björklöven fick inte ta del av de pengar riksidrottsförbundet delade ut i första vändan, vilket i sig var väntat. – Vi är inte överraskade, men sedan är det så klart tråkigt. Hoppet fanns ju, så är det. Vi är drabbade och hade gärna sett att vi fått ersättning, men vi förhåller oss till beslutet, sa Björklövens ordförande Mikael Salomonsson till VK i början av veckan. Klubben sätter nu hoppet till den ersättning Svenska ishockeyförbundet kommer att dela ut på totalt 83 miljoner kronor till elitklubbarna som fick ställa in slutspel och kval på grund av coronapandemin. Fördelningen är ännu inte klar, men väntas komma relativt snart. Det finns många elitklubbar i många idrotter som fick ställa in sina matcher och självklart omöjlig att sia om eventuella belopp, men vi får hoppas och tror förstås att Björklöven borde finnas med här. Era tankar?

*

Björklöven hade visst digitalt årsmöte i veckan, något som helt gick förbi mig. Nån information på hemsidan samma dag.. sen inget mer. Märkligt.

*

Björklöven hade fystester i veckan och jag vet att SHL-lag har krav på juniorer som kommer upp att det endast ska skilja på erfarenhet mot de äldre. Fysiskt ska de vara på samma nivå och då känner man sig lite trygg. 18-årige Elliot Ekefjärd hävdade sig i de explosiva grenarna som stående längd, sprint och wingate. I wingate var det enbart juniorer topp tre. Annars var det väntade namn i toppen av grenarna. Fysmonstret Alexander Wiklund fanns förstås med i toppen av många grenar.

*

Björklöven och Punkt PR är ju lite som hand i hanske och då blir man förstås extra glad när projektet Gröngul kompis i veckan vann guld i German Brand Awards. Stort jävla grattis!! Detta är andra gången duon vinner guld. 2016 vann de pris för kampanjen De rätta färgerna vid European Excellence Awards. Om detta inte vore nog så avgörs i slutet av juni den europeiska tävlingen Sabre Awards och där tävlar Punkt PR och Björklöven i kategorin Corporate Social Responsibility (CSR).

*

Snackade förresten kort med Brett Cameron, som många trott var aktuell för Björklöven då han helt plötsligt började följa klubben på Instagram. -Nä, inte hört något från Björklöven, förklarade han men när jag antydde att han verkade ha näsa för målet svarade han. -Jo, det har jag. Säg åt er GM att hör av sig. Jag avsäger mig agentarvodet.

*
Timrå landade i veckan Per Svensson, legendarisk skäggluring med Almtuna som mesta klubb. Timrå blir verkligen att räkna med. Svensson kan dock aldrig varit aktuell för Björklöven. Då hade man aldrig bortsett från denna jobbansökan..eller?

Utöver Svensson värvades även Christoffer Liljevall från Södertälje och man kan ju bara undra vart de får alla pengarna ifrån? Vad jag vill ge dom är att man här värvar två fd lagkaptener. Då vet man vad man får. Två killar som kommer till kontoret varje dag och går inte hem förrän jobbet är gjort.

Christoffer Liljevall under mötet i A3 Arena den 28 februari 2020. Foto: Lucas Norlin.

* * *

Nästa briljanta nyförvärv i Hockeyallsvenskan är förstås inte spelbart, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Veckan som gått

 • 21 juni, 2020 kl. 17:52
  Permalänk

  När kommer målisarna o resterande?

  Svar
 • 21 juni, 2020 kl. 23:55
  Permalänk

  Brett vore en kul kille att ha i löven

  Svar
 • 22 juni, 2020 kl. 14:56
  Permalänk

  Vi var 13 stycken på årsmötet. Alla med avstängda mikrofoner enligt instruktionerna utom Leif Danielsson. De hastade igenom mötet på 10 minuter. Helt meningslöst.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: