VD Gustafsson om Lövens sportsliga organisation

Tidigare i veckan (länk) har vi rapporterat om Björklövens nya organisation, vid en intervju med VD Joakim Gustafsson bad bloggen honom utveckla lite kring mentala tränaren John Jansson och även den scoutingverksamhet som nämndes.

Tjena Jocke, ni presenterade tidigare i veckan den sportsliga organisationen kring A-laget, juniorsidan etc. och presentationerna väckte lite nyfikenhet. Jag hoppas du kan utveckla lite kring några av rollerna.

Ni presenterade bl.a. ett treårs-avtal med John Jansson som ska arbeta med psykologisk utveckling och utbildning på individ-, grupp- och ledarnivå. Vad finns det mer att säga kring Johns erfarenhet på området och vad hoppas ni konkret få ut av detta samarbete, dels för klubben i stort men även rent sportsligt på isen?

– Vi har påbörjat en långsiktig satsning där vi ska bli bättre på att utveckla spelare och ledare inom Björklöven. John har en gedigen erfarenhet och kommer arbeta väldigt brett från föräldrar till barn i föreningen till spelarna i våra A-lag.

John har haft ett liknande upplägg i Frölunda och även med Svenska ishockeyförbundet där han var med i ledarstaben som vann JVM-guld. Det handlar inte om snabba resultat men vi hoppas naturligtvis att det skall ge en avkastning på isen.

Klart intressant.. och J-O Eklund blir enligt presentationen Team Manager och ansvarig för alla praktiska arbetsuppgifter kring A-laget. Utöver administrativt ansvar och att han kommer fortsätta sköta att planera resor, verkar J-O nu även ansvara för spelarbudget och ordna lägenheter till spelarna.

Innebär det här att ansvaret för Team Manager utökats och att en renodlad sportchef spelat ut sin roll?

– I dagsläget är det en lösning som passar Björklöven perfekt och handlar främst om att fördela mer resurser in i den aktiva verksamheten. Sedan är det som med allt annat att vi följer upp och utvärderar under resans gång om vi ska göra några justeringar.

Sedan då apropå det här med sportchef och scouting. Ni skrev vidare: ”För att bistå i rekryteringsprocessen har Björklöven vidareutvecklat klubbens scoutingverksamhet med tydligare struktur och utökade resurser. Vi har skapat tydliga ramar hur vi vill att scoutingen ska fungera och investerat i verktyg för att strukturera upp arbetet.”

Här måste jag bara få fråga hur den scoutingverksamheten ser ut rent konkret och vilka resurser ni utökat med?

– Vi har knutit till oss ett antal personer som kommer arbeta med scouting för Björklöven enligt den mall som finns framtagen. Resursmässigt handlar det om fler personer, resor och ett speciellt verktyg för att strukturera upp rapporter och skapa en bättre databas med alla spelare vi följer.

Okej, det lär vi säkerligen få återkomma till.. men av den presentation ni gett kan man se tillskott i form av fys- och mental tränare, äntligen kontinuitet med headcoach Fagervall samt assisterande Jäger på tre år. Däremot verkar mtrl-sidan fått mindre resurser, när nu Kent och Lennart ersatts med f.d. ungdomsansvariga Lars Stenmark på heltid.

Hur har tankarna gått här och kommer Lars klara det två personer skötte tidigare? – Lars är anställd på heltid, vilket de andra två inte var så inledningsvis kommer han att vara själv men vi har också backup-resurser som kommer att hjälpa till.

* * *

Vid intervjun lät bloggen VD Gustafsson bl.a. kommentera den sportsliga organisationen, i morgon bitti kommer hela intervjun när Joakim bl.a. dessutom kommenterar det nya licensförslaget, tv-avtalet, utvecklingen mot fler farmarlag i HockeyAllsvenskan, orsaker till det fina ekonomiska resultatet och även spelschemat för säsongen samt tankar kring ev. en-kronas match.

Men det är i morgon bitti, håll ut!

4 thoughts on “VD Gustafsson om Lövens sportsliga organisation

 • 15 juni, 2017 kl. 22:09
  Permalänk

  Hoppas ni pressade honom mer angående namnen på vilka som är i gruppen, vill inte se att det är ”bara gamla bekanta” som huserar där!

  Svar
 • 16 juni, 2017 kl. 07:39
  Permalänk

  ”Vi har knutit till oss ett antal personer som kommer arbeta med scouting för Björklöven”… följdfrågan måste då vara ”Jaha, vilka är det”?

  Svar
 • 16 juni, 2017 kl. 20:10
  Permalänk

  är säkert dalle. han skulle väll arbeta med scouting? är märkligt tyst kring detta…

  Svar
  • 16 juni, 2017 kl. 21:13
   Permalänk

   Svar till både John, Rille och gustav.. Givetvis ställdes följdfrågan, men vi får nog ändå respektera att Löven inte vill släppa dessa namn. Jocke sa följande.. ”Jag förstår att det skulle vara uppskattat och vanligtvis vet du att jag försöker vara så öppen som möjligt och delge så mycket information som vi bara kan kring klubben.
   Just i det här fallet är det inget vi kan ”gå ut” med av en rad olika skäl.”

   Sedan av vilka anledningar eller skäl vet bara Löven, men helt klart väcker det frågor och nyfikenhet. Men så är det nu iaf, självklart försökte bloggen få fram vilka personer som åsyftas. Ville bara få meddela det.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: