VD Blomberg: – Målsättningen är reviderad till slutspel!

I lördags 2-7 borta mot AIK på Hovet, just nu i praktiken fyra poäng upp till SSK på sista slutspelsplats. Bloggen kollade läget med Björklövens VD Anders Blomberg om bl.a. hans syn på säsongen och hur tankarna går kring de insamlade pengarna avsett för en Supporterspelare.

Hej Anders, hur är läget? – Hejsan, bra tack.

Rent sportsligt blev ju säsongen 18/19 så här långt inte vad vi fans eller ni inom ledningen inför tänkt er. Utåt sett har man pratat om final och när vi nu har ett antal poäng upp till bara slutspel får vi väl ändå säga att tyvärr även denna säsong inte blev vad vi tänkt oss? Men vad ser du som främsta anledningar till det? – Så är det, vi är inte där vi vill vara. Resultatmässigt är vi långt ifrån vår målsättning. Det korta och raka svaret är ju att vi inte vunnit tillräckligt många matcher. Vi har 30 poäng kvar att spela om, oerhört viktiga matcher och poäng. Vårt fokus nu är att vinna så många av de återstående matcherna som möjligt och ta oss till slutspel.

Nu senast 2-7 borta mot AIK på Hovet, vi kan på sin höjd ana ett slutspel och samtidigt ser vi ett transferfönster som snart stänger (15 februari). Med tanke på tabelläge och skador, hur viktigt är det att förstärka truppen i detta läge? – Jag har full förståelse om det uppfattas som att vi sitter ned i båten eftersom inget händer men vi har varit tydliga med att förstärka truppen och det står vi kvar vid. Sporten har arbetat intensivt med att hitta spelare och har haft flera förslag ute som av olika anledningar har det inte gått hela vägen. Bara senaste dagarna har två spelare tackat nej och istället valt en annan klubb.

Nästa fråga blir så klart hur klubben tänker kring de pengar som fansen samlat in med tanke på Supporterspelaren? Måste eller bör de spenderas denna säsong, eller tänker ni att de möjligen gör större skillnad kommande säsong? Vi har reviderat målsättningen och siktar nu mot att ta oss till slutspel. Det är viktigt både för ekonomin och för klubben så finns det möjlighet att spetsa laget så kommer vi att göra det.

Sett till de senaste säsongerna har det ofta kommit in en företagsspelare eller något liknande, under 2018 två rätt uppmärksammade värvningar i först Trotter och sedan Goumas, bl.a. dess två torde ha legat f.d. sportchef Grönberg i fatet.. men har dessa även påverkat era partners på så sätt att de backat kring att stärka laget? – Det går inte sticka under stol med att det hade varit bättre med lyckade värvningar, konstigt vore det annars. Jag är dock inte av uppfattningen att dessa värvningar påverkat våra partners så negativt att man inte längre vill vara med och stötta Björklöven. Vi har väldigt lojala partners som har hjälpt till med detta och det är jag naturligtvis väldigt tacksam för.

Tankar och kommentarer utifrån svaren VD Blomberg ger? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

9 thoughts on “VD Blomberg: – Målsättningen är reviderad till slutspel!

 • 5 februari, 2019 kl. 20:19
  Permalänk

  Lustigt att ALLA tackar nej. Kanske är något som löven gör fel. Men så kan det väl aldrig vara….

  Svar
  • 5 februari, 2019 kl. 20:46
   Permalänk

   alla klubbar har spelare som tackar nej.
   Två anledningar:
   1. Spelarna vill ha för mycket betalt
   2. Spelarna vill ha en spännande utmaning.

   I nuläget handlar det inte om att Löven gör något fel. Det handlar snare om att Löven ligger i ett tabellmässigt ingenmansland och att utmaningen därför är för liten.

   Sedan måste vi Lövenfans inse att Björklöven inte betraktas som en storklubb av någon annan än oss själva. Ingen söker sig till Löven för att det är Löven.

   Svar
   • 5 februari, 2019 kl. 21:42
    Permalänk

    Det är precis som du säger, vi måste inse vår plats i näringskedjan. Enligt mina uppgifter var vi med på Immo, men inte oväntat valde han en annan utmaning.

    Svar
   • 5 februari, 2019 kl. 22:58
    Permalänk

    Nu är jag ganska säker på att inte speciellt många ser BIK Karlskoga som en överdrivet stor klubb heller. Löven har i grunden absolut bättre förutsättningar än t.ex. just Karlskoga, och ifall det är sant att Immo hellre går dit så måste nog faktiskt Löven starkt fundera på varför det blir så misslyckat trots goda förutsättningar. Självfallet har Löven som förening gjort fel när man är närmare att vara ett bottenlag än ett topplag. Kanske dags att alla på riktigt börjar ställa krav på denna miljonrullande förening? Jag har märkt att fler än mig tycker att det var mer känsla, och tusan i mig roligare mellan varven, när vi harvade på i ettan.

    Svar
  • 6 februari, 2019 kl. 09:28
   Permalänk

   Kanske svar på din undran : ” tränarn ” !

   Svar
 • 5 februari, 2019 kl. 20:44
  Permalänk

  Det är bara att inse, vi är inte så attraktiva som många vill tro!

  Svar
 • 5 februari, 2019 kl. 21:15
  Permalänk

  Varför värvade de inte redan i november? Varenda människa såg redan då att det här laget är för dåligt.
  Sen komma med ett pinsamt tiggarbrev i början på januari.
  Obegripligt, inte konstigt vi ligger där vi ligger i serien.

  Svar
 • 5 februari, 2019 kl. 22:13
  Permalänk

  Borde inte Loppatto få chansen? Hans Vännäs ligger cementerade i botten och kommer inte att ta sig upp, ej heller ramla ur nån serie. Loppattos turistvisum går väl dessutom ut snart? Ge honom en slant, sök nytt visum och ett arbetstillstånd så får han några matcher i HA, och kanske 10 till i en kvalserie… Sen om han visar framfötterna – ett kontrakt till nästa säsong. Billigt och förhoppningsvis bra.

  Svar
 • 5 februari, 2019 kl. 22:31
  Permalänk

  Sorry men misslyckas vi så monumentalt att kontraktera spelare så är det fan upp till ER i Löven att bara svälja att ni gör jobbet fördjävla dåligt. Ni klarar inte av att göra ert jobb och locka spelare med en av ligans starkaste varumärken. Sluta skyll ifrån er och gör ert jobb nu för fan!

  Annars är det bara att flytta på er och göra rum för andra som gör jobbet bättre…

  Ni dödar intresset för Löven i Umeå.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: