VD Blomberg: – Han har gjort bra resultat som sportchef!

I tider med jakt på ny sportchef kändes det lägligt att kolla lite med Björklövens VD Anders Blomberg om hur denna jakt går, sedan ville vi även stämma av namnet Per Kenttä.

Hej Anders, hur är läget? – Hej, tack bara fint.

Nu bara AIK på torsdag innan det blir lite jul.. hur skulle du vilja summera säsongen så här långt, både ekonomiskt som sportsligt? –
Rent sportsligt så är vi ju så här långt inte i nivå med den målsättning vi har satt. Parallellt har vi en pågående process med rekrytering av ny sportchef då vi vill få in ny kompetens och nytt ledarskap i den rollen.

Gällande ekonomin så tycker jag vi såhär långt gjort ett bra arbete sett till den budget som lagts inför det här året, vi behöver fortsätta det hårda jobbet för att skapa partnerintäkter och dra publik till våra matcher. Vi har en grym organisation på kansliet som gör ett riktigt bra jobb med dessa bitar.

Du kom ju in först under säsongen, då fanns redan Fredrik Grönberg på kontrakt men numer har ni entledigat Fredrik och gett er ut på jakt efter ny sportchef. Finns det något mer att säga kring varför ni valde att bryta med Fredrik? – Nej, inte mer än att vi ville ha in ny kompetens och nytt ledarskap på den positionen. Det är en oerhört viktig position och vi vill ha rätt person på posten.

..och när vi sedan kommer till jakten på hans ersättare, utifrån er kravbild, finns det några namn du kan nämna som finns kvar på ”listan” över intressanta? – Vi har haft många intressanta namn på listan, jag kan i det här skedet inte kommentera några namn men vi är nöjda med att vi så här långt har bra matchning mot den profil vi vill få in.

Enligt vår omröstning på bloggen är Per Kenttä ett rätt eftertraktat namn som ny sportchef av våra läsare, vad det viskas så är han inte ett så hett namn hos Björklöven. Finns det något du vill säga kring just Kenttä eller kring de rykten att han inte är aktuell? – Per har gjort jättefina resultat som sportchef och har avtal och fullt fokus på sin nuvarande klubb. Givet den fas vi är i processen just nu kan jag inte kommentera någonting kring några namn just nu.

En annan rätt intressant aspekt är att klubbens starke man Joakim Fagervall, enligt vad bloggen hört, är med i denna process, det tycker jag vore lite märkligt ifall jag i rollen som tränare skulle kunna påverka vem som anställs som min chef. Vad finns att säga konkret kring just denna aspekt? – Där kan jag säga att det inte stämmer, rekryteringen av sportchef görs av en rekryteringsgrupp och i den gruppen ingår inte Jocke Fagervall.

Okej, rekryteringen av sportchef så klart väldigt viktigt inför framtiden, kan du berätta vilka personer som ingår i rekryteringsgruppen? – I rollen som klubbchef leder jag rekryteringsgruppen, i övrigt går vi inte ut med några detaljer mer än att den består av ett antal personer som har rätt kompetens och erfarenhet för att genomföra rekryteringen.

På torsdag då match hemma mot AIK, hur tror du matchen slutar? – Jag tycker vi spelat bra i en hel del matcher på slutet men inte fått med oss segrarna, nu vann vi senast på bortaplan och jag tror på en sevärd match och tre poäng mot AIK.

Finns det något annat du vill hälsa de gröngula världen över? – Jag vill passa på att önska alla våra fantastiska supportrar en god jul och ett gott nytt gröngult år. Jag är stolt, glad och tacksam över att vi har Sveriges bästa hockeysupportrar som hjälper oss i med- och motgång.

Stort tack att du tog dig tid Anders, då får jag passa på att önska dig en god jul och ett gott nytt hockeyår! Vi lär höras av mer framöver. – Detsamma, det gör vi!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda. Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “VD Blomberg: – Han har gjort bra resultat som sportchef!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: