VD Åkerblom: – Löven är mer än representationslaget!

I förrgår en insändare signerad Alex i VK under ordet fritt (Här en repris) i går kväll under matchen publicerades ett svar från Björklövens VD Fredric Åkerblom i VK under samma rubrik. SVARET.

Nedan då Åkerbloms svar i sin helhet:

Kortsiktig lösning sparka individer

Ordet fritt Replik på insändaren Vem i Löven bär ansvar?

Tack för dina tankar om Björklöven, Alex.

Jag uppskattar att du visar ett sådant engagemang och att du tar dig tid att skriva om vår sportsliga prestation. Du är inte ensam om att brinna för gröngult, vi har många fantastiska fans som engagerar sig, tycker till och ställer krav och jag garanterar att vi gör allt vi kan för att motsvara förväntningarna.

För att svara på din konkreta fråga: som vd för Björklöven bär jag, tillsammans med styrelsen, det yttersta ansvaret för att verksamheten sköts på bästa möjliga sätt. Samtidigt är det allas ansvar att bidra; inte minst spelarna och den sportsliga ledningen, om vi tittar på representationslagets prestation. Sedan vill jag påminna om att Björklöven inte är synonymt med representationslaget, i verksamheten finns också ett damlag och en bred barn- och ungdomssatsning som kräver professionell styrning.

Att sparka individer är en kortsiktig lösning som sällan ger resultat. Vi tror på kontinuitet, något vi i Björklöven slarvat allt för ofta med genom åren, både vad gäller ekonomi och det sportsliga.

Det innebär i sin tur att vägen uppåt inte kommer att vara spikrak. Det kommer uppförsbackar och det kommer att blåsa motvind, det kommer att svida och det finns stunder då vi får lida.

Men vi lär oss hela tiden, något jag är övertygad om att vi sedan kan dra nytta av på vår väg mot det långsiktiga målet: SHL.

Vi har vunnit tre av de sex senaste matcherna och tagit poäng i fem av de sex senaste fajterna. Förhoppningsvis kan vi vässa oss ytterligare de kommande veckorna, för att sedan vara som bäst när det gäller. Jag hoppas att du Alex, och fler gröngula fans, sluter upp och hejar fram oss, skuldra vid skuldra.

Med vänlig hälsning
Fredric Åkerblom, vd Björklöven

* * *

Ja, vi släpper väl ordet fritt kring Fredrics svar och tankar.. och helt klart är vi mer än ett representationslag men nog känns det väl mest som uppförsbacke och motvind just nu. Utöver att det svider och emellanåt får lida, det hör liksom till, är min känsla att det både smärtar och blöder i det gröngula hjärtat..

Som sagt och redan skrivits här på bloggen, 2-4 i går kväll borta mot Almtuna och där gick nog tyvärr tåget för play off eller slutspel.

Ordet fritt. Fast som tidigare sagts eller skrivits, gärna anständigt och utan personangrepp..

7 thoughts on “VD Åkerblom: – Löven är mer än representationslaget!

 • 15 januari, 2016 kl. 07:32
  Permalänk

  Skrattretande att läsa om att Åkerblom vill jobba långsiktigt och att sparka personer är kortsiktigt . ..Antar att det var därför som man skeppade den med störst lövenhjärta . Dags för Åkerblom att syssla med något annat du är inte den personen som ett Löven som ska jobba med Värdegrund behöver

  Svar
  • 15 januari, 2016 kl. 23:17
   Permalänk

   Att ni inte kan skriva något mer än att det svider i hjärtat. Det legitimerar hela hans grej. Eller har jag missförstått er? Ni känner inte att ni vill skriva något inlägg i debatten? Håller ni med Alex? Åkerblom?

   Svar
 • 15 januari, 2016 kl. 08:26
  Permalänk

  Åkerblom kan väl inte göra annat än att hålla god min utåt. Hur skulle det se ut om han svarade på insändaren och sa att han inte har förtroende för TJ, Dalle och Marcus Å? Det är nog troligt att han inte är nöjd med det som nu händer. Framtiden får utvisa hur stark VD han är. Men helt klart är man orolig.

  Svar
  • 15 januari, 2016 kl. 12:19
   Permalänk

   Samtidigt så har han ju låst in sig på att inte sparka någon. Skickas TJ nu så har Åkerblom noll trovärdighet kvar. Ett rimligare svar hade varit att gå in på hur man faktiskt jobbar för att lösa detta. Att bara som nu hävda att kontinuitet och långsiktighet är viktigt och att be supportrarna visa förståelde och tålamod gör iaf att jag ger upp när det kommer till Löven. Det betyder att man prompt tänker behålla Tommy och Dalle både i år och nästa. Det är rent ut sagt skrämmande.

   Svar
 • 15 januari, 2016 kl. 08:47
  Permalänk

  Varför ens ta sig tid att svara????? Bättre göra nåt vettigt

  Svar
 • 15 januari, 2016 kl. 13:44
  Permalänk

  Löven är mycket mer än Åkerblom.

  Svar
 • 15 januari, 2016 kl. 20:43
  Permalänk

  Tröttsamt med floskler. Alla vet ju att Å-laget är loket i alla Svenska Hockeyföreningar. Bortsett från från Marklunds där man har 30 miljoner extra från bolag som har kopplingar till kommunen (Skekraft+Boliden) + direkta bidrag till driften av arenan
  men utan ett lag i SHL är jag tveksam om dessa pengar skulle rulla in.

  Om vi tittar i backspegeln har Lavander, Banwell och Palmebjörk fått den sk sparken även om målsättning (åtminstone officiellt) är att Palmebjörk kommer tillbaka nästa säsong. Vilket inte kommer vara aktuellt med TJ, tyvärr. Så ca 15% av utespelare har fått sparken men enligt Åkerblomman så är det ingen lösning??? Va snackar han om? Värdegrund osv med 3;e tränaren på 4 år? Vart finns värdegrunden, att behålla en konsertpianist som vunnit SM med ett självspelade piano för att man inte gjorde en due intelligence. Förutom att ledningen i Löven lider av Dunninger-Kruger-Effekten så fick dom guldsot när dom fick TJ framför ögonen. Kanske fanns en anledning till att han var iskall hos lag som spelade i SHL?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: