VD Åkerblom lämnar Björklöven

I dag så ett meddelande om att Björklövens VD Fredric Åkerblom lämnar sitt uppdrag efter räkenskapsårets utgång, dvs. per sista april 2016.

23590367333_aa9d011b3b_b

VD Fredric Åkerblom i T3 center. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

MegazoneFöljande information på Björklövens hemsida:

– Jag är stolt över det vi har uträttat de senaste åren, med en ekonomi i balans och med verksamhetsmål som har uppnåtts. Det finns goda förutsättningar för min efterträdare att fortsätta utveckla Björklöven, säger han.
Det är på eget initiativ som Fredric lämnar Björklöven. Beslutet har växt fram över lång tid.
– Jag visste redan innan jag tackade ja till tjänsten att det skulle bli tufft och innebära en bitvis väldigt tung arbetsbelastning. Så blev det också och nu känner jag att jag har gett precis allt och tömt det som fanns i min tank. Det är dags för nya utmaningar som det brukar heta, förklarar Fredric och fortsätter.
– Den här säsongen har vi ur ett sportsligt perspektiv inte levt upp till fansens högt ställda förväntningar. Det har givetvis lett till befogad kritik, den ska vi ha och kunna ta. Men det har också till viss del spelat in i mitt beslut att lämna VD-posten, förklarar Fredric, som hellre pratar om höjdpunkterna under sin tid i föreningen.
– Avancemanget till Hockeyallsvenskan kommer jag alltid att bära med mig. Slutdelen av förra säsongen tar jag också med mig, inte minst som exempel på hur det går att vända en negativ trend med gemensamma krafter. Det har varit väldigt inspirerande, mycket tack vare de eldsjälar i och kring föreningen som hela tiden verkar för Björklövens bästa.
För Björklövens del är rekryteringen av en ny VD redan igång.
– Först och främst vill vi tacka Fredric för hans insatser. Han har lagt ner ett enormt arbete för att få ordning på ekonomin och verksamheten. Det är mycket tack vare honom vi nu kan blicka framåt och göra föreningen än mer elitmässig, säger Mikael Salomonsson styrelseordförande.
– Vi för dialog med ett par spännande namn och siktar på att kunna presentera Fredrics efterträdare inom kort, avslutar han.
Megazone
Bloggen lär återkomma med sina tankar i ämnet, sett ur aspekten kontinuitet så är det lite olyckligt att det ska komma in någon ny på den posten. Vi har tidigare visat antalet som snurrat som tränare och sportchefer de senaste åren, det har snurrat en hel del även på fåtöljen där VD, klubbchef eller klubbdirektör ska sitta.
Nu får vi hoppas att styrelseordf. Mikael Salomonsson har rätt då han säger att det finns spännande namn på g och att Björklöven presenterar en efterträdare inom kort. Här vill se se rätt man eller kvinna och att hen sedan utöver att ta vid och gärna höja ribban, även blir kvar en tid. Apropå det här med kontinuitet.
Vad är dina egna spontana tankar? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanlig är fritt..

12 thoughts on “VD Åkerblom lämnar Björklöven

 • 27 januari, 2016 kl. 16:24
  Permalänk

  Jag vill då verkligen tacka Fredrik för tiden i Björklöven. Han har gjort ett bra jobb och överlämnar en betydligt stabilare förening än den som han tog över. Lycka till Fredrik.

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 17:16
  Permalänk

  Förklarar varför Tommy sitter stensäkert trots fiaskot.

  Tack för att du haft koll på ekonomin Fredric. Det har knappast varit lätt och det är inte något som tidigare klubbchefer kunnat skryta med.

  Lycka till i framtiden. Tror inte att fansen är snällare tio mil söderut. 😉

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 17:21
  Permalänk

  arrogant typ som man klarar sig lika bra utan

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 17:33
  Permalänk

  Snyggt jobbat den här bloggen och vkgustav. Ni är en stor del av drevet dom gjorde att han slutade och vad jag har Hört är en stor anledning till att ni gjort det är gjort det är för att ni drivit en personlig agenda för ni haft dispyter med honom

  Jönsar!!!

  Svar
  • 27 januari, 2016 kl. 19:23
   Permalänk

   ”Stor del av drevet..” och ”drivit en personlig agenda”?? Du som hört så mycket Jöns-Petter, kan du inte berätta vad du hört, redogöra för ev. dispyter och precisera vad bloggen (och som du säger vkgustav) haft för del i något drev.

   Svar
  • 28 januari, 2016 kl. 08:28
   Permalänk

   Vi tackar för att du er oss så stor makt, men undrar och hur litet förtroende du har till vår styrelse? Det ligger helt andra orsaker bakom detta beslut än dispyter med oss. Sen som bloggkolegan sa, lista gärna upp vår personliga agenda mot Åkerblom.

   Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 17:56
  Permalänk

  Tack Fredrik. Bra utfört arbete.

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 18:43
  Permalänk

  Tungt att driva Olearys vid sidan om?
  Ska vi gissa att det kommer vara rejält röda siffror i bokslutet. .

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 20:41
  Permalänk

  Bra jobbat Fredrik!
  Tror dock att det är bra för Björklövens framtida utveckling med en mer kompetent person. Fredriks driv har passat bra för att städa upp lite, men för att ta nästa steg krävs en större ledare.

  Svar
 • 28 januari, 2016 kl. 00:49
  Permalänk

  Hörde ju ryktet redan 18 januari.
  Förstod nästan redan då att det var sant
  Den som nu tar över kommer till dukat bord

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: