Växjö vs Marklunds, rond 1

Även om vår gröngula silly season inletts mer med spelartapp än kontrakterade spelare så rullar säsongen fortfarande på för några av de andra lagen. Bloggen tänkte bjuda på sina tankar inför kvällens match.

Gällande SM-slutspelet börjar det nu dra ihop sig på allvar, efter 4-0 för Växjö Lakers mot Malmö Redhwaaks och 4-2 för kusinerna Marklunds mot Djurgården äntligen dags för final.

SM-final (1:a matchen)

Växjö Lakers vs Marklunds AIF

Så här långt under slutspelet en något behagligare resa för ligavinnaren Lakers via 4-1 på Brynäs och ovan nämnda 4-0 på Malmö, det ska jämföras med Marklunds 4-2 mot Färjestad och samma siffror mot Djurgården. Visserligen bara tre extra matcher, men i slutändan när det kan komma bli en rätt tuff och lång serie kan det bli lite avgörande att komma så hela och utvilade som möjligt.

Under säsongen 4-0 i inbördes möten i Växjös favör och på så sätt ett rätt bra mentalt övertag, ser vi historiskt från säsongen 2011/12 och framåt så har Växjö ett övertag med 13-9 hemma. Här har numer Växjö sju raka hemmasegrar mot Marklunds så nog är det ett väldigt favorittyngt Lakers som går in i den här matchserien. Känslan är att den första matchen kan komma bli lite av ett ställningskrig och möjligen lite trevande, att båda lagen liksom vill känna lite på varandra.

Det troliga är att hemmalaget vinner, det roliga är att spela på övertid!

Löven4Ever tippar x

* * *

Bloggens tips inför i dag?

Dagens spel:

Växjö vs Marklunds AIF X

Odds: 4,30

Växjö vs Marklunds AIF, per 1, X

Odds: 2,45

Målskytt Växjö, #27 Martin Lundberg (apropå ”släkten är värst!”)

Odds: 6,90

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på våra tips inför dagens match? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Kvalet till HockeyAllsvenskan, Direktkvalet till eller kanske själva slutspelet i SHL? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

One thought on “Växjö vs Marklunds, rond 1

  • 17 april, 2018 kl. 22:09
    Permalänk

    1-o i matchserien & 7-0 som slutresultat. Det kan knappast bli bättre. Eller Jo, om det var Björklöven som stod på vänster sida istället för Markunds. 🙂

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: