Västerås sparkar både tränare och sportchef

Huvudtränaren Martin Filander och sportchefen Niklas Johansson har i dag blivit arbetsbefriade med omedelbar verkan från Västerås uppger man på klubbens hemsida.

Andreas Appelgren och Johan Rosén kommer, tillsammans med Thomas Mitell, att leda laget resten av säsongen.

– Vi har varit i en väldigt lång svacka sen slutet av oktober. Vi kan inte vänta längre på att laget ska börja vinna igen, och därför gör vi den här ändringen nu, säger klubbdirektören Johan Fägerblad. Han fortsätter. – Vi har verkligen trott på Martin Filander och laget hela vägen. Men efter de senaste förlusterna kände vi att vi var tvungna att agera.
När det gäller sportchefen Nicklas Johansson säger han så här. – Vi i styrelsen vill tydliggöra riktningen för den långsiktiga sportsliga planen. Det innebär bland annat att vi vill jobba tajtare och närmare vår junior och ungdomsverksamhet. Vi vill stärka och utveckla våra talanger, så att de i större utsträckning blir en del av vårt A-lag. Niklas Johansson är en duktig sportchef när det gäller många delar, men vi känner inte att han är rätt person att ta oss in i den här framtiden. Vi tror också det kan vara bra att få in lite ny energi och input i sportchefsrollen.
Läs hela artikeln HÄR.
***
Då blev det precis som mina källor sa under helgen som gick att Filander satt löst, men att även Nicklas Johansson skulle få gå? Oväntat att det skulle bli en sån stor förändring, men samtidigt kanske nödvändigt.

18 thoughts on “Västerås sparkar både tränare och sportchef

 • 12 januari, 2016 kl. 19:50
  Permalänk

  Man få väl drömma att vi gör likadant!!

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 20:01
  Permalänk

  Helt otroligt att favorittippade löven sitter med armarna i kors och förmodligen..gör nada

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 20:06
  Permalänk

  västerås ligger ändå femma, men visar nu att man är ett hårt satsande lag med rejäl handlingskraft.
  Björklöven ligger på tolfte plats och bara harvar på omgång på omgång på omgång.
  Skäms så otroligt mycket över vår ledning (Åkerblom) (Johansson) mfl som visar hur totalt okunniga och inkompetenta människor dom är.
  Hade varit grymt skönt om man hade fått läsa att Dalle och Tommy och även vår assisterande floskel maskin fått lämna Björklöven men icke…. Dom har tänkt sänka ner oss i div 1 igen.

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 20:07
  Permalänk

  Haha Vik ligger 3:a och sparkar tränaren… kan inte vänta på att lagen ska sjunka ännu mer…..
  Löven ligger 11:a ? kan ju iaf sjunka 1 placering till utan att det gör något =))) rofl !
  mmm mmm …
  tragiskt.

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 20:29
  Permalänk

  Många andra klubbars fans brukar ju kunna visa sitt missnöje…. Kanske dags att vädra vårat? Demonstration?

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 20:33
  Permalänk

  Nu har ju både Filander och Johansson utgående kontrakt så det kostar max tre årslöner. Sedan om man tittar på prestation utifrån truppen så har de misslyckats mer än oss

  Svar
  • 12 januari, 2016 kl. 21:39
   Permalänk

   Johansson hade ett år kvar!!!

   Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 20:38
  Permalänk

  Konstigt att dom inte fick gå under förra säsongen eller senast efter för mirakelvändningen VIK gjorde var inte ledarnas förtjänst. Nu fick säkert ledningen hjälp utifrån och förstå eftersom de liksom Björklöven lider av Dunnig-Kruger-Effekten. Inte helt ovanligt inom svensk idrott där svågerpolitiken är väl förankrad, tyvärr. Senaste till sommaren måste dom ju ta upp händerna ur byxfickan, om det redan inte är försent då. Och för guds skull ta inte in någon ny klåpare utan gör ett ordentlig förarbete. Där kanske DK-Effekten tar ut sin rätt igen, dessvärre.

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 21:25
  Permalänk

  Rolf?????? Björklöven har på pappret seriens bästa lag och ligger ett antal placeringar sämre än vik…. Hur får du ihop att dom har floppat mer än löven? Dålig logik!

  Svar
  • 12 januari, 2016 kl. 21:39
   Permalänk

   prestation utifrån truppen

   Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 22:15
  Permalänk

  Vi har presterat sämre än vad vi kunde förvänta oss, men om du tittar på Västerås lag så är de starkare än oss och det sätt de spelat på slutet är värre än oss. 2 segrar på 11 matcher. De har ett lag och en organisation för att på allvar slåss om en SHL-plats. Vi vill att Löven ska slåss om en SHL-plats , men vi måste acceptera att vi måste bygga långsiktigt i ett par år till innan vi är i nivå med Västerås. Sedan så är vår säsong ett totalt misslyckande ändå.

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 23:44
  Permalänk

  Dom har balls i Västerås! Annat mot lövens tafatta ledning vik ligger trea och sparkar tränarna. Vi och vik har dom bästa trupperna på pappret. Där agerar man, pinsamt löven

  Svar
 • 13 januari, 2016 kl. 06:49
  Permalänk

  Grattis Tommy och Dalle. I en normal förening så hade ni fått gå för längesedan. Jag hoppas att den vetskapen kan få igång prestationen.

  Kammar vi noll de kommande två matcherna så ska det mycket till för att inte dessa får lämna de med. Upp till bevis!

  Svar
 • 13 januari, 2016 kl. 08:17
  Permalänk

  Ärligt talat så tar jag hellre detta som en mellansäsong i det här läget bara vi håller oss kvar. Det är oansvarigt att kasta pengar i sjön och bara försöka köpa sig ur problemet. Det var det som gjorde att vi blev utslängda ur HA förra gången. Bygg på sikt och försök lyfta in de ungdomar vi har i klubben och ge dom lite hopp om en framtid i Löven istället för Skellefteå, Modo, Luleå etc. Det bästa folk kan göra är att gå på matcherna och stötta laget både med rösten och plånboken så kommer både resurser och resultat på sikt. För alltid, för evigt Björklöven
  I både medvind och motvind.

  Svar
  • 13 januari, 2016 kl. 09:43
   Permalänk

   Verkligheten fungerar inte så. Det finns inga unga killar att lyfta in. J20 håller inte tillräckligt bra nivå och de som lämnar, lämnar oavsett och de lämnar innan de är i j20-åldern. Även om vi gärna vill satsa på de talanger vi fostrar så går det inte att lyfta upp 15-åringar i a-laget. Och även om vi skulle göra det så är det ytterst tveksamt att de skulle stanna hos oss och inte dra till SHL-lagens akademier. Juniorsidan är bra upp till j20 och så länge som inte j20 spelar i Superelit så kommer de bästa alltid att flytta.

   Svar
 • 13 januari, 2016 kl. 13:57
  Permalänk

  Mogge, snacka om en utopi! Vi kan skrika hos hesa att vi ska tänka på sikt men vi måste väl gå fram några steg och inte backa hela tiden? Annars spelar inte ”på sikt” någon roll. Nä, vi har bra ekonomi, bra lag på pappret som inte tränarna kan få ut 50 % av (känns det som). Tränarna måste bort, just för att kunna få börja satsningen på sikt.

  Svar
 • 13 januari, 2016 kl. 17:02
  Permalänk

  Jag skulle vilja skriva nåt positivt om löven nu , men vad ??? Kanske efter morgondagens bortamatch !?
  Bay Bay säger att ekonomin är stabil ! Hur tänker styrelse å VD NU, och inför nästa säsong !!??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: