Vart ska han in?

Det är förstås dagens fråga på alla lövenfans läppar gällande senaste nyförvärvet Axel Ottosson. Självklart har jag själv funderat i de termerna redan vid lunchtid då jag fattade att han var klar då han föräldrar med plötsligt började följa mig på Instagram.

Alltid kul med nya lekkamrater, men vart ska han in? Foto: Lucas Norlin

Först ska vi kanske bena ut när han kommer debutera? Redan på lördag mot Karlskrona? – Ja, de tankarna finns. Vi får avvakta morgondagens pass, säger sportchef Per Kenttä när jag frågar honom. Följdfrågan är förstås om det redan nu finns tankar om i vilken omgivning. – Såklart, men får se vilka som är tillgängliga imorgon och hur han själv känner sig.

Om det finns spelare med känningar så kan det ju tänkas att han placeras där om någon ska vilas vilket mer eller mindre omöjliggör spekulation, men med alla friska, vart ska Axel Ottosson då in?

Han funkade ju med David Lindqvist senast det begav sig, men nu finns inte riktigt någon Austin Farley-typ som tredjelänk. Att han sen ska kliva in i ”fjärde” känns spontant inte troligt. Spontant känns det också som att han ska vara center, men petar knappast Fredric Andersson, Tyler Vesel eller Fredric Weigel. Då återstår fjärde eller en ytterforwardsplats. Allright-kedjan med Alex Hutchings, Tyler Vesel och Justin Crandall rör man inte, inte heller stommekedjan med Alexander Wiklund, Fredric Andersson och Sebastian Selin. Tror helt enkelt att han hamnar som ytterforwards med Fredrik Weigel och Olle LissEmil Lundbergs bekostnad. Lundberg hamnar i fjärde, där David Lindqvist kommer centra med Pontus Andreasson på andra kanten, Kristoffer Söder blir 13:e, William Eriksson och Lukas Ericsson på läktaren.

När det gäller sökandet efter eventuella backar kollade vi förstås läget med Kenttä och tyvärr blev svaret lika väntat som självklart. – Vi får se vad som händer, beror också på när de skadade väntas bli tillgängliga.

Tankar på ovanstående? Skriv en kommentar…

7 thoughts on “Vart ska han in?

 • 23 januari, 2020 kl. 20:14
  Permalänk

  Jag tänker:
  Selin-Andersson-Wiklund, Crandal-Vesel-Hutch, Linkan-Otto-Andreasson, Liss-Weigel-Lundberg

  Svar
 • 23 januari, 2020 kl. 20:58
  Permalänk

  Tror ni är rätt ute vad gäller formationerna. Däremot hoppas jag han får spela på sin naturliga position som center med David på ena kanten. Tredjelänk vore spännande med WE.

  Svar
 • 23 januari, 2020 kl. 21:28
  Permalänk

  Att sätta Wille på läktaren känns onödigt.
  När alla är friska kör man:
  1a kör på.
  2:dra kör på.
  Andreasson – Wigel – Liss
  Wille – Otto – Linkan.
  Extra: Söder.

  Lundberg & L. Eriksson läktaren.

  Jag är lite besviken, jag hade väntat mig mer av Liss. Jag tycker han ser seg å otränad ut.. Nästan på gränsen till oengagerad. Såg jag rätt eller spelade han bara PP i slutet av 3:dje?

  Svar
  • 23 januari, 2020 kl. 21:32
   Permalänk

   Tyvärr tycker jag Wille är lite för tunn när det gäller, därför på läktaren. Fixar inte den fysiska slutspelshockeyn. Behöver 10 kg muskler. Sen har du rätt gällande Liss. Kan ha varit en markering av Fagge. Nog dags att börja ställa krav.

   Svar
   • 24 januari, 2020 kl. 08:35
    Permalänk

    Jag håller med om hans fysiska status men hans sinne för vart målet finns tycker jag väger upp mycket. Men det ett angeläget problem att ta ut laget när alla är friska. Med deet sagt så behöver vi spelare som vet vart målet är och oavsett om det är i en 3:dje eller 4:de så behövs den egenskapen.

    Jag tror vår akilleshäl just nu är dom bärande backarna (Deilert, Cooper, Även Palmquist) sistnämnda har sett mänsklig ut senaste matcherna.. Nu vet jag inte vad Cooper har för skada men får hoppas att det är en skada som inte kommer hindra honom från att gå för fullt när han är tillbaka. Att gå in i en intensiv period med matchande där mycket kommer att avgöras med hjälp av det mentala kan vara tufft om man ” tänker för mycket eller blir hämmad av sin skada”.

    Även om det är knappt 2 månader kvar tills dom stora matcherna så tror jag mycket kan avgöras på onsdag.. Matchen mot Modo handlar om så mycket mer än 3 poäng. Det mentala kommer bli livsviktigt i denna match ” sätta sig i respekt, visa vem som bestämmer osv… Vinst där och jag tror att seriesegern är klar = Hemmaplansfördel.

    Det enda jag kan säga med säkerhet är att det har aldrig varit så roligt (på typ 15år) att följa löven som nu. Vi måste passa på att njuta också å inte bara sväva iväg, det är länge sedan löven spelade & mådde så här bra som klubb.

    Sjung högt – Sjung stolt. – För Evigt – För Alltid.

    Svar
  • 24 januari, 2020 kl. 00:05
   Permalänk

   Wille är alldeles för tunn absolut…
   Men visst Liss stänkte dit en senast , men
   jag tycker han hänger väldigt löst…
   Linkan – Otto – Lundberg/Liss skulle jag tänka mig att testa men Lundberg ha inte fått det att lossna…
   Otto – Weigel – Liss
   Linkan – Söder – Pontus

   Söder ha varit jävligt bra i år och fått spela med nya hela tiden….
   Och om de flesta ha hängt med så hamnar sällan fjärde kedjan i egen zon under press när Söder spelat….
   De såg man väldigt klart när han var utanför truppen och de spelade
   Linkan Pontus Wille mot Ssk som är modell större på spelare , de va under konstant press nästan hela matchen innan Söder kom in några byten i tredje perioden ….
   Och Söder har väl rätt hög + –
   Samt Betänk att han knappt haft samma kedja kompisar på flera matcher under säsongen

   Svar
  • 24 januari, 2020 kl. 11:56
   Permalänk

   Andreasson och weigel går inte ihop. Det har vi redan testat. Andreasson är rolig att titta på men gillar att hålla puck och oftast för länge.
   Slipa bort det så blir det roligt nästa säsong.
   Men Andreasson och weigel tar ut varandra samma sak som man sett nu när han spelat med hutch och vesel där vesel och andreasson tag ut varandra.

   Men som sagt bara mina tankar.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: