Vårt och ”förståsigpåarnas” tabelltips!

Nu har vi så presenterat och gått igenom samtliga lag i HockeyAllsvenskan 2016/17, har du följt med vet du att vi tippar vårt eget gröngula Björklöven på plats 7 och att det är AIK samt MODO som kommer mötas i den hockeyallsvenska finalen i vår.Johan Löf / AXELLÖF

Kommer headcoach Tommy Jonsson leda Björklöven till slutspel den här säsongen? Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

I dag bara en kort jämförelse av bloggens tips kontra de ”förståsigpåare” vi jämfört oss med under genomgången och var i tabellen de tippade respektive lag. nedan då tabellen med förra årets placering inom ( ).

Plats Löven4Ever Aftonbladet Dragskott Mr Madhawk Mike Helber (Cmore)
1 AIK (1) AIK AIK AIK AIK
2 MODO (SHL) Almtuna IS MODO Timrå IK MODO
3 Timrå IK (8) VIK Västerås Tingsryd AIF IK Oskarshamn Timrå IK
4 Almtuna IS (7) Timrå IK IK Oskarshamn Almtuna IS IK Oskarshamn
5 IK Oskarshamn (3) Tingsryd AIF Timrå IK MODO Almtuna IS
6 Tingsryds AIF (2) HC Vita Hästen BIK Karlskoga BIK Karlskoga VIK Västerås
7 IF Björklöven (12) MODO Almtuna IS Tingsryd AIF IF Björklöven
8 HC Vita Hästen (11) Mora IK Södertälje SK VIK Västerås Tingsryd AIF
9 VIK Västerås (9) BIK Karlskoga Mora IK Mora IK HC Vita Hästen
10 BIK Karlskoga (5) Södertälje SK VIK Västerås IK Pantern IK Pantern
11 Mora IK (6) IK Oskarshamn HC Vita Hästen IF Björklöven Mora IK
12 Västerviks IK (Div 1) IF Björklöven IF Björklöven Södertälje SK Södertälje SK
13 Södertälje SK (Div 1) IK Pantern IK Pantern HC Vita Hästen BIK Karlskoga
14 IK Pantern (10) Västerviks IK Västerviks IK Västerviks IK Västerviks IK

Det som är genomgående för våra tips är att vi alla tippat AIK i topp, inget vågat i sig men det finns heller ingen garanti att Roger Melin kommer lyckas återigen. Nu har man dessutom ögonen på sig redan från början samt ett tyngande favorittryck att palla. Utifrån våra tips till sist alltså dock en trolig final mellan AIK och MODO.

Vi har sedan redan tidigare skrivit om att serien kan komma att bli historiskt jämn, utifrån tipsen ser vi bl.a. att f.d. SHL-laget MODO tippas alltifrån tvåa till 7:a, att Vita Hästen tippas mellan plats 6 och 13, att IK Oskarshamn som Mr Madhawk tippat trea bara finns på plats 11 i Aftonbladets tips samt att BIK Karlskoga tippas från alltifrån plats 6 ner till plats 13 och negativt kval.

Något genomgående för våra tips är att ingen tror på slutspel för vare sig IK Pantern eller nykomlingen Västerviks IK, ingen har heller placerat nykomlingen Västervik högre än vi gjort på plats 12, det är vidare bara ett av tipsen som tror på slutspel för Mora IK och den andra nykomlingen SSK. När det gäller vårt eget Björklöven ’r det vi och experten Hleber som tror på slutspel medans de övriga tre tror vi slutar ungefär som i fjol.

Jämfört med förra säsongen är alla överens om att både BIK Karlskoga och förra årets nykomling Tingsryds AIF kommer placera sig lägre i tabellen denna säsongen. På samma sätt är vi nog alla rätt eniga att det är Almtuna IS med bl.a. #19 William Quist i laget och Timrå IK med bl.a. Dahlén i laget som har störst möjlighet att förbättra sin placering jämfört med i fjol.

På något sätt tycker jag förhandstipsen enbart talar för Björklöven, det finns inget förbannat ok likt det vi fick under förra säsongen och med tanke på förra säsongens placering med det materialet, väldigt stor spelaromsättning och på det en hel del okända eller oprövade i ligan till den här bara skönt och samtidigt lite befriande att vi får slå ur underläge. Brukar väl av tradition heller inte passa oss direkt illa?

Hur tänker du själv kring förhandstipsen och att ingen annan verkar tro på oss? Fältet som vanligt fritt.

* * *

För att inte missa en enda hemmamatch i T3 Center så köper du ju såklart säsongskort och det gör du genom att klicka på bilden nedan.

Säsongskort 16_17 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: