Vårstädningen fortsätter

Sedan tidigare klart att Björklöven inte valde att nyttja optionen med #33 Marcus ”Messy” Jonsson, i dag kom det fler besked.

Först kom det besked (länk) att sex spelare definitivt lämnar, de sex spelarna var följande:

 • 31 Oscar Masiello (mv)
 • 8 Mikko Pukka (b)
 • 16 Isak Ahrling (b)
 • 28 Simon Åkerström (b)
 • 49 Simon Backman (b)
 • 14 Cody Murphy (fw)

Av dessa ingen direkt större överraskning, sedan tidigare hade även spelarens agent avslöjat att såväl Masiello som Åkerström skulle lämna klubben.

Här har så klart skadeproblematiken garanterat spelat in när det gäller trion Pukka, Backman och Murphy, de noterades för totalt 56 matcher den här säsongen.

Värt att notera att en sådan som Cody Murphy haft rejält otur alla tre säsongerna i den gröngula tröjan, totalt 77 matcher under dessa tre säsonger. Här hoppas man bara främst att sviterna efter hjärnskakningen ska ge med sig.

När det gäller Isak Ahrling så kom han tillbaka för att bredda truppen med tanke på skadorna på slutet, jag tycker han gjorde det helt okej. Sett till de sju matcherna det hann bli tyckte jag inte alls man kunde se vem som hade lirat i HockeyEttan med Piteå under säsongen. Enkelt, rejält och helt efter resurserna.. trots det ett rätt väntat besked när backsidan både ska byggas om och förhoppningsvis uppgraderas.

*

Beskedet om spelarna hann knappt landa innan klubben även meddelade (länk) att man inte kommer nyttja optionen med assisterande coachen Jesper Jäger inför kommande säsong.

Här hade iaf jag utgått från att kontraktet redan var för kommande säsong, på samma sätt som för Fagervall. Men det innebär att det blir förändringar såväl på ledarsidan som i själva spelartruppen, exakt hur fördelningen varit mellan Fagervall och Jäger har jag ingen stenkoll på. Men minst en förändring ger iaf en ny röst, ny energi och förhoppnings lite skills till ledarteamet.

Det finns ju en hel del att förbättra från föregående säsong, inte sant?

Spontana kommentarer eller tankar..?! Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår partner Coolbet!

Sp

2 thoughts on “Vårstädningen fortsätter

 • 28 mars, 2019 kl. 08:37
  Permalänk

  Idel bra beslut hittills från Kenttä. Hade gärna behållit någon av J.Andersson eller Åkerström, men det känns som att det låg utanför hans kontroll. Inväntar med spänning på en liknande vårstädning bland forwards.

  För övrigt så lyssnade jag på SHL-poddens kvalspecialavsnitt och måste säga att Abris tankar om att ha fler än två tränare i båset är en bra idé. Om vi kunde få en dynamisk trio där, med jävligt tydligt definierade roller, så har Björklöven med sin historik mycket att vinna.

  Svar
 • 28 mars, 2019 kl. 11:28
  Permalänk

  Trams med 3 tränare i båset..inte där matchen spelas

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: