Värsta senapsboosten…

Här hade många tänkt och föreställt sig målsnålt, styrspel, puck-ut, derbyfeeling och minst 60 minuters hockeykamp. Helt ärligt blev det mest ett "Jaha!?".. visst man får inte mer än 3 p för en seger och att dagens uppställning skulle producera  fyra baljor var faktiskt över förväntan. Nu kanske puckinnehav och hemmaplan skulle inneburit fler kassar, men det är svårt att vara missnöjd i alla fall.. även om man inte känner sig proppmätt.

Päädrikk (eller hur det nu ska uttalas?) kändes i alla fall betydligt tätare och mycke säkrare än vanligt. Nu kanske Sundsvall inte hade så mycket puck och inte heller skapade särdeles mycket. Kändes ändå som att Galbraith spelade med ett betydligt större lugn än vanligt. Vid några tillfällen visade han dessutom prov på stor kyla då han med små flippass höll pucken inom laget istället för att blockera.

Men nog känns det som att det fattas skägg och rejäla målskyttar. I kväll skjuter vi trots allt 25 skott och nog borde vi göra mer än 3 mål, sista i tom kasse borträknat. Laget är trots kvällens seger en alltför grå massa av hyfsade hockeylirare där knappt någon sticker ut. Laget skulle utan tvkan behöva ett par killar som vågar bryta mönstret och gå med full sula mot kassen. Men vi tar med oss det positiva och framförallt tre pinnar, bra så.

+++

I den andra fighten spöade Salos gossar Troja/Ljungby med 3-2. Serien kommer bli sjukt jämn och det mesta känns rätt ovisst..

+++

Betyg i afton

!!! Tero Koponen som förutom att vinna hart när varje tekning lirar med sådan smartness att medspelarna blir generade. Jag var sjukt oroad över försäsongsrapporter då Tero sett både ryggskadad och småhalt ut. I kväll var det, på allsvensk nivå, ett hockeygeni och fullblodsproffs som visade sig från bästa sida.

!! Patrik Galbrith gör en säker insats i kassen. inga onödiga returer eller stora flaxande rörelser. Päädrikk visade emmellanåt dessutom prov på stort självförtroende och bra bollkänsla då det slogs en och annan flippass i gen zon.

! Olli Korkeavuori gör en stabil hemmadebut. Olli är väl inte någon som direkt sticker ut eller slår särdeles många öppnande passningar. Olli står dock allt som oftasts rätt och har i ett tidigt skede läst nästa situation.

? Coachningen.. jag menar varför lira Aki Heino eller Nisse Andersson i BP, killarna ska lira med puck och inte styra utan.. Hitta rollerna och matcha hänsynslöst i såväl PP som BP är mitt råd.

Kvällens bu!! Till er alla som inte var där.. hemmapremiär och norrlandsderby i bästa förfesttid. Visst att nedsläpp korsar ett antal middagar, men då det är hemmapremiär för det bästa laget i stan borde fler ha löst biljett.

0 thoughts on “Värsta senapsboosten…

 • 20 september, 2009 kl. 08:03
  Permalänk

  Tyvärr tror jag att folk såg matchen på tv igår istället för att gå och lösa svindyra biljetter för stå upp i 2 timmar. Jag fattar inte riktigt hur löven tänker där riktigt. Åker du och ser elitserien i övik så kan du få en ståplatsbiljett för mellan 80-100 kr. Sänk priset istället så kommer det kanske mer folk och blir det mer folk blir det roligare att gå på hockey med all den stämmning och sånt så kommer det troligen en annan icke hockeyälskare som kommer ändå bara för att det är kul att gå på hockey.Näe det är alldeles för dyrt just nu!

  Svar
 • 20 september, 2009 kl. 08:56
  Permalänk

  Det känns som att R2 och Kari haft bra känsla än så länge vad gäller nyförvärven. Vår bastukvartett levererar redan och jag tror att Korken blir bättre och bättre. Lagom elak framför mål. In med en toppsniper och ge laget lite tid så kan säsongen se riktigt kul ut. Ett getingbo men med bättre resultat mot bottenlagen än i ifjol och liknande resultat mot de bättre lagen så kanske…….

  Svar
 • 20 september, 2009 kl. 10:41
  Permalänk

  Svar till BingoMicke (2009-09-20 08:03)
  Håller helt med dig Micke. För att sätta ännu mer ved på elden så tar de ju 70 kr från 7 års ålder. Vilken normalfamilj på exempelvis 2 barn + 1 vuxen har råd att betala 320 kr i inträde med tillhörande läsk,popcorn etc.etc? Nä, låt exempelvis barn gå gratis fram till 10-12 års ålder. Då har de fått rutin i att gå på matcher och kommer förhoppningsvis att lösa lövens dyra biljetter till döddagar. Genom att skrämma bort de redan nu kan man missa många livslånga ”sponsorer”. Låter man dom gå gratis finns ju alltid chansen att de även köper en påse bilar extra eftersom det var så billigt att gå in. Vakna Löven. En ”missad” intäkt idag kan vara en guldgruva inorgon.

  Svar
 • 20 september, 2009 kl. 16:23
  Permalänk

  Vad är det för fel på Björklöven när det gäller biljettpriserna? Jag tycker detta är skamligt!! Man måste ju ta sitt förnuft till fånga och sänka priserna för detta är jävlar på håret att det är värt det.
  Detta måste man ju föra upp till de som styr! Ingen som inte är fullblodssupporter kommer att gå och titta

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: