Våra möten med MODO under säsongen..

.. har sett lite olika ut. Men nu vet vi iaf med 100% säkerhet att det är vår finalmotståndare i kampen om ett SHL-kval mot lag 14 från den ligan. Ingen kan ta ifrån oss den extra hemmamatchen (i detta möte bäst av fem) och den kan komma att visa sig bli rätt värdefull. Det är iaf min känsla. 

*

Första mötet i Umeå, 3-2 efter OT och avgörande kasse från #8 Deilert.

I den matchen hämtade vi upp ett 0-2 underläge i period tre, vi stängde ner deras PP men nyttjade inget läge i vårt PP trots 05:43 min.

#8 Deilert Foto: Lucas Norlin

*

Första mötet i Övik, 3-1 till hemmalaget och vår tröstpåse från #71 Stål Lyrenäs.

I den matchen hade vi helt klart inledningen på matchen utan att få nätkänning, vi stängde återigen ner deras PP men nyttjade inget läge i vårt PP trots 08:00 min.

#18 Ottosson har ett förflutet i MODO, numer hemma i gröngult igen Foto: Lucas Norlin

*

Det andra mötet i A3 Arena, 4-3 till hemmalaget efter straffar och avgörande straff från #8 Deilert.

I den matchen var det Wiklund som inledde vårt målskytte och även om vi ledde med 3-2 efter två prerioder en viss Tambellini som kvitterade för MODO. Efter en mållös OT så avgjorde sedan Deilert med sin straff. MODO två påsar i PP, medans vi återigen inte nyttjade något läge i vårt PP trots 06:00 min.

#29 Wiklund Foto: Lucas Norlin

Andra mötet i Övik, 4-2 till hemmalaget och våra mål från från #Häman Aktell och #44 Liss.

I den matchen en lite olycklig start med tidigt boxplay och 0-1 i spelformen redan efter 21 sekunder. Men vi spelade upp oss, fick kvittera i andra och efter tidigt ledningsmål i tredje var vi lite i förarsätet. MODO kvitterade med ca 9 min kvar och då kändes ny övertid varken orättvist eller överraskande, sedan två sena mål från MODO och de tog alla poängen. I denna match ett PP från MODO, men vi nyttjade inte heller denna gång något läge i vårt PP trots 06:04 min.

*

Lite mer summerande..

LagBjörklövenMODO Hockey
Poäng48
Mål1012
Special teams0-33-0
PP0 % – 25:47 min19 %
Spel 5-5109
Målvakterna35 – 92,1%31 – 94,3%, 34 – 91,5%

Det har varit väldigt jämna fighter, jag tycker nästan att vi spelmässigt varit bättre än MODO i de båda matcherna i Övik även om de slutat med MODO-segrar.

På samma sätt var MODO bättre i det första mötet i Umeå, även om det tyder på moral och karaktär och komma igen och sedan ta bonuspoängen. Jag vill ändå tro att den extra hemmamatchen kan komma att bli väldigt avgörande och den kommer alltså att spelas i A3 Arena, tror även det är en fördel att få börja hemma. På tisdag då djäklar!

Ser vi till statistiken ovan är det främst special teams vi måste komma upp i nivå med, så här långt inga mål i spelformen mot MODO under säsongen och det får inte bli något spöke. På samma sätt är väl 81% i PK inte lågt, men sett till hela grundserien finns det även här några procent att plocka. Nu kommer det bli små detaljer och då gäller det att vända på varje sten och skruva på varje nyckel.

Ser vi till målvakterna är det bara Cannata som stått alla fyra matcherna, två segrar och en räddningsprocent på 92,1% är bra men inte fullt ut Cannata-klass. Hanses och Lundin har varsin seger, Lundins räddningsprocent något högre, men där finns nu även tjecken Patrik Bartosak i truppen.

*

Tyler Vesel Foto: Lucas Norlin

Sedan är det väl på tiden att vi gör en ny liten jämförelse mellan vår egen Tyler Vesel och Adam Tambellini i MODO. Erik och hans MODO-kompisar menade att man inte kunde jämföra på bara en match, men det är inget jag håller med om. Sedan är det väl bara att konstatera att det var en rätt skaplig korpen-lirare den här Adam Tambellini, inte sant Plocken?

Men nu då en uppdaterad version, Vesel vs Tambellini:

Tyler Vesel Adam Tambellini
Matcher 42 37
Mål 8 28
Assist 23 35
Poäng 31 63
Istid 16:59 19:52
Tekningar 54,94% (577 st) 51,43% (35 st)
Plus/minus +15 +25
Tacklingar 2 2

Det går ju inte att komma ifrån att Adam har gjort en djäkla massa poäng och är en viktig kugge i deras offensiv. Sett till hans poängsnitt per match (1,70) vassare än både Johnsson och Dahlén så helt klart är Tambellini en kille att hålla ett extra öga på.

Men samtidigt var det en utpräglad center vi behövde när Tyler kom in i laget, men nu när vi har flera righthot hade ju Tambellinis glödande leftklubba suttit som en smäck. Hade det funnits plats för båda hade jag gärna tagit dem båda, men jag klagar inte på Tyler i vårt lag. Han tar främst ett litet defensivt ansvar i linan med Hutch och Crandall, det gör att de får lite mer fria tyglar och ett större offensivt ansvar.

Så därför blir en jämförelse dem mellan lite orättvis, ska du med familjen till fjällen senare i påsk är ju en suv att föredra medans en nedcabbad sportbil är rätt nice att glida med en riktigt solig julidag.

Kommentarer, reflektoner eller andra tankar..? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: