Var lite lugna killar!

Bloggen har både oroats och förskräckts av hur våra unga talanger flyr klubben och söker lyckan någon annanstans. Westman listade ett antal killar som lämnat och Folkbladet hade en annan artikel om att killarna flyr stan och klubben i tron att gräset alltid är grönare. Visst är det lätt att sitta på läktaren och tycka vad alla ska göra och inte göra, men nu är det läge att sätta ner foten och dra i handbromsen.

Klart vi har förståelse för att Elitserielagen och deras J-20 kan locka och att ni tror att det kan vara en genväg till Elitserien, men ni som tänkt söka lyckan där kan ju samtidigt vara till 100% säkra på de som ni lirar med tänker samma sak. Måste ärligt säga att Hellgren gjort ett bra första intryck på mig, en hel del kloka ord, tankar och karln verkar ha ett djäkla driv och visar absolut stort engagemang. "Visserligen kan det vara lockande att sitta granne med ett omklädningsrum för ett Elitserielag" som Hellgren sagt med anledning av flykten. Bloggen kan ärligt säga att ett omklädningsrum i Elitserien luktar ännu mer blod, svett och tårar.

Den som läst min presentation vet att min karriär varken var långe eller särskilt framgångsrik, det hindrar mig inte att uttrycka mina åsikter här på bloggen. Jag tycker absolut att inte Div 1 Norra, Sveriges sämsta?, behöver vara ett omöjligt alterantiv. För utvecklingen gäller det att spela med och mot bra spelare och här finns möjligheten till mycket matchning och en framträdande roll i ett seniorlag, det borde absolut vara ett alternativ. Visserligen är det sjukt mycket buss vilket kanske inte är det roligaste, men en halv säsong i den Norrländska obygden och sedan matcher mot lagen från Mellersta Norrland 2011 är väl inte så farligt?

Den förståelse som finns för att alla flyr är den oreda som rådit och osäkerheten som finns runt klubben och vad som kommer hända 2010/2011. Spelar A-laget i Allsvenskan eller ettan, vem tränar juniorlaget och vilka förutsättningar kommer gälla? Sedan förstår jag och att man inte kan bortse i från personlig utveckling i att flytta hemifrån och kanske för första gången stå på egna ben. Men på något måste Bloggen ändå signalera och mana till lite lugn, den eller de första som bestämmer sig för att stanna kan ju med garanti kvittera ut biljett till ordinarie plats och given plats i special teams.

+ + +

Div 1 Norras expert, Jimmy Stålnacke på NSD, hade ett mycket intressant och tänkvärt inlägg på sin blogg om dagens juniorer. Även om Jimmy i inlägget är den förste att erkänna att han till viss del varit bortskämd så har ett antal poäng i det han skriver.

+ + +

Jens-Lars har ännu ingen definitiv budget? Nähä, börja signa de lovande som fortfarande finns kvar.. bygg tredje och fjärdefemman först då! Fortfarande finns det lirare kvar som absolut borde ges chansen oavsett Allsvenskan eller Sveriges sämsta Etta! Expempel på spelare kan vara Daniel Wälitalo, Jesper Ericson, Tobias Ternelius, Alexander Eriksson,Ville Vikeväinen, Jimmy Andersson, Joakim Thörnqvist, Oscar Persson och Rasmus Axman.

0 thoughts on “Var lite lugna killar!

 • 23 juni, 2010 kl. 15:16
  Permalänk

  Så de som skriver på först är givna en tongivande roll med special teams? Skön deal! Har Löven officiellt gått ut med det eller låter man kanske slutligen de bästa matchas mest oavsett när de skrev på?

  Svar
 • 23 juni, 2010 kl. 15:57
  Permalänk

  du har ju ingen aning om vad du pratar om!
  sveriges sämsta etta är det inte, dne nordligaste är nog den tredje eller fjärde bästa.

  Svar
 • 23 juni, 2010 kl. 21:50
  Permalänk

  Svar till D (2010-06-23 15:16)
  Ja, du D.. Jag tror inte Löven gått ut med det officiellt ännu, mn det kanske skulle behövas för att få några att stanna? ..förmodligen blir det väl så att de bästa kommer matchas oavsett när de skrev på. Det känns väl som både klokt och sunt.

  Svar
 • 23 juni, 2010 kl. 21:57
  Permalänk

  Svar till dajm (2010-06-23 15:57)
  Sveriges sämsta med frågetecken efter menade att jag önskade synpunkter och åsikter. De norra lagen blev ju å det grövsta spöade i play off i våras iaf, men jag har ingen egentlig aning om hur serierna borde rankas dajm.

  Eftersom spelarna flyr och säger att matcherna är bättre med ex Nybro så kan det knappast vara den mest eftertraktade eller hetaste i alla fall. Nä, långa mörka bussresor i de kalla Norrländska skogarna lockar knappast oavsett.

  Om nu den nordligaste är den tredje eller fjärde bästa, vilken är den bästa respektive sämsta?

  Svar
 • 23 juni, 2010 kl. 22:38
  Permalänk

  Svar till dajm (2010-06-23 15:57)
  Pratar du med spelarna så är dom av den åsikten att den norra är den sämsta. Vilka rankar du som sämre?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: