Vår gröngula kalender – Lucka 9

Ny dag och nya möjligheter, utöver match borta mot Timrå även dags att spana in lucka 9 för att se vad den har bjuda på?

En i mitt tycke väldigt skön profil vi stötte på under säsongerna i Div 1 (numera HockeyEttan) var domaren Mattias Stenlund. Det var inte direkt alltid vi sett situationerna på samma sätt och i bland undrade man nästan om det ens var samma match.

Det slutade iaf under Div 1-tiden med en härlig lunch som Stenlund själv bjöd in till, vi har därefter bjudit på ett par intervjuer med Mattias och i dag tänkte jag återge nåt litet från en av dessa.

Du har alltid bjudit otroligt mycket på dig själv och jag minns både att du vid nåt tillfälle i T3 Center vinkade på Green Devils uppmaning (trots att du visste konsekvensen av det) som du i en senare intervju med bloggen bjöd på en skön story från en het J20-match i vår norra länsdel. Finns det möjligen någon fler story att bjuda på? – Ha, ha! Jo, det var härligt att bjuda lite på sig själv även om jag förstod att man skulle bli kallad pajas!

Jag minns även när Löven skulle möta Vännäs borta och Green Devils hade fyllt hela kortsidan i Vännäs ishall. Detta var precis efter jag dömt någon match där jag visat ut Alexander Hellström och William Qvist för Misconduct och jag var allmänt icke omtyckt bland Lövenfansen. När jag kom ut på isen bestämde jag mig för att se om det var någon fart på Green Devils så jag tog fart mot kortsidan och vände upp ryggen mot klacken så de såg namnet på ryggen! Blev ett tag orolig att de skulle riva sargen då… ha, ha!

Bara för detta upptåg och bl.a. J20-storyn som säkert går att googla fram förtjänar Mattias i mina ögon en lucka även i säsongens kalender, i dag den nionde december och dagens lucka blir därför Stenlunds.

Kan sedan bara slutligen tillägga att den svartvit-randiga tröjan jag trots allt då suktade efter fortfarande är ett underbart minne från den tiden och säkerligen för lång tid framöver fortfarande kommer ha en självklar och tydlig plats på väggen, oavsett på kontoret eller i hemmet.

Inte omöjligt den kommer nyttjas vid någon festlig och lite speciell match framöver, då gärna med lite matchande utrustning till. Finns lite sköna idéer..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: