Vår gröngula kalender – Lucka 5

Tidigare har vi sett fyra Lövenfostrade nå NHL i form av Patrik och Peter Sundström, Peter Andersson samt ”Bullen” Hägglund. Den näste som möjligen står på tur och så i fall skulle bli den femte i ordningen är Lucas Wallmark. I tider när det dessutom ska presenteras spelare till J-VM och även Lucas har nämnde Peter Andersson som tränare i Charlotte Checkers tycker jag det passar bra med en intervju med nämnde Wallmark i dag.

5Tjena Lucas, hur är läget? – Tjena! Allt är bara bra med mig.

Det var väldigt nära att du klarade sista gallringen i höstas och blev kvar i Carolina Hurricanes redan från säsongsstart, hur kändes det där och då? – Ja som sagt, det var väldigt nära. Det kändes bra under hela campen. Och sen att man fick lämna som sista forward är ju ett tecken på att dom tror på en. Men såklart hade man ju helst startat däruppe!

Det förstås, men vad säger du så här långt om er säsong i Charlotte Checkers, farmarlaget i AHL alltså? – Vi hade en rätt bra start på säsongen med Checkers, men nu på slutet har det gått lite tyngre.

..och tankarna kring din egen säsong? – Personligen har det varit en rejäl omställning. Helt annan hockey jämfört med SHL. Men jag kommer in i det mer och mer för varje match!

Även om det så klart är flest nordamerikaner i laget finns det en till svensk i Erik Karlsson och en svensk tränarduo, hur skönt är det med någon fler svensk i laget och organisationen? – Såklart skönt med en annan svensk i laget, det underlättar väldigt mycket!

..och vad säger du på temat Green Connection specifikt om assisterande tränaren Peter Andersson och vilken betydelse han har för Checkers? – Det är kul med Peter här, han har mycket rutin att dela med sig av. Speciellt till våra backar, han tar hand om dom.

På måndag den 5:e dec presenteras även truppen till säsongens J-VM, vilka är dina bästa minnen från de två turneringar du var med i? – JVM är en fantastisk rolig turnering och jag hade förmånen att spela den två ggr. Första året i Malmö var riktigt roligt, vi gick som tåget. Och var riktigt nära att vinna. Men det var en härlig inramning genom hela turneringen för oss!

Nästa fråga blir så klart om du under säsongen hinner följa Björklöven någonting och vad du i så fall så här långt tänker vår kring säsong? – Jag har sett ett antal matcher, och det var en tung start på säsongen för dom. Men det känns som dom har blivit bättre och bättre. Dom skulle väl kunna bli lite tightare bakåt. Men dom har många offensivt skickliga spelare, så dom bjuder publiken på en rolig hockey!

Nu när vi ändå är inne i december och man skriva önskelistor etc. Vilka tre grejor står i år överst på Lucas önskelista? – Önskelistan blir.. Löven i SHL, fred på jorden och att vi får lite snö här i Charlotte.

Stort tack att du tog dig tid Lucas, fortsätt kriga på för din chans till spel i NHL och sedan passar vi redan nu på att önska en god jul och ett riktigt gott nytt hockeyår! – Ingen fara! Tack själv och detsamma. Sköt om er!

* * *

I går listades lite stats för våra utländska spelare, i dag en intervju med Charlotte Checkers Lucas Wallmark som hoppas bli näste gröngula Lövare i NHL. Det hoppas vi med..

I morgon 6:e december och dags för nästa lucka, undra vad bloggen kan bjuda på då i sin kalender? Håll utkik för i morgon kl. 07:12 i morgon får du svaret..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: