Vår gröngula kalender – Lucka 24

Vi går vidare i vår julkalender och i den sista luckan (för den här gången iaf) 24 döljer sig då i dag..?

 

Gustav på VK´s Lövenblogg gav nyligen (länk) lirarna betyg för säsongens första 28 matcher, vi får se ifall vi kan kontra på något liknade sätt under mellandagarna eller i någon form av nyårssummering. I skrivande stund hursom plats åtta i tabellen (då alla hade spelat 28 matcher), vilket visserligen är det näst bästa vi noterat sedan återkomsten säsongen 13/14, men ändå en bit ifrån ”topp 4”.

Några saker som dock är positiva sett till nuvarande läge är att vi gjort fjärde mest mål i ligan, våra 79 insläppta är iaf 14 mål bättre jämfört med motsvarande tidpunkt i fjol, vi har även sedan återkomsten säsongen även det ”bästa läget” med faktiskt bara sex poäng upp till Malmö Redhawks farmarlag Pantern på plats fyra. Samtidigt marginalen 9 p ner till negativt kval.

Men marginalerna är så otroligt små och backar vi bandet till 13/14 låg vi vid motsvarande tidpunkt (28 omgångar) faktiskt på plats 7, vi hade två poäng färre än vad vi tagit nu och även tre mål sämre målskillnad. Den gången hade vi 8 p i marginal ner till negativt kval, men med bara en (fullpoängare), totalt 10 poäng och ytterligare 94 insläppta mål (tot 170) på de återstående matcherna slutade vi till sist klar jumbo.

Fortfarande otroligt svårt att veta var den här säsongen kommer ta vägen, vi har haft alltför både djupa och många svackor för att det ska kännas riktigt tryggt. Därtill lite truppbekymmer med nu tillfälligt hemkallade (Masiello, Stenqvist), avstängde Pavel, nyligen comebackande Emmerdahl och därtill bl.a. skadade Murphy (3 mån) samt Ericson (oklart men överkropp). Jag tror knappast Fagervall sitter så lugn i båten som han måste ge sken av utåt, eller måste.. men det blir kanske lite knasigt och oroligt i truppen annars. Men apropå liknelsen med båten är det rätt tydligt att den läcker både här och där, så det gäller verkligen att ro utav bara helvete.

* * *

Så nu har man fått skriva av sig lite så nu tar vi lite jul.. bloggen vill så klart tacka alla er läsare för kommentarer, engagemang i form av öppna brev liknande det Johan nu skrev senast, samt deltagande i våra olika tävlingar.

Vi vet iaf vad vi önskat egentligen ändå sedan dess att säsongen drog i gång och vad vi anser mycket i våra insläppta mål och stundtals darriga försvarsspel egentligen beror på. Återstår att se ifall detta återfinns under granen den här julen..

Men nu lutar vi oss lite tillbaka och drar på kanske den allra bästa jullåten..

.. för att sedan återigen och avsluta inlägget med att få önska eder alla en riktigt god jul, sedan tar vi nya gröngula tag borta mot nykomlingen och nästjumbon Troja/Ljungby redan på onsdag den 27:e.

3 thoughts on “Vår gröngula kalender – Lucka 24

 • 24 december, 2017 kl. 14:56
  Permalänk

  God jul på er oxå.
  Tack från skåne för ert engagemang
  2018 kör vi så det ryker. De gröna bestarna ska uppåt muhahaa ???

  Svar
 • 24 december, 2017 kl. 19:13
  Permalänk

  God Jul bloggen!
  Hoppas du har återhämtat dig, Mackan! Annars får du säga till.
  Ray kan lite sånt hokus-pokus om det skulle behövas. 3 dagar till nedsläpp.
  Vilken terror.. 🙂

  Svar
 • 24 december, 2017 kl. 22:36
  Permalänk

  GOD JUL önskar Bingomicke

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: