Vår gröngula kalender- Lucka 22

En klassisk devis kring Björklöven är att vi alltid vinner mot ”bättre” lag och slarvar bort segrar mot ”sämre” motstånd. Sen kan man ju klassa lag på olika sätt, dels efter hur just klassiska dom är, men enklast är förstås tabellen , som ju aldrig ljuger.

 

 

Jag har gått igenom Björklövens matcher och enbart räknat seger som seger och förlust som förlust, även om de gått till förlängning eller straffar. Då ser det ut så här.

Antal matcher: 28

Borträknat: Premiären mor BIK då alla innehade samma tabellplacering.

Vinner mot högre placerade lag: 6
Förlorar mot högre placerade lag: 6
Vinner mot lägre placerade lag: 7
Förlorar mot lägre placerade lag: 8

Kontentan? Nja, det stämmer men inte med mycket…

Ifjol såg det ut så här:

Vann mot högre placerade lag: 16
Förlorade mot högre placerade lag: 24
Vann mot lägre placerade lag: 5
Förlorade mot lägre placerade lag: 6

Sen är ju en sån här jämförelse förstås smått omöjlig, men ändå lite rolig att göra. Din egen tabellplacering påverkas ju rejält. Timrå i år exempelvis har nog väldigt få vinster över lag som är bättre placerade och då ser det ju egentligen ganska dåligt ut. Vi låg ju hela tiden i botten så andelen match mot högre placerade lag var ju stor.

Sen bygger ju mer detta tänk från fans att vi vinner mot klassiska lag som Leksand och Modo, men förlorar mot i våra ögon mer ”oklassiska” lag som Västervik, Tingsryd och Pantern. Hur ser det ut där då?

Leksand: 7 av 9 poäng
Modo: : 6 av 6 poäng
Timrå: 0 av 6 poäng
AIK: 3 av 6 poäng
Södertälje: 6 av 6 poäng
BIK Karlskoga: 4 av 9 poäng
Oskarshamn: 3 av 6 poäng
Vita Hästen: 1 av 6 poäng
Troja/Ljungby: 6 av 6 poäng
Almtuna: 2 av 6 poäng
Västervik: : 0 av 6 poäng
Tingsryd: : 3 av 6 poäng
Pantern: 1 av 6 poäng

Ifjol såg det ut så här:

Modo: : 7 av 12 poäng
Timrå: 7 av 12 poäng
AIK: 4 av 12 poäng
Södertälje: 7 av 12 poäng
Mora: 6 av 12 poäng
Västerås: 6 av 12 poäng
BIK Karlskoga: 3 av 12 poäng
Oskarshamn: 3 av 12 poäng
Vita Hästen: 6 av 12 poäng
Almtuna: 3 av 12 poäng
Västervik: : 3 av 12 poäng
Tingsryd: : 9 av 12 poäng
Pantern: : 3 av 6 poäng

Ser man rent krasst tar vi väl lite mer poäng mot anrika klubbar än uppkomlingar. Slump? Vem vet?

Era tankar…?

One thought on “Vår gröngula kalender- Lucka 22

 • 22 december, 2017 kl. 20:15
  Permalänk

  Vilket jobb du/ni har lagt ned, hatten av!

  Som du var inne på så har ju slutplaceringen stor betydelse för om man vinner eller förlorar mot ett sämre lag. Tycker det blir tydligare när du tar fram lagnamnen. Sedan har det ju också betydelse hur motståndarlaget gick den säsongen.
  Som t.ex var Bofors, Västervik och Tingsryd riktigt bra och i år är samma föreningar lite under isen.

  Allt blir således svårbedömd men det som dom flesta förutom Föreningen Björklöven verkar förstå, är att alla lag är taggade och vill vinna mot Björklöven medan Björklöven bara är taggade mot historiskt respektabla föreningar om Björklöven inte har kniven mot strupen dvs många förluster i rad och/eller poängnöd.

  Till Björklövens försvar är ju att många andra större föreningar lider lite av samma problematik. Ingen ursäkt utan mer av ett fenomen åtminstone i Hockeyallsvenskan.
  Lite tragiskt är det ju ändå när man till exempel ser alla lag gå i Vita Hästens fälla, år ut och år in. Max en femma plus målvakt håller hög standard och samma taktik hela tiden. Hur orkar man resa över 120 mil tur o retur för att ge bort poäng mot en i grund o botten div1-klubb hela tiden?

  Det positiva för Björklöven så här långt är att inget lag har fler 3-poängare på hemmais så här långt och att Emmerdahl är tillbaka. Det kommer göra stor skillnad och det är lite talande för hur sårbara för skador Björklöven är eftersom det inte lånas in spelare från högre nivå vid skador eller andra bortfall.

  Men! Skjuter Björklöven och några starka sponsorer på med ett par offensiva på nivån blytunga pjäser så kan jag garantera att det här blir bästa säsongen sedan fadäsen i div1.
  Så lite pengar i förhållande till belöning. Här skulle man t.o.m kunna vara så fräck så man erbjuder dom spelarna en extra bonus vid uppgång och/eller sponsorerna dubbla pengarna tillbaka vid uppgång. Bara fantasin sätter gränser eftersom SHL betalar så bra i förhållande till HA.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: