Vår gröngula kalender – Lucka 22

Ny dag och dags för nästa lucka.. I dag ser vi torsdag och inser att det är dan före dan före dopparedan i kalendern. Vi öppnar väl därför lucka 22 och ser vad den har att bjuda på?

22

Få spelare har klarat av de denne spelare gjorde. Dels att som utländsk spelare stanna mer än en säsong och dels att ta ett kliv norrut och komma tillbaka utan större intermezzon. Pratar för förstås om nr 21 Steve Potvin och att finna en så hängiven utländsk spelare är förstås ett plus och vips har ni kopplingen till lucka 22.

Steve kom till Björklöven från Schweiziska andraligalaget EHC Basel Dragons inför Superallsvenskan 2001/02 och även om han inte gjorde ett klockrent avtryck i Superallsvenskan så varvade han verkligen igång i playoff och kvalserien. I Superallsvenskan blev det ”endast” 3 mål och 2 assists på 10 matcher, vilket gav en 12:e plats i den interna poängligan och faktiskt sämst +- med -6. Var dock en framgångsrik tekare med 60 % vunna tekningar.

I det kommande playoff-spelet och kvalserien svarade han sen för 11 mål och 11 assists på 15 matcher och en tekningsprocent på 57,5 och ett förnyat kontrakt var givet. Björklöven var då långt från avancemang då man slutade 4:a av 6 lag och hela 15 poäng från ett kliv upp till dåvarande elitserien.

Den kommande säsongen (02/03) såg Steves facit ut som följer:

Allsvenskan Norra: 6 matcher, 3 mål och 3 assists. 73 % tek Superallsvenskan: 14 matcher, 10 mål och 7 assists. 59 % tek. Playoff (Löven ut om AIK i PO2): 2 matcher, 2 assists. 57 % tek.

Totalt 22 matcher, 13 mål och 12 assists. 63 % i tek.

Säsongen 03/04 hände något oförklarligt och den bortser vi ifrån.

Steves tredje och sista säsong i löven blev då säsongen 04/05 med följande facit:

Allsvenskan Norra: 23 matcher, 12 mål och 21 assists. 59 % tek Superallsvenskan: 10 matcher, 2 mål och 3 assists. 57 % tek (Här blev Löven sist i Superallsvenskan och kvalificerade sig ej för playoff)

Totalt blev det 70 matcher med ett facit på 41 mål och 49 assists för Steve och hela 60,68 % vunna tekningar över tre säsonger.

(Källa swehockey.se)
Idag är Steve Teams Skills coach för NHL-laget Arizona Coyotes! Inte illa!

Här ser vi Steve in action i löven tröjan och vi får som ketchup på fiskpinnen kansk ett århundradets sämsta uttal i ”Salej Salavski” (Zarley Zalapski)

***

I går behandlade bloggen x och i dag alltså kvalhjälten Steve Potvin.

I morgon är det den 23:e december och dags för nästa lucka, undra vad bloggen kan bjuda på då i sin kalender? Håll utkik för i morgon kl. 07:12 i morgon får du svaret..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: