Vår gröngula kalender – Lucka 19

Ny dag och dags för nästa lucka.. I dag ser vi måndag och noterar även 19:e december i kalendern. Vi öppnar väl därför nästa lucka och ser vad den har att bjuda på?

19Nyligen valdes (länk) Rolf ”Roffa” Norgren som fjärde person in i Björklövens eget Wall of fame, de sedan tidigare invalda var Lars-Göran Jernberg, Torbjörn Svanberg samt Olof Rydfjäll.

Alla dessa fyra riktiga legender för klubben där den förstnämnda bl.a. legendarisk materialförvaltare, den andra speaker under 50 år (länk till ett program där han pratar om det) och den tredje bl.a. över mycket annat designade klubbmärket. Rolf Norgren har tjänat klubben i drygt 40 år och var bl.a. tillsammans med nyss nämnda Olof de som såg till att vi fick en ishall i Umeå redan 1963.

Men den jag väljer att lyfta i dag en nutida hjälte som vid matcherna fortfarande alltid säljer lotter i olika former och har så gjort i väldigt många år. Jag kommer i håg när man som liten knatte redan då köpte souvenirer och jag vill minnas att jag handlat av honom på såväl kansliet när det låg på Nygatan som i Aschanska Villan. Jag kommer också i håg när man som pojklagsspelare skulle sälja parkeringsbiljetter och/eller matchprogram i samband med A-lagsmatcherna och det var Mikael Holmberg som hade full koll och styrde upp denna business.

Just ja, dagens lucka tillägnas allas vår Bingo-Micke.. Micke lär garanterat sitta i T3 Center i samband med matchen mot Västerviks IK i övermorgon och under veckan gör du annars rätt i ett besök hos honom i MVG (mittemot Coop City på markplan) där han bl.a. säljer bingolotter till uppesittarkvällen på fredag.

Bingo-Micke

”Stööd Björklöven, KÖÖÖP bingolotter.. finns i fyra olika seerieer!”

Inte alla som heller fått artikel i tidningen ”Upp och ner” eller vad den nu hette som satt i stolsfickan framför en på planet för några år sedan. Eller att fansen på ståplats H gjorde en s.k. två-pinnars för att hylla Micke. En sann eldsjäl och sådana börjar det tyvärr bli rätt glest om, helt klart välförtjänt av att tillägnas dagens lucka.

HÄR förresten en intervju på temat Green Connection vi gjorde med Bingo-Micke redan 2013.

* * *

I går behandlade bloggen legenden #9 Belyavsky och i dag några av våra främsta som på olika sätt jobbat i och för vår gröngula klubb.

I morgon 20:e december och dags för nästa lucka, undra vad bloggen kan bjuda på då i sin kalender? Håll utkik för i morgon kl. 07:12 i morgon får du svaret..

5 thoughts on “Vår gröngula kalender – Lucka 19

 • 19 december, 2016 kl. 10:00
  Permalänk

  Tack för uppmärksamheten!

  Det enda stället du inte nämnde var när vi var på Tegsborg. På Nygatan hade vi när jag började en souvenirshop som nästan var lika stor nuvarande kansli.

  Möjligt att jag mot Västervik är lite sen pga att jag blir kvar på stan o säljer lite längre.

  Svar
  • 19 december, 2016 kl. 19:47
   Permalänk

   Det stämmer Mikael, kansliet låg ju på Tegsborg under en period också.. Minnet svek där.

   Mellan vilka tider kommer du sitta i MVG under veckan för de som vill köpa lotter av dig under veckan?

   Svar
   • 19 december, 2016 kl. 23:47
    Permalänk

    Försöker vara på plats i MVG mellan 11.45 o 17.00 mellan 20-23 december.

    Svar
 • 19 december, 2016 kl. 17:55
  Permalänk

  Du glömde nämna Lars Briell.

  Svar
  • 19 december, 2016 kl. 19:48
   Permalänk

   I vilket sammanhang då Kristoffer?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: