Vår gröngula kalender – Lucka 17

Ny dag och dags för nästa lucka.. I dag ser vi, trots 4-3 i går mot Tingsryd, lördag och noterar även 17:e december i kalendern. Vi öppnar väl därför nästa lucka och ser vad den har att bjuda på?17Många kanske, inte minst med tanke på dagens lucknummer, förväntar sig några rader om den kanske störste i klubbens historia men för de som missat så behandlades Patrik Sundström redan av bloggen i lucka 12, länk.

I dag väljer jag i stället att lyfta en otrolig profil som debuterade för gröngula Björklöven just den 17 februari 2001, i Globen och i ett möte med AIK när båda klubbarna spelade i högsta ligan och dåvarande Elitserien. I matchen som han spelade med nr 12 på ryggen bildade han en andrakedja med centern #24 Daniel Wågström och den i klubbens historia helt odödliga #9 Alexander Belyavsky.

Och även om det bara blev totalt 14 matcher i Löven-dressen så gjorde han sig mer eller mindre odödlig, jag pratar förstås om #12 John Vecciarelli. Vill minnas att coach-duon Slettvoll/Linerud signade honom lite fem i tolv innan transferfönstret skulle stänga.

Utöver historier som att han sägs ha spelat nästan utan skulderskydd, halvskadad gjorde han sig inte mindre populär genom citat som läkte ut när han bl.a. jagade någon stackars junior mot sarghörnet för att i full fart skrinna efter och ropa: – If you touch the puck I fucking kill you!

Kommer även ihåg en synnerligen cool målgest när han efter att ha satt sin straff (och kvitterat till 2-2) på #30 Rolf Wanheinen i SSK hemma i dåvarande Umeå Arena onsdag den 11 april likt en påskkärring grenslade klubban och liksom drog till Blåkulla. Dagen innan skärtorsdag så helt rätt i tiden.

Utöver 27 landskamper med Italien bl.a. OS i Albertville på sitt CV avslutades den aktiva karriären för övrigt säsongen 11/12 med spel i Orillia Tundras (ACH).

215018942_dcb22a2c-0c3c-43e1-af1e-50eddc8009aa

Vilka är dina främsta minnen från hans 14 matcher.. fältet som vanligt fritt.

* * *

I går behandlade bloggen SM-guldet 1987 och i dag en rätt skön profil som visserligen bara gjorde 14 matcher i den gröngula dressen.

I morgon 18:e december och dags för nästa lucka, undra vad bloggen kan bjuda på då i sin kalender? Håll utkik för i morgon kl. 07:12 i morgon får du svaret..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: