Vår gröngula kalender – Lucka 15

Efter 26 rafflande omgångar dags att göra en liten summering. Vi kan väl därför kolla in lucka 15 och se efter vad den har bjuda på?

Vi har ju trots allt kommit halvvägs in i ligan och vilka spelare har så här långt stuckit ut individuellt i säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan? Jag kommer alltså försöka plocka ut en form av drömfemma så här långt med en kortare motivering.

Målvakt:

Henrik Haukeland (Timrå IK)

Toppar det mesta gällande målvakter, minst insläppta mål, bäst räddnings- och vinstprocent och det finns inte heller någon målvakt som hållit nollan fler gånger. De gånger bloggen varit i kontakt med Henrik har han alltid talat varmt om klubben, en sådan ung målvakt (nyligen 23 år fyllda) borde klubben faktiskt försöka knyta till sig och bygga en egen (utan lån) samt längre relation med.

Backar:

Marcus Björk (IK Oskarshamn) och Daniel Bertov (Leksands IF)

Snacka om succé för Björk i Oskarshamn, leder backarnas poängliga och en spelare ursprungligen från de egna leden som i fjol provade på spel i HockeyEttan i Asplöven borde vi själva haft betydligt bättre koll på och även gett chansen. Backparet blir även bra balanserat med den mer defensive och rätt fysiske Bertov, Daniel efter trucken i Troja-Ljungby den som noterats av flest tacklingar gällande backar. Båda dessutom stabila gällande +/- och den högerfattade Björk tuggar dessutom drygt 20 min per match.

Forwards:

Olle Liss (IK Pantern), Eric Castonguay (AIK) samt Austin Farley (Björklöven).

Till sist rätt nöjd med komponeringen då linan leds av ligans mer stabilare tekare på drygt 60%, därtill en av vardera en leftare och rightare på vardera kant. Genom ettrige Austin dessutom lite attityd och Austin är dessutom i skrivande stund näst effektivast med 25% av skotten i mål. Möjligen att kedjan mått bra av en riktig murbräcka, eller en stor stark som enbart parkerar på kassen. Jag känner mig ändå rätt trygg med både Austin och Liss och denna trio tillsammans dessutom +24 i viktiga grenen +/-. Linan snittar dessutom så långt 16:04, 18:09 samt 16:52 min per match för Farley.

När sedan HockeyAllsvenskan möjligen är juniorernas och stundtals tyvärr även lånens liga borde väl en sådan som Lucas Elvenes i IK Oskarshamn egentligen vara med, trots allt 21 p (4+17) och +9 är inget man heller direkt skojar bort. Nu var det nära även om det inte riktigt räckte ända fram.

#19 Austin Farley glad över utnämningen till drömfemman! Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Vilka ev. andra gröngula Löv var då närmast att komma med i femman?

Spontant #18 Ottosson, #13 F Andersson, #8 Pukka eller möjligen #90 Hutchings.

Eller fanns det någon på temat Green Connection?

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar? Fältet som vanligt rätt fritt..

 

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “Vår gröngula kalender – Lucka 15

 • 15 december, 2017 kl. 09:46
  Permalänk

  Ser bra ut Mackan. Egentligen är väl Ottosson given i drömfemman men det kanske saknas lite mål för att nå ända fram. När det gäller målvakter är det svårt att jämföra exempelvis Haugeland med målvakter som har ett sämre lag framför sig men Haugeland är ju riktigt bra. Många bra målvakter i ligan, såg att Luleå var ute efter Rubin.

  Kollade lite på div1 i går och konstaterar att Högberg kommit igång bra med målskyttet i år. Även Hattunen med 17 mål i det sämre Asplöven. Varför testar man inte dessa nu när man har skador och Ettan gör en liten paus?

  Förstår ju om Piteå inte vill släppa Högberg och om Högberg inte är sugen på Löven. Men Aspisarna har ju ekonomiska problem, såg att det bara var 176 (fritt från minnet) i publik, så dom är ju säkert glada om någon tar finnen. Han har ju trots allt över 300 matcher från Liiga och gjorde 7 mål på 25 matcher sist i HA med bottenlaget Asplöven som åkte ut den säsongen.

  Klassisk EP-scouting så dra inte för stora växlar. Trevlig helg alla.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: