Vår gröngula kalender- Lucka 13

Vår julkalender rullar vidare och vi har nu nått lucia och lucka 13. vem eller vad döljer sig då här bakom? Ja, för att ge en liten hint så drar personen inte på sig en krona utan en mask, men blir ändå gärna kung av Danmark.

Vi tog ett snack med den numera 25-årige Kevin Lindskoug som efter fjolårets spel i den Vitryska ligan och Shakhter Soligorsk numera spelar i Jon Palmebjörks gamla klubb Rungsted Sier Capitals i den danska ligan, där han vaktat kassen i 17 av 27 matcher (88,7 %). Laget ligger just nu på en sjundeplats i ligan, men häng på sjätteplatsen och mötte igår Mark Hurtubises Fredrikshavn på hemmaplan inför endast 650 åskådare, men det blev seger med 2-1 och som Kevin, som motade hela 96,77 % av skotten, tyvärr inget från Hurtubeast som är skadad. beskriver matchen så här.-Vi gör en bra match, vi blev stundtals nedtryckta långa stunder för vi är kort om folk och det känns i 2:a & 3:e perioden. Jag fick till en riktigt bra match med många avgörande räddningar. Så det var en riktigt skön seger!
Dina tankar om din säsong så här långt? -Jag har haft en tuff säsong med väldigt mycket att göra. Denna ligan är oerhört duktig framåt, men saknar lite defensiv i de flesta lagen.
Klubben satsade ganska hårt ifjol, men nådde ”som vanligt” är man benägen att säga bara till kvartfinal (ut i kvart i sju av de åtta senaste säsongerna). Hur ser lagets chanser ut i år? -I år ser chanserna bra ut tycker jag, men vi har många skador. Vi har fem borta med hjärnskakningar och två med annat, bl.a. hela förstakjedjan.
Kevin in action i Rungsteds blåa ställ. Foto: Jan Korsgaard
Ja, ni ser ju för böveln ut att ha samma skadehelvete som Björklöven? -Ja, sju tycken som sagt, men inga juniorer att ersätta med, så vi spelar på knappt tre femmor.
Du spelar ju i samma klubb som Jon Palmebjörk spelade i ifjol. Han beskrev då den danska hockeyn som ”snabb, med snabba omställningar och teknisk hockey, men att man lämnar en del öppningar bakåt”. Är det något du håller med om och hur verkar det i så fall ditt spel? -Jag håller med Palme fullt ut! Mitt spel har påverkats mycket och jag genomgår lite förändringar fortfarande för att vara som bäst efter jul!
Hur är publikintresset för hockeyn? -Publiken är rätt dålig tycker jag, men samtidigt så ligger lagen väldigt nära varandra, Vi har väl ca 30 minuter till fyra av lagen.
Hur trivs du med livet i Danmark? Jag trivs jättebra i Danmark. Det är i princip som att bo i Sverige.
Sen tänkte jag danskan. Är den lättare att förstå om man är från Skåne eller är den lika obegriplig som för oss norrlänningar (Även om jag, tro det eller ej, faktiskt är född i Trelleborg) -Haha nja det tog en månad att förstå dem ordentligt. Men tjejen har det svårt fortfarande, så det ligger nog något i det.
Ni har på tal om det en helsvensk ledning, i Coach Peter Johansson, ass Erik Hjalmarsson. Skapar det möjligen en viss trygghet? -Ledningen är väldigt bra och jag känner till Peter Johansson sen förr.
Håller du någon koll på hur det går för Björklöven? Ja, jag har såklart sett en del matcher i år och Löven verkar ha en väldigt intressant trupp detta året!
Ska du se kvällens möte med Oskarshamn? -Ja jag ska se matchen!
Någon eventuell hälsning till dina gamla fans? Ja självklart! Fortsätt heja fram Löven hela säsongen och hoppas vi ses snart såklart!

2 thoughts on “Vår gröngula kalender- Lucka 13

 • 13 december, 2017 kl. 18:12
  Permalänk

  Bra intervju. Låter som Rungsted skulle behöva en samarbetspartner i Hockeyallsvenskan. Bytlåna lite – tre/fyra juniorer plus några seniorer ner som behöver speltid och Kevin plus några andra intressant spelare upp som får prova på en annan liga. Vinn-Vinn? 😉

  Svar
 • 14 december, 2017 kl. 02:18
  Permalänk

  Kung Kevin! Vilket par han och Werner skulle vara! Snacka om att de skulle få tävla och tagga varandra..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: