Vår gröngula kalender – Lucka 1

Bloggen kommer under december månad att köra en egen gröngul julkalender där vi varje dag fram till julafton öppnar en ny lucka varje dag. Vi lovar inget enhetligt tema för alla de kommande luckorna, men på något sätt iaf minst en skön koppling på temat Green Connection.

Lucka 1Den första spelaren i klubbens historia som fick sitt nummer heligt och pensionerat, samt sin tröja hissad i taket var legenden #27 Tore Ökvist. Tore noterades under sina 13 gröngula säsonger för totalt 380 poäng via 235 mål och 145 assist, Tore är för övrigt klubbens näst bästa målskytt genom tiderna och med sina 371 matcher på plats 8 över mest spelade matcher i Björklöven.

När oraklet Gunnar Johnsson på Västerbottens Kuriren nyligen listade (länk) sina tio favoriter i klubbens gällande forwards hamnade Tore 2:a på den listan bara slagen av Patrik Sundström.

14372655_310x229

Gunnar hade följande motivering:

Målskytten Tore var Umeåpublikens kelgris under många år. Att han hade svårt att lyckas i landslaget gjorde inget så länge han fortsatte att göra mål i Björklöven. Ett kort gästspel i Luleå blev det, annars var och förblev Tore Björklöv. Att han gjorde fler poäng än matcher under sina år i SHL säger allt om kapaciteten.

HÄR finns dessutom en länk till en intervju med Tore som bloggen gjorde i somras, då var det lite off season och det är inte säkert att alla läste den.

I morgon 2:a december och nästa lucks, undra vad bloggen kan bjuda på då i sin kalender? Håll utkik för i morgon kl. 07:12 i morgon får du svaret..

One thought on “Vår gröngula kalender – Lucka 1

  • 1 december, 2016 kl. 17:17
    Permalänk

    Man kan ju fortfarande känna pulsen när Tore snurrade på i anfallszon! Det blir spännande följa denna kalender, Tore på lucka 1. Vad blir det månde då för storslaget på 24an?:-) tack för en trevlig blogg!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: