Väldige backen Pavel vårt senaste förvärv

Under dagen ett PM från Björklöven att man kommit överens med store backen (194 cm/100 kg) Niklas Pavel (född -93) från Kiruna IF. Nicklas har under säsongen noterats för 36 matcher (2+6, 96 min samt +17) med Kiruna. Kontraktet gäller för säsongen 16/17.

Enligt hemsidan beskriver sportchef Daniel Johansson Pavel på följande sätt: – Niklas är en riktigt tuff back som har sin styrka i defensiven. Han är väldigt seriös i sin satsning på att bli en bättre ishockeyspelare och jag tror han har stora möjligheter att kliva fram och ta nästa steg i sin utveckling.

Dalle fortsätter: – Vi vill spela en intensiv och fysisk ishockey och Niklas Pavel är en av spelarna som kommer tillföra i det fysiska. Han spelar hårt, lite på gränsen och kommer vara väldigt tung att möta för våra motståndare i Hockeyallsvenskan.

Det här innebär att spelartruppen just nu ser ut enligt följande:

Målvakter
#? Adam Werner

Backar
#4 Jonas Emmerdahl
#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#42 Emil Wikström (17/18)
#57 Stefan Andersson (17/18)
#? Jacob Andersson (17/18)
#? Christian Bull
#? Niklas Pavel

Forwards
#6 Kim Karlsson
#10 Jesper Thörnberg
#15 Pär Edblom
#21 Fredrik Hetta
#22 Nicklas Johansson (17/18)
#28 Lucas Sandström
#34 Jon Palmebjörk
#74 Stefan Öhman
#? Joakim Högberg
#? Marcus ”Messy” Jonsson
#? Axel Ottoson (17/18)

Ett mycket tungt och intressant namn men samtidigt likt Christian i går ännu ett lite oprövat namn på backsidan. Gärna ett lite etablerat på den där 8:e platsen nu och sedan då möjligen Björk som vi intervjuade i morse som en bubblare och en extra nionde.

Det vore iaf en rätt intressant backsida att börja säsongen med, sedan tror jag även att det då skulle kunna finnas lite ekonomiskt utrymme kvar att förändra ifall den inte skulle visa sig hålla riktigt i något avseende. Vid en första anblick då bättre balanserad jämfört med ifjol, dels två fysiska och sedan då även en rätt ung men intressant backsida med verkligen framtiden för sig.

* * *

Men hur går annars dina egna tankar kring nyförvärvet Niklas Pavel och vilken eller vilka karaktärer eller namn vill du se på de sista platserna i vår defensiva uppställning? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

33 thoughts on “Väldige backen Pavel vårt senaste förvärv

 • 21 april, 2016 kl. 18:36
  Permalänk

  ”Lite ekonomiskt utrymme kvar” måste vara årets underdrift. Bortsett från Stefan Andersson och eventuellt Emmerdahl finansierar väl Löven backsidan med endast materialkostnader. En mindre namnkunnig, mer div.1-betonad lagdel får man leta efter. SSK hade färre div.1-spelare i sin trupp förra säsongen – när de SPELADE i Hockeyettan! Skärp dig DJ!

  Som läget är nu har vi en sju Emil Wikström på backposition. Var det dit vi ville?

  Jag hoppas vi håller oss kvar!

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 18:37
  Permalänk

  Håller med i dina övriga önskemål på backsidan! Kommer ihåg säsong 2 i allsvenskan för Karlskrona där de blev bottentippade på grund av för ungt och oprövat lag, bl.a. sågs den orutinerade backuppsättningen som den stora akilleshälen. Jojo, istället blev det det lag som hade det frejdigaste, roligaste och mest fartfyllda spelet. Tyvärr tror jag Forsell kan vara förlorad nu när Malmö blandat sig i leken, annars hade nog löven varit ett fullt möjligt alternativ!

  Svar
  • 21 april, 2016 kl. 21:09
   Permalänk

   Tror inte Forssells fru och barn vill flytta till Malmö
   Vi får hoppas att hon väljer Norrland

   Svar
 • 21 april, 2016 kl. 18:37
  Permalänk

  Rasmus Bengtsson är värd att vänta på. Rasmus vill nog utvärdera sina alternativ först, men om det inte blir SHL för honom ligger vi nog långt framme!

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 18:38
  Permalänk

  #4 Jonas Emmerdahl
  #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson
  #42 Emil Wikström
  #57 Stefan Andersson
  #? Jacob Andersson
  #? Christian Bull
  #? Niklas Pavel

  Bäva månde de hockeyallsvenska anfallarna när det möter Löven. Haha!

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 18:40
  Permalänk

  Jag tycker dock det verkar intressant. Gillar det de försöker få fram, sen om det lyckas med TJ återstår ju att se.
  Sen kan vi ju alltid hoppas att pengarna som återstår kommer användas på ett bra sätt….typ målvakt o Trotter o möjligen en Hörtjubajs karaktär som kan bomba in målen ?

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 18:57
  Permalänk

  Måste ju in typ Bengtsson och en annan spets back. Annars blir det en ruggigt jobbig säsong

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 19:29
  Permalänk

  På ett sätt gillar jag tänket men frågan är om man inte utmanar ödet lite väl mycket? Kommer behövas en väldigt bra målvakt på detta. Frågan är ju om man inte förlorar det man tjänar på gungorna på karusellerna?
  Anfallet tar ju enormt mkt stryk om centrarna måste spela extraback. Det kommer behövas att många tar ett steg framåt i vinter…

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 19:47
  Permalänk

  Ni som nu klagar!!
  Förra säsongen gick ju bra när vi var så otroligt uppskrivna med lite namnkunnigare värvningar.
  Tycker själv att det känns väldigt intressant med satsningen av unga hungriga spelare??

  Svar
  • 21 april, 2016 kl. 20:37
   Permalänk

   Det var ju för tunt på backsidan förra året också, men av lite andra anledningar. Därav problemen.

   Nu gör man ju samma sak igen men med en annan twist. Okej, det kan gå bra och alla tar dom berömda stegen under försäsongen. Förr eller senare går det åt h-e om man bara chansar.
   För många oprövade kort samtidigt kan bli ganska katastrofalt om man har otur.

   Jag gillar inte folk som chansar på jobbet. Jag gillar proffs som vet vad dom sysslar med. Sedan tycker jag absolut att man kan testa juniorer osv men då behöver man en stomme. Vi saknar ju stomme både på backsidan och målvaktsidan. Och i viss mån även på forwardssidan om man tittar på förra säsongen och inte ser till meriterna. Det gäller ju att Björklöven får en bra start annars kan det bli en tung säsong.

   Svar
 • 21 april, 2016 kl. 20:07
  Permalänk

  Jag tror det försöker byggas ett lag i år. Ett LAG som presterar tillsammans. Denna backuppsättning blir årets skräll. Helt övertygad.

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 20:29
  Permalänk

  Sylvester: Skön logik du har, min vän. Bara för att Löven havererade förra säsongen med 2000-talets mest överskattade trupp innebär det väl inte att ett budgetlag är en garanti för succé?

  Svar
  • 21 april, 2016 kl. 20:45
   Permalänk

   Nej men inte hellre en garanti för fiasko.

   Svar
 • 21 april, 2016 kl. 20:30
  Permalänk

  Mycket orutin i laget som de ser ut.
  Känns väl sådär..inga jättevibbar så med T.J vid rodret kan de bli jobbigt

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 21:29
  Permalänk

  Jag måste ärligt talat säga att jag ställer mig lite i mitten angående hur truppen ser ut just nu. Håller inte med dom som fullståndigt sågar detta, men förstår mig inte heller på dom som nästan verkar lyriska över hur läget är nu. Jag köper en satsning på yngre hungriga spelare. Fast inte kan väl Pavel vara den som ska vara våran stora försvarsgeneral? Han känns ju som en spelare som ska utvecklas under kommande säsong, och förhoppningsvis växa ut till en försvarsgeneral. Eller är tanken att han från omgång ett ska vara det vi saknade så oerhört mycket denna säsong? Det är ju isf en rejäl chansning. En ny spelare är iofs aldrig en garanterad succé, men är man dokumenterat bra på allsvensk nivå så känns det utan tvekan tryggare. Ja ja, det kanske helt enkelt dyker upp en till mer rutinerad försvarsgeneral. 🙂

  Svar
 • 21 april, 2016 kl. 21:41
  Permalänk

  Enligt mrmadhawk har vi tydligen en back på lån från Leksand på ingång!

  Svar
  • 21 april, 2016 kl. 22:47
   Permalänk

   Vem kan det vara isf? Bertov? Kan inte se någon annan som just nu känns aktuell.

   Svar
   • 22 april, 2016 kl. 02:51
    Permalänk

    Tobias Ekberg är det tal om. Kommer närmast från Östersund.

    Svar
    • 22 april, 2016 kl. 10:22
     Permalänk

     Ok, men även han hamnar ju i kategorin orutinerad. 🙂 Helt orutinerad på nivå över division ett. Laget känns absolut intressant. Den största frågan för mig är ifall vi har rätt personer för att lotsa detta till framgång. Min uppfattning är att det kommer krävas en hel del av tränarna.

     Svar
 • 21 april, 2016 kl. 21:42
  Permalänk

  Skulle tro att Pavel kommer att prestera betydligt bättre framför egen kasse än degklumpen Ekelund vars muskler såg ut att bestå av överjäst surdeg. Den andra defensiva värvningen Banwell visade sig ju vara en transatlant som inte kunde tacklas!
  Nu tror jag kanske inte att de senaste backvärvningarna är några raketer på grillerna men inte sämre än fjolårets rundningsmärken Ekelund, Edström och Banwell.
  Fettavlagring definitivt bättre för laget!

  Svar
  • 21 april, 2016 kl. 21:43
   Permalänk

   Detta blir definitivt bättre för laget ska det stå!

   Svar
  • 21 april, 2016 kl. 22:34
   Permalänk

   Fettavlagring var ju annars bra:)
   Håller med angående E*E*B rundningsmärken och alldeles för dåliga
   Även Tommy Warg var seg

   Svar
  • 21 april, 2016 kl. 22:36
   Permalänk

   Ja är enda kravet att det ska vara bättre än dessa herrar, så är nog chansen stor att det blir bättre. 😉

   Svar
 • 21 april, 2016 kl. 22:45
  Permalänk

  Jag tycker att det känns spännande det här….Man måste ju ha sparat in väldiga pengar hittils på befintlig trupp.!? Ska man försöka finansiera Trotter? eller slukade värvningen av Fagervall alla stålar? Kan bli bra…men känns som man tar en rejäl chansning här med alla ”orutinerade” namn.

  Svar
  • 22 april, 2016 kl. 02:53
   Permalänk

   Nä, Trotter är inte aktuell. Inte någon annanstans heller tydligen. Har visst rejäla ekonomiska krav även för större klubbar.

   Svar
 • 22 april, 2016 kl. 00:40
  Permalänk

  En fråga om någonting helt annat. Någon som vet om det renoveras eller görs om nått i T3 center innan säsongens start, förrutom mediakuben?

  Svar
  • 22 april, 2016 kl. 08:00
   Permalänk

   Ja dom förstärker taket
   Sen ska du kunna gå runt hela T3
   Alltså blir det gångar bakom H
   Så det händer en hel del
   Bilder på gröngult

   Svar
 • 22 april, 2016 kl. 05:56
  Permalänk

  Känns tidigt att döma ut laget i slutet av April??
  Det är väl inte alltid som det blivit bra för att man har namnkunniga spelare!

  Svar
  • 22 april, 2016 kl. 07:00
   Permalänk

   zarley zalappski…. namnkunnig, men bra vette katten

   Svar
 • 22 april, 2016 kl. 14:42
  Permalänk

  Att ha ett uttalat mål om att gå upp i förstaserien och sedan försöka göra det med värvningar från tredjeserien är bara ologiskt. Är det någon som på riktigt tror att det går avancera till SHL med en trupp byggd av div. ett spelare?

  Svar
  • 23 april, 2016 kl. 00:03
   Permalänk

   Har de sagt att de ska gå upp denna säsong? En lyckad långsiktig satsning ger större chans att etablera sig när man väl tagit steget upp. Under den långsiktiga satsningen blir spelarnas lojalitet till föreningen större jämfört med en kortsiktig satsning på ”stjärnor”. Det skapar en identitet i lagets spel och en moral i truppen. När man väl plockar in stjärnor så är den befintliga truppen så väl sammansvetsad att stjärnorna inte kan glida på en skridsko. Då finns förutsättningarna att etablera sig i SHL.

   Svar
 • 22 april, 2016 kl. 20:30
  Permalänk

  Jag har dålig koll på de killar som blivit värvade, så där ska jag inte uttala mig mer än att dom är relativt oerfarna överlag.

  Men oavsett namn och deras erfarenheter så handlar det till syvende och sist om ledarskapet.
  En bra ledare kan förvandla guld till gråsten och vice versa.
  I fjol lyckades ledningen med det förstnämnda – i år har de satt alla förutsättningar själva, så nu får de bevisa att dom är mer kapabla att göra tvärtom.

  Mina farhågor runt T.J besannades i fjol men jag hoppas att jag motbevisas i år.

  Kör hårt – ska bli spännande att följa och stötta Er i år också!

  Svar
 • 20 maj, 2016 kl. 22:01
  Permalänk

  Bara träna boxplay nu, för med Pavel i laget lär ni få spela mycket med 4 man.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: