Vad talar för Löven ikväll?

Vad talar för Björklöven att vi klarar oss undan negativt kval? Ja, det krävs nog minst två poäng ikväll borta mot Mora då bloggen kallt utgår ifrån att Västerås vinner över Södertälje. Kan vi då fixa det?

Ja, vi tror faktiskt det är möjligt. I onsdags blev det helt klart att det är Mora och BIK Karlskoga som gör upp i den hockeyallsvenska finalen med start på söndag. Även om Mora vetat under en lång tid att de är ena parten i finalen så blir det nu mer påtagligt är man fick en motståndare, biljetter släpptes, bortaresor för fansen ordnas och snacket om finalen tog sin fart på byn. Detta har givetvis inte undgått spelarna som självklart även inom gruppen börjat snacka sinsemellan. Sen är snacket alltid ”Fokus på nästa match”, men när den där finalen väl satt sig i kropparna kan man bara inte skaka bort det bara för att man utåt säger så. Det här kan bli det viktigaste många av Moraspelarna kommer att spela och att då bara släppa det i för dom en obetydlig match? Nä, därför tror jag att Björklöven har en chans ikväll. Ser vi exempelvis på förra säsongen så förlorade både AIK och Tingsryd de två sista omgångarna inför deras allsvenska final.

Samtidigt ska vi inte sticka under stolen med att Södertälje givetvis vill ta alla chanser att få psykologiskt övertag mot en eventuell motståndare i det negativa kvalet och man vann ju faktiskt senaste mötet i Västerås.

Här kanske även värt att notera att SSK visserligen förlorat tre på raken, på sås sätt lite stukade men dess förr innan tre raka segrar och i fall det mönstret skulle hålla i sig dags för en seger igen.

Så även om vi nyligen la ut ett INLÄGG kring kvalläget finns det ett antal omständigheter som talar för att vi kan överleva till på fredag och då faktiskt ha allt i egna händer i T3 Center.

Det gäller att försöka se möjligheter, glaset som halvfullt eller -tomt!

Hur går era tankar så här timmarna innan kvällens match?

* * *

Sen ska vi inte glömma att vårt J20 lag inleder första steget i kvalet mot J20 SuperElit med bortamatch mot Sundsvall. Här kan vi för övrigt notera att Boden HF dragit igång en swishkampanj för att J20-laget ska ha råd att genomföra kvalet. Man ska tydligen även vänt sig till spelarnas föräldrar för att få dessa att betala kvalet, då klubbens pengar gått till A-lagets satsning mot HockeyEttan (redan vunnit Alltvåan) via en del utländska värvningar och även exlövet Tommy Warg som inlett strålande med 4 mål och 16 assist på 11 matcher. Dock inte i närheten av poängkungen med hela 53 (16+37) poäng på 23 matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: