Vad sker näst och lite egna tankar

Efter en sent avslutad säsong fick vi vänta innan silly season drog i gång på allvar kring Björklöven, men när det väl skedde så fick vi in ett antal riktigt intressanta pjäser i Clas Endre, Mattias Nörsteböe, Christopher Bengtsson, Veeti Vainio, Julius Bergman, Gerry Fitzgerald och Elliot Ekefjärd. På det förlängningar med Axel Ottosson, Francis Perron, Alex Hutchings och ungtupparna Alexander Popovic och Carl Holmner Härjestam.

Sen har det varit tyst från klubben gällande nya spelare och ser vi till vad Per Kenttä berättat för oss tidigare så siktar man på en inledande trupp om två målvakter, sju eller åtta backar och 13-14 forwards. Tolkar det som sades senast så han man än så länge hittat vad man velat ha och nu inväntar sommaren med lite is i gla..magen, eller som Kenttä utryckte det.. kan vänta rätt länge tills vi känner att vi hittar rätt.

Just nu verkar klubben ta det lugnt när det gäller den andra målvakten och att en back till ska in verkar klart, men frågan är om det blir nu eller under säsong? Vore ju inte fel om det ändå kan bli Alexander Deilert även om hemstaden Stockholm lockar iom deras nyfödda. Vore ju mumma om klubben kunde skriva ihop ett kontrakt som kunde underlätta för honom att vistas vis tid i samband med bortamatcher i söder med familjen i Stockholm. Låt honom slippa en träning eller två. Det vinner vi alla på.

Man pratar även om en till center och då Kenttä tydligt särskiljer förlorade Tyler Vesel med nyförvärvet Gerry Fitzgerald där man kan läsa mellan raderna att Fitzgerald är enbart ses som en offensiv kraft. En tvågägscenter med andra ord.

Det skulle innebära 13 forwards och då borde det innebära att minst en ytterforwards ska in och det borde in mina ögon bli… Olle Liss. Fått indikationer på att det kan vara nära och han har ju deklarerat att det är SHL eller Löven som gäller och handen på hjärtat, jag tror faktiskt inte SHL är aktuellt. Sen tänker jag att det möjligen kan bli en forward till och då skulle en forwardsbesättning kunna se ut så här.

Olle Liss-NY -NY
Alex Hutchings-Gerry Fitzgerald- Francis Perron
Gustav Possler- Axel Ottoson-Christopher Bengtsson
Alexander Wiklund-Fredric Andersson-Sebastian Selin

Sen får William Eriksson, Elliot Ekefjärd och Carl Holmner Härgestam kriga om eventuella lediga platser av olika anledningar.

Tar vi en snabb koll på backsidan tänker jag följande:

Daniel Rahimi – Adam Plant
Mattias Nörsteböe – Veeti Vainio
Karl Johansson – Julius Bergman
Alexander Popovic

Här kan jag tänka mig att en åttonde back tillkommer, antingen nu eller under säsong. Troligtvis det tidigare. En dröm har ju varit Zach Palmquist och givetvis vill man ha honom, men då underförutsättning att någon av ovanstående är skadade, men det vill man ju inte. Fast det händer ju? Dock vill man ju inte få en Norbe som är av hög HA-klass men inte får istiden? Förtroende är ju trots allt A och O.

Tankar om laget just nu och framöver…? Skriv.

***

När det gäller Kevin Poulin har jag fått vibbar att Tyskland kan vara på tapeten igen. Har fått förfrågningar om hans senaste säsong därifrån.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

One thought on “Vad sker näst och lite egna tankar

  • 19 juni, 2021 kl. 09:07
    Permalänk

    William eriksson med freddan och wiklund.. Eriksson producera bra mycket mer än Selin fast han satt och nötte bänk mestadels av tiden.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: