Vad ska egentligen in?

Arto berättar i dagens papperblaskavariant av VK att han vill ha 9 backar och 14-15 forwards i årets trupp, en trupp som i dagsläget består av 6 backar (räknar här kallt in Alexander Eriksson) samt 11 forwards (Inkl. Christoffer Thörn). Går förhandlingarna med Johan Bergmark och Mattias Wennerberg i lås står vi på 13 forwards och då behövs alltså logiskt 1-2 forwards, förslagsvis sk. snipers. Med Berka och Wolverine har vi ett par grovjobbare som tillsammans med Jens Ledin och Christoffer Forssén får ta rollen som checkare i varsin kedja. Skulle dessa inte skriva på måste alltså två nya grovjobbare värvas in utöver de 1-2 snipers jag nämnde tidigare.

På backsidan måste kort och gott enbart kvalité signas. Även om försvaret var lagets bästa lagdel ifjol innebär inte med automatik att det kommer fungera på samma sätt i år. Ur det bestånd som finns i truppen idag känns bara Johan Svedberg klockren. Martin Johansson och Andreas Stenling har aldrig sett ängsligare ut än de gjorde ifjol och vad säger att det ska bli bättre i år? Äggen förblir säkert intakta även denna säsong. De får max plats i ett tredje backpar med begränsad speltid i min fantasivärld som tränare, kanske till och med fjärde eller varför inte på en vadderad sits på läktaren? Det är å andra sidan helt upp till dom. Maxim Matushkin kan blomma ut, men är med säkerhet inget att luta sig emot när det blåser eventuella kvalserievindar. Nils Andersson är med för sin talang, sin högerfattning och sin pappa, men redo för ordinarie allsvenskt spel är han inte.

Kontentan blir att vi skulle behöva värva in 3 klassbackar och 1-4 forwards, beroende hur förhandlingarna slutar med bergmark och Wennerberg. Har klubben pengar till allt detta? Tveksamt, mycket tveksamt. Mitt förslag är att höja Jonnie Karlsson erbjudande, ge karln för böveln vad han kräver. Kan Visby/Roma betala kan det inte röra sig om så hiskeligt stora pengar och där får vi mer än vad vi betalar för. Sedan lyfter vi in Aki Heino och en arg right-transa som snackar mer skit än själva John Vecchiarelli. På forwardssidan jobbas det ju på en riktigt bra rightare och då får vi nog ta Bergmark och Wennerberg för att ha råd. De kan inte vara lika dyra i år som ifjol, för då hade de nappat på Lövens kontraktsförslag direkt.

Finns som sagt en hel del kvar att göra innan truppen är klar och kampen mot kvalserien kan börja.

Målvaktssidan då? Nä, den berör jag inte idag. Där är vi väl rätt klara och det ser kort och gott bra ut. Galbraith etta, Siken tvåa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: