Vad, hur & när?

Måste säga att det känns rätt mörkt och dystert, hovrättens hävande av konkurs och den nya styrelsen till trots. Killarna verkar inte överdrivet pigga på att ta klubben tillbaka, klart att mycket ställdes på tok i styrelserummet men det finns sportchefer, ledare och spelare som joxat med trissan som ska också borde ställa sig vid skampålen.

Ingen annan än styrelsen och dess VD, kan behöva känna någon som helst skuld i den budget som fastställts och de ramar som getts. Men hur djävla illa kan man spendera ca 11 mijoner egentligen, inte tydligen så illa.. ett kanonjobb i Mestis blev belöningen. Hur djävla illa kan man coacha ett dyrt allsvenskt lag egentligen, inte tydligen så illa…både Olleranta och Fagerberg är väl fortfarande "heta" på markanden?

Sedan har vi spelarna, tyvärr är numera klubbkänsla och lojalitet för märket på bröstet lika starkt som en 1 cl gin & tonic när isen har smält…., som numera bara ser klubbarna som arbetsgivare och då gäller det så klart att hitta bästa jobbet. Jag förstår att lirarna numera försöker den klubb, arbetsgivare, som erbjuder den bästa lönen och den bästa sportsliga utmaningen. Det är inget konstigt egentligen, det är ju nya tider… men på något sätt vill jag som grön-gul supporter se att någon visar samma hjärta som alla fans och supportrar visar.

Varken styrelse, VD, sportchef, tränare, materialförvaltare eller lirare har något jobb eller uppdrag ifall ni glömmer bort oss. Att han med handsken gick till Ejendahls var inte överraskande, att Lill-Andersson gick till Lakers köper jag också, Thörn till Skitvall och Lindgren till Rööööööhgle är väl inte särskilt heller förvånande.. men övergångarna häromdagen ställer många frågor. Lundberg och Rindestig till TSK..?? TIll Teg alltså, ni hajjar?

Jag trodde ärligt inte mina ögon och förstår fortfarande ingenting, har de fått något av besked eller är i dag, onsdag den 16 juni 2010, Teg SK ett hetare alternativ än IF Björklöven? Vad har i så fall hänt, hur kunde det går så fruktansvärt illa och när kommer vi kunna börja signa lirare till vårt lag? Teg SK har i dag 21 spelare på kontrakt och blott tre har inte fostrats i stan från juniorålder, gissa vilket lag de mer än gärna vill slå.. just nu är vi knappt 2:a i stan alltså.. måste erkänna att det känns otroligt tungt.

 

 

0 thoughts on “Vad, hur & när?

 • 16 juni, 2010 kl. 10:06
  Permalänk

  ”men på något sätt vill jag som grön-gul supporter se att någon visar samma hjärta som alla fans och supportrar visar.” -Jag antar att du menar samma fans som sket i att gå på matcherna i vintras när det gick tungt för Löven? Aldrig har väl ståplats ekat så tomt! Ett sant Lövenhjärta blöder! Dagen Löven-fans får sluta slå sig för bröstet, värre medgångssupportrar har väl sällan skådats…Att många spelare väljer Teg är inte så konstigt. En förening med kompetent ledning och god organisation som dessutom har en dialog med spelare kommer alltid att stå högt i kurs!

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 11:44
  Permalänk

  sen är ju lundberg uppfostrad av teg! är man det så vet man hur smutsig björklövens förbund och uppbyggnad är!
  alla tegare född 88 87 86 85 har ju fått sin dos av alla ”björklövenfarsor”. väldigt många riktigt bra lirare slutade på grund av deras svågerpolitik.

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 11:58
  Permalänk

  Tack ”Santeri Heiskanen”!
  Precis det som du skrev har jag tänkt på länge.
  De flesta Lövenfans slår sig för bröstet och tycker att Löven inte förtjänar så bra supportrar…
  Hur såg det ut förra säsongen?, som du skrev så ekade det tomt på ståplats. Är man en trogen supporter så stöder man sitt lag i både med- och motgång, tycker jag iallafall.

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 13:20
  Permalänk

  exakt, man får känslan att man bara rullar tummarna. man borde ju ha kunnat signat upp åtminstonde en handfull spelare med klausuler för månader sedan, som varit fria att gå om/nu när man inte fick licens.
  Får man nån kompensation för Handsken, Andersson och Lindgren nu eller? jag menar nu har väl Björklöven betalat lön för dom sedan April, bara där är ju mer pengar i sjön än Green devils insamling gav totalt.
  Varför finns ingen plan B?

  Varför kan jag inte byta lag?

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 13:31
  Permalänk

  Emedan Björklövens ledare i ungdomshockyn ser till att vinna alla matcher till varje pris så utbildar faktiskt Teg ALLA spelare, inte bara ledarnas egna! Helt otroligt hur Löventränarnas egna prestige får gå före barnens idrottande. Utslagningen inom Lövens u-hocky kommer att döda allt intresse hos barnen som går där, utom ledarnas egna barn förstås. Tack o lov att Teg har en ledning som förstått vad det går ut på att fostra unga hockyspelare. Inte konstigt att fler och fler väljer Teg, den enda fungerande hockyföreningen i Umeå just nu!

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 13:32
  Permalänk

  Jag har redan bytt lag…HEJA TSK!!!!

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 18:51
  Permalänk

  Svar till Santeri Heiskanen (2010-06-16 10:06)
  Santeri, det är inte bara ditt Lövenhjärta som blöder…

  Jag säger absolut inte emot att Löven har mycket medgångssupportrar, men det förtar inte engagemanget och lidelsen som de som stått eller suttit på hallen de senaste säsonger de knappa resultaten till trots. Förutom tålmodiga och lojala fans tycker jag sponsorerna ställt upp på ett otrolig bra sätt (för bra??) ungefär vart femte år, när kk varit ett flippass bort.

  Jag vill absolut inte klanka ner på TSK, eller de spelare som väljer laget. Jag konstaterar bara krasst att det känns otroligt tungt och märkligt i dag.

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 18:58
  Permalänk

  Svar till peter (2010-06-16 11:44)
  Det var ett antal år sedan jag var verksam inom föreningen peter, tyvärr tror jag det kan finnas sådan svågerpolitik inom fler klubbar. Det ursäktar så klart ingenting och hockeyn i Umeå skulle gagnas ifall klubbarna samarbetade istället för att kriga om talangerna och kanske än värre kväva dessa.

  Det är såklart inget annat än klantigt självmål av klubben ifall man missat talanger pga svågerpolitik, än värre att unga killar eller tjejer slutat med hockey pga detta. Jag vill tro att de som jobbar för föreningen, vill dess bästa och inte bara sätter sig själv och egna intressen främst.

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 19:04
  Permalänk

  Svar till Daniel (2010-06-16 11:58)
  Samma svar till dig Daniel.. De som stått eller suttit på hallen och lidit har väl all rätt att slå sig för bröstet? Löven hade det fjärde bästa snittet trots att så många svek, inte tu tal om det.. jag hävdar ändå att fansen varit lojala under många år och trots otaliga kriser. Det lär nog tyvärr eka än mer kommande säsong, fast det är ju då vi ser vilka som verkligen som kalla sig fans..

  Det var väl i motvind som draken skulle lyfta?

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 19:11
  Permalänk

  Svar till Olle (2010-06-16 13:20)
  Prövningarna tar aldrig slut Olle, de tar aldrig slut.. En plan B(??), jag hade varit nöjd ifall det ens funnits en A!

  Vad gäller kontrakt och ev ersättning har jag inga detaljer, tidigare har jag för mig att många kontrakt skrevs kortare perioder och att de inte var anställda på sommaren. De med längre kanske ska ha lön även då, har faktiskt ingen koll.. visst skulle det kännas bittert ifall mycket av de insamlade medlen gick om intet och 0 i ersättning.

  Ja, varför..? Jag antar bara att du i likhet med en annan känner lojalitet, kanske inte stolthet varje gång. För evigt, för alltid..

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 19:18
  Permalänk

  Svar till Tomboy (2010-06-16 13:31)
  Tragiskt om du har rätt Tomboy, otroligt tragskt.

  Jag tror att många sponsorer och supportrar som engagerat sig i Björklövens överlevnad, köpt aktier eller kanske skänkt pengar gjort det främst för ungdomarna och juniorhockeyn. Ifall alla som engagerar sig inom Lövens ungdomshockey bara ser till sina egna barn och sätter sig själv i främsta rummet kommer det tyvärr ta död på hockeyn.

  Det skulle vara djupt tragiskt, men jag vet att alla inte gör det och de finns många som gör ett otroligt bra jobb. Jag vill så klart att ALLA inom föreningen ska göra det och alltid vilja klubbens bästa.

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 19:21
  Permalänk

  Svar till Stefan (2010-06-16 13:32)
  Jag tror tyvärr inte du är ensam Stefan.. Det blir tuffa derbyn, om vi nu får ihop lag förstås!?

  Jag sjunger som tidigare; ”Röda lampan den ska lysa..!”

  Svar
 • 16 juni, 2010 kl. 20:58
  Permalänk

  Svar till Tomboy (2010-06-16 13:31)
  Här måste jag i viss mån säga emot dig. Det du säger stämmer säkert i många lag, men inte alla. Det finns lag som jobbar stenhårt att utbilda ALLA spelare, inte bara ledarnas egna. Dock har jag hört att ungdomsverksamheten kunde vara så mycket bättre OM ledningen ibland lyssnade på ungdomsledarnas synpunkter och inte satte sin prestige i förarsätet. Hur Teg fungerar kan jag inte uttala mig om.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: