– Vad gör man inte för sin moderklubb?

Som ni kanske märkte i går kväll nådde vissa souvenirprylar inte upp till det satta reservationspriset i våra Tradera-auktioner, dessa kommer så klart ut på nytt inom kort. Vi har nu även fyllt på med bl.a. Wennerbergs signerade handskar och Åbergs signerade matchtröja.

I samband med några av våra pågående auktioner har vi kompletterat med en intervju eller någon kommentar från den som skänkt en klubba, sin tröja eller ett par hockeyhandskar. I dag en rätt fin story signerad Patric Åberg som utöver matcher med bl.a. AIK, Hammarby och Västra Frölunda under fem säsonger noterades för totalt 133 matcher i den gröngula Löven-tröjan, men den gröngula resan började långt tidigare och rullar egentligen fortfarande på.

* * *

Patrics egna ord:

”1973 började jag gå på Björklövens matcher i Isladan och bl.a. se idolerna Roger Nilsson, en oöm och stabil back, samt Ulf Lundström som sylvass målskytt. De följande åren såg jag alla matcher, ringde VK telenytt för bortaresultaten mm. Tore Öqvist, Mats Abrahamsson och Hans Jax blev nya idoler.

Sedan en höstdag 1982 ringer det hemma hos föräldrarna på Berghem och jag skall blixtsnabbt ta mig till ishallen för att spela mot Leksand i Elitserien, 18 år gammal och min stora dröm gick i uppfyllelse, spela i Björklövens A-lag!! Vi vann med 5-2 och jag hade en assist till ett av Tore Öqvist mål och fick pris som matchens lirare. Lycka.

Efter guldåret 1987 så fick jag anbud av Djurgården och jag ville lämna Umeå för större äventyr och Stockholm där jag fortfarande bor, det kändes rätt. Det blev även spel i AIK och Frölunda och jag gillar självklart även de klubbarna men Björklöven är fortfarande mitt lag. Nu till den tröja (min sista) som ni gärna får och det är från säsongen 1988-89 då vi dessvärre åkte ur.

Men för att berätta om mitt Björklövenhjärta så vill jag bara berätta att mig veterligen är jag den enda spelaren i Björklövens historia som bott i Gamla Stan i Stockholm och pendlat till Umeå för att Björklöven ville att jag skulle komma tillbaka och spela en säsong. Min dåvarande fru väntade vid samma period vårt 1:a barn och jag flög inkl. Bortamatcher 6 ggr i veckan. Vad gör man inte för sin moderklubb?

Jo, via mina bolag har jag sponsrat med stora pengar samt att jag på min 50:årsdag förra sommaren undanbad presenter och bad gästerna att sätta in pengar till Björklövens ungdomshockey. Jag har Björklöven att tacka för väldigt mycket. Lycka till nästa säsong och se nu till att vår klubb hamnar i den division vi hör hemma i!”

//Patric Åberg

* * *

Jag hade lite kontakt med Patric efter detta och då jag sa att vi lovade göra vad vi kan, att det vore kul med riktiga derbyn mot Marklunds igen och inte bara försäsongsmatcher i augusti. Då det inte alls är lika festligt menade han att ”det jobbiga är att Lundmark och Marklund har blivit bra”.

Och det kan man ju lugnt säga.. Så nåt gör de säkert bra i Umeå Norra.

HÄR är då länken till de pågående auktionerna där du alltså just nu bl.a. kan ”ropa in” in en lagsignerad matchtröja från säsongen 00/01, Pär Edbloms signerade klubba och Daniel Wälitalos coola målvaktsmask.

* * *

Hjälp oss gärna att sprida auktionerna så mycket som bara är möjligt, överskottet från auktionerna blir som ni vet tillskott till Supporterinsamlingen som Green Devils körde under silly season.

One thought on “– Vad gör man inte för sin moderklubb?

  • 10 september, 2015 kl. 14:43
    Permalänk

    Patric minns man som en väldigt tuff spelare. Stort av honom att satsa på Björklöven både som företagssponsor och som privat sponsor.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: