Vad gäller för att nå SHL?

Jämfört med i fjol då många ”experter” menade att vi skulle tillhöra botten slutade vi till sist sexa i ligan och efter en fin slutspelsserie var vi trots tre bortamatcher och noll bonuspinnar från start inte långt ifrån ett direktkval till SHL. Men det var i fjol och den här säsongen är en ny säsong. Vi får inget gratis för att fjolårssäsongen gick så pass bra, men förhoppningsvis lärde vi oss ett och annat på vägen.

Till den här säsongen nämns nu Björklöven som ett av de tippade topplagen och innan bloggen återkommer med våra tankar om de olika lagen kan vi väl ändå kolla in hur serien är upplagd och vad som gäller när vi kommer fram till i slutet på februari och vi ska summera säsongen 15/16. 28:e februari gästar vi för övrigt Leksands IF och Tegera Arena i omgång 52.

HockeyAllsvenskan 2015/16 spelas alltså med 14 lag som möter varandra hemma och borta två gånger, totalt 52 omgångar. Därefter börjar kvalet till/mot SHL som den här säsongen kommer spelas enligt följande:

HA 15_16 osv

Från säsongen 2015/2016 spelas ett play off där HockeyAllsvenskan spelar fram två lag som spelar mot lag 13 och 14 i SHL i en matchserie bäst av 7 där de två vinnande lagen spelar i SHL. De två lagen från HockeyAllsvenskan kvalas fram enligt nedan.

Final ”HockeyAllsvensk Mästare” – vinnaren till Direktkval till SHL
Seriesegraren i grundserien HockeyAllsvenskan mot tvåan i grundserien HockeyAllsvenskan. Finalen spelas bäst av 5. Vinnaren till Direktkval till SHL mot 14:e lag i SHL. Förloraren till PlayOff.

Slutspelsserien
Slutspelsserien spelas som en enkelserie med lag 3 till 8 från grundserien HockeyAllsvenskan. Segraren till PlayOff.

PlayOff
Förloraren från HockeyAllsvenska Finalen och segraren från Slutspelsserien möts i PlayOff i en matchserie bäst av tre. Segraren till Direktkval till SHL. Förloraren spelar i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

Direktkval till SHL
HockeyAllsvenska mästaren möter lag 14 från SHL i en serie om bäst av 7. Segraren i PlayOff möter lag 13 från SHL i en matchserie bäst av 7. Segrarna i Direktkval till SHL spelar i SHL kommande säsong och förlorarna spelar i HockeyAllsvenskan.

Negativ kvalserie
Lag 13 och 14 i HockeyAllsvenskan möter fyra lag från HockeyEttan i en kvalserie (dubbelserie hemma/borta) där de två främsta lagen spelar i HockeyAllsvenskan 16/17 medan de andra får ta nya tag i Division ett.

* * *

Den här säsongen tittar vi hellre uppåt än nedåt och slutar vi alltså sämst åtta lever drömmen om direktkval till SHL, skulle vi däremot sluta topp två är det bara ett annat lag från ligan och max fem matcher som skiljer innan en dramatisk sjusettare mot lag 14 i SHL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: