Vad är chansen till vinst i premiären 2.0?

Jag satt för ett tag sen och funderade på hur ofta vi egentligen vunnit en premiär av hockeyallsvenskan? Skrev sen ett inlägg och inte förrän kommentarerna börjde hagla in insåg jag att det ibland blir för mycket. Hur jag lyckades få in att vi mötte Pantern i premiären ifjol kan bara betecknas som hjärmsläpp. Självklart var det MODO som stod för motståndet och dessvärre försämrade det ju hela tänket. Nåväl, så här ligger det till.

Nu är vi bara dagar ifrån den hockeyallsvenska premiären för Björklöven säsongen 19/20 då man tar sig an Karlskrona HK på bortaplan och hur har det då sett ut sedan vi tog steget upp i hockeyallsvenskan?

Fredric Andersson blev ende målskytt i fjolårets premiär mot MODO och inget annat.

Premiärer har inte direkt varit den gröngul segerdans de senaste åren, snarare som ett motorstopp mellan Luleå-Kiruna en kall dag i november. Faktum är att vi inte vunnit en premiär sedan återkomsten till Hockeyallsvenakanoch det blir faktiskt faktiskt värre än så. Vi föll även sista säsongen innan degraderingen. Senaste segern var så långt tillbaka som säsongen 2008/09, då Bofors slogs tillbaka med 2-1. Vi snackar alltså elva (!) säsonger sedan, men då ska vi förstås komma ihåg att vi tre av dessa säsonger spelade i Hockeyettan (10/11 – 12/13), om det nu ska vara till någon tröst, men sju raka premiärförluster? Dags för en rivstart i år, eller hur?

Premiärer sedan senaste bortaseger

18/19 Björklöven – MODO 1-3

17/18 BIK Karlskoga – Björklöven 4-2

16/17 Oskarshamn – Björklöven 3-2

15/16 Björklöven – Västerås 0-2

14/15 Malmö – Björklöven 6-1

13/14 Björklöven – Malmö 2-3

09/10 Mora – Björklöven 4-1

08/09 Bofors – Björklöven 1-2

07/08 Björklöven-Borås 6-3

* * *

Är du sugen på att spela på Björklövens premiär eller jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan eller annan sport? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: