Utematch i festivalen!

Vi hintade i går att vi var något på spåren och den som förutspått detta är bara att gratulera. Löven planerar alltså att försöka kopiera succén från i vintras när Västra Frölunda mötte Färjestad BK inför drygt 30 tusen åskådare på Ullevi i Göteborg. Nu ska inte matchen gå i Göteborg på Ullevi, den ska inte spelas i vinter när det är kallt utan Lundberg och grabbarna planerar att Lövens öppningsmatch i Umeå Hockeyfestival 2010 mot Skellefteå AIK ska spelas utomhus på Gammlia.

Bloggen ställde sig lite frågande kring planerna och de tankar som grabbarna haft och var tvungen att ställa Lundberg och Sakayan mot väggen, sedan tyckte vi det kunde vara kul att höra hur lirarna själva ser på dessa planer. 

Mattias, hur gick tankarna när ni kom på idén med en utomhusmatch?

– Jo, vi tänkte som så att ifall Frölunda kunde locka göteborgarna till Ullevi borde väl vi kunna locka umeborna till Gammlia. Tänkte vi fel eller vad..?

Nja, fel och fel.. vi tänkte väl mer på att hockey är en vintersport och hockeytempen brukar väl vara rätt ljummen i augusti. Hur mycket folk hoppas ni locka till Gammlia och kommer byggnationerna vara avslutade till nedsläpp?

– Jo då, vad gäller bygget känner vi oss rätt lugna. Tankarna är att ifall den nya läktaren inte är klar kommer vi hyra in mobila läktare så publikkapaciteten kommer inte vara några som helst problem. Vi hoppas kunna locka någonstans mellan tio och tolv tusen åskådare till Gammlia i augusti, förresten visst kommer ni?

Självklart, det lär vi göra.. det här vill väl knappast någon missa? Bedros, vad säger du runt allt det praktiska, kommer det finnas is på Gammlia och hur ska ni försöka skapa stämning och rätt inramning?

– Bra fråga, men jag har svar. Isen är prio ett, lite av a eller o. Eftersom vi lockade lite för lite publik i vintras fick vi över rätt mycket mjukglass, vi har tänkt koppla om ledningarna och pumpa på järnet med mjukglass i dessa och det tror vi kommer kyla backen tillräckligt. Om sedan gräset eller plastmattan blir så sval som vi hoppas tror vi att med slang kan man sedan spola en funktionsduglig plan. Vi hoppas i alla fall på det.

Men inramningen då? Om ni nu mot förmodan lyckas få till en is på Gammlia, tror ni inte det kommer kännas konstigt att cykla till Gammlia i shorts och sätta sig i grässlänten för att se hockey..?

– Grässlänt? Du skojar med mig. Som vi tänkt kommer vi få låna snökanoner från UHSK och sedan lät det som att backarna i fjällen typ Borga, Hemavan, Kittelfjäll, Klimpfjäll och Tärna inte använde sina kanoner förrän lite senare under säsongen. Det kommer finnas snö runt Gammlia och isen kommer att funka, vi tror det blir fest. Man måste våga för att vinna, det gäller att se möjligheter och inga hinder.

Mhm… det är sant, vad tycker du P-A Lundström? Känns det bara galet eller låter det intressant med en utomhusmatch i augusti på Gammlia?

– Både och så klart, samtidigt är det otroligt kul att föreningen inte bara lägger sig ner och dör trots det ekonomiska läget. I går var det positiva besked från Leffe och någon annan finansiär och i dag det här.. det svänger minst sagt. Kan bli en rätt rolig start på säsongen 10/11, utomhusmatch mot Skellefteå och den traditionsenliga kräftskivan efter matchen mot MODO.

Johan Forsberg, skållhet i slutspelet och i kväll ska ni möta HV71 i semifinalen, vad tänker du kring planerna på en utomhusmatch på Gammlia?

– Va, är det sant.. okej, jag tycker spontant det låter galet. Hockey är en vintersport och ska baske mig spelas inomhus. Jag fryser så hemskt om fötterna och fingrarna när jag spelar ute.

Knappast i augusti va?

– Ha ha, näe det är ju sant. Tänkte inte på det.

Jens Hellgren, om du nu blir tränare för vårt grön-gula gäng, hur går dina tankar inför utomhsmatchen på Gammlia i augusti?

– Inspirerande så klart. Jag har hittills fått en väldigt positiv bild av Löven och att det är eller egentligen i alla fall har varit en storklubb. Såna här planer och visioner visar på att man vill något, jag tycker det är viktigt och spännande att man ser möjligheter. Jag har aldrig någonsin tvivlat på att Mattias och mr Sakayan skulle reda ut allt runt det ekonomiska. Återigen var det den generöse Leif Danielsson som öppnade plånboken, men nu tycker jag vi ser framåt..

Att få stå och coacha på Gammlia i shorts och hawaiiskjorta hade varit skitskoj, hoppas verkligen allt löser sig med ekonomiska och att vi kan premiärspela på Gammlia till hösten.

+ + +

Löven4ever gör hatten av för den galna idén och hoppas så många som möjligt tycker det låter spännande och intressant. Vi ses på Gammlia i augusti…

Förresten Mattias, hur snabbt släpper ni biljetterna och vad kommer de kosta?

– Just i dag är de faktiskt gratis, logga in på biljettsidan och uppge värdekod april, april så bjuder vi på biljetten. Till de övriga matcherna i festivalen är inte de lösa biljetterna släppta ännu… för närvarande är det bara Björk & Boström som börjat sälja företagspaket.

Okej, tack för informationen och lycka till!

0 thoughts on “Utematch i festivalen!

 • 1 april, 2010 kl. 07:31
  Permalänk

  Rackarns lurifaxar, här har man längtat efter nån sensationell nyhet och hoppats att ni inte skulle vara så ”elaka” att ni aprilskämtade i dessa tuffa Löventider, men tji fick man. Fast ett väldigt roligt skämt måste medges, tillräckligt osannolikt och inte något om att nån fantastisk spelare skulle vara på G, så skämtet är godkänt.

  Svar
 • 1 april, 2010 kl. 10:55
  Permalänk

  Måste plussa för att det var en Godkännt April skämt, lagom lurt, lagom humoristiskt, samtidigt som det lockade en att läsa hela nyheten trots att man förstod att det var ett skämt..
  Dessutom inget skämt om ekonomin som gjort att man blivit besviken eller dylikt !
  Bra jobbat The sandwich eller Mackan som vi säger på svenska…=)

  Svar
 • 1 april, 2010 kl. 11:22
  Permalänk

  Illa. Mycket illa. Där sjönk ni ordentligt i mångas ögon.

  Svar
 • 1 april, 2010 kl. 13:03
  Permalänk

  HA HA HA HA HA!! Den var bra…

  Svar
 • 1 april, 2010 kl. 21:19
  Permalänk

  Svar till Niklas (2010-04-01 11:22)
  Tråkigt att höra Niklas… men jag förstår dig/er. Ångrade redan i går efter de kommentarer som kom att det var fruktnasvärt onödigt att hinta om något. Fruktansvärd ångest och låg sömnlös hela natten.. men gjort var gjort och det gick inte att ta bort ”buset” heller.

  Nåväl, vi får ta nya tag och återigen bygga upp förtroendet ifall mitt synnerligen olyckliga skämt gjort sådan skada och gäckat/stört er läsare. Det var inte okej och jag skäms som en hund…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: