-Hallå, hallå, hallå?

Ombyggnationen i T3 center där man förvandlat handikappsektionen till bortastå är nu klar helt enligt planerna då förmodade AIK-fans kommer på besök under morgondagen och måste bara citera inledningen at Ebba Gröns ”Staten och kapitalet”, hallå, hallå….hallå?

Bloggen kollade upp hur det blev och ja, vad ska man säga? Ordet ”bygga bort” ståplats passar ju rätt bra. Visst gör man det av säkerhetssynpunkt, att det är lättare att slussa ut fans direkt därifrån, att det förut kastats föremål på publiken nedanför, men hur bra blir det? Egentligen? Vem av dessa bortfans kommer att se något? Och hur blir det med alla på handikappsektionen som mötte sina hjältar vid spelingången direkt efter matchen?

image1

Att få fansen in och ut via ingången rakt fram är förstås lovvärt. Foto: Lövenbloggaren

image2

Att som ett fan stå bakom kompisen på samma nivå har aldrig varit någon succé. Lär inte bli det här heller. Foto: Lövenbloggaren

Handikapplatserna har man flyttat till andra ändan av rinken, dels där sex platser ordnats utefter långsidan mellan speakerbåset och Ståplats H, men även motsvarande platser till vänster om ståplats H. Vad det blir av bortastå är inte helt klart, men planer finns att på sikt bygga sittplatser. De röda stolarna skulle inte påverkas av en sådan ombyggnad utan kvarstår i sin röda form.

Till sist kan vi berätta att det finns planer att byta ut jumbotronen mot en modernare variant.

 

3 thoughts on “-Hallå, hallå, hallå?

 • 2 oktober, 2015 kl. 17:52
  Permalänk

  Detta gillas inte! Det ser ju fruktansvärt ut rent sagt.. Hade jag kommit på besök så hade jag svurit en hel del över denna bortastå. Vi gick från en av dom bättre bortastå i Sverige till typ den sämsta. Sikten lär ju knappt existera heller. Nästan så att ja skäms.
  Detta är ju knappast enbart för att skydda dom som satt på handikapp, det handlar om pengar då dom kommer bygga sittplatser på den gamla stå.
  Man håller verkligen alla tummar att en ny jumbotron kommer på plats, det vore på tiden!

  Svar
 • 2 oktober, 2015 kl. 17:56
  Permalänk

  SATAN så bedrövligt. Skäms för att vara Lövare..(när det gäller bortastå) Vi har alltid kunnat stoltsera med Sveriges bästa bortastå.. Men nu är vi bland dom sämre.. Satan så besviken jag blir, gör om gör rätt!

  På sikt är detta dödsstöten för Svensk läktarkultur!!!

  Ur säkerhetssynpunkt kan det väl inte vara så svårt att stänga av delar av arenan då vi har bortasupportrar på plats.. Vilket händer 2-3ggr per säsong..
  Just my two cents..

  Svar
 • 2 oktober, 2015 kl. 18:02
  Permalänk

  Pinsamt, alltid varit stolt över att vi har en bra bortastå jämfört med många andra lag. Från en av de bästa till sämst i Sverige. Till och med Modos värdelösa platser är bättre.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: