Upp som en sol..

…men tyvärr ner som en pannkaka. Vet inte om det speglar Löven i kväll allra bäst, men nog var känslan så när man med böjt huvud och krökt rygg masade sig hemåt i den mörka höst/vinter-kvällen.

Jag tycker grabbarna hade lättat på handbromsen rejält från början. Laget checkade Mora högt upp i banan och vann under de första minuterna pucken i Moras zon vid flera tillfällen. Därtill var spelet med puck i den egna zonen vårdat och man spelade sig enkelt ut via avlastning och man kom i våg efter våg snabbt in i anfallszonen. Tyvärr är anfallsspelet för närvarande lite uddlöst, mycket snurr i hörnen och endast lite slumppuckar mot kassen. Så långt hade ändå inte Mora haft något spel alls så ettan av Schultz var trots allt både motiverad och fullt logisk.

Tyvärr varade inte glädjen särskilt länge. Mora kvitterade i PP av 46-årige Artur Gregersson som på majestätiskt sätt styrde och ställde innan han alltför enkelt promenade fram och pangade in kvitteringen. Innan pauskaffet hann Mora dessutom med att ta ledningen. 1-2 efter första var knappast rättvist i det läget, men än värre skulle det bli.

Ju längre matchen lider blir det väldigt tydligt att Löven spelar alltför ängsligt och primitivt för närvarande. När sedan dumpar kommer i fel lägen och i fel hörn, helt osynkat med när forwards har fart händer det inte så mycket. Jag tycker tyvärr det lyser igenom att rädslan att förlora är betydligt större än kunnandet att vinna. Stundtals finns det gott om vilja, det smäller i sargerna och nog spänner grabbarna musklerna alltid, men hä räck int!! Med chansen till spel i 5-3 i ca minuten hinner de med såväl offside som uddlöst och statiskt PP.

Svårt att summera på annat sätt, lite småbesviken då inledningen lovade så mycket. Samtidigt lider jag enormt med killarna som visserligen vill oerhört, men för närvarande inte kan. Frustrationen lyser dock i flera ögon och ångesten kändes tyvärr redan i antågande efter 8:36 i period 1.

Matchsponsorn Umeå Energi gav priset som matchens lirare till Fredrik Öberg. Möjligen så var det som tröst då han fick en puck i ansiktet från Maksim, själv hade jag hellre gett det till Nils Andersson, Patrik Galbraith, Jens Ledin eller kämpen Johan Wikström. Bara till att snyta sig i näven och hoppa upp i sadeln igen.. det lär bli åka av på lördag tror jag!!

Statistik.

 

0 thoughts on “Upp som en sol..

 • 10 december, 2009 kl. 01:56
  Permalänk

  46-årige Artur Gregersson? Tror inte det!
  37 år är han.

  Svar
 • 10 december, 2009 kl. 10:37
  Permalänk

  Och dessutom heter han väl Greger Artursson? 🙂

  Svar
 • 10 december, 2009 kl. 12:58
  Permalänk

  Gustaf och Tis verkar inte fatta skämtet..

  Självklart vet bloggarna om att han heter Greger artursson och är 37..
  Bloggarna har tidigare använt namn omvänding och åldersöverdrift när man vill belysa att någon är gammal eller har roligt namn eller dyligt… Inse komiken i skämtet =)

  Svar
 • 10 december, 2009 kl. 20:53
  Permalänk

  Tis, gustaf och undrande.. så rätt allihop.

  Ibland är det bara lite kul att se ifall ni läsare är vakna, det var knappast varken första eller sista gången… håll upp huvudet, man vet aldrig när det smäller nästa gång!!

  Svar
 • 10 december, 2009 kl. 23:28
  Permalänk

  Dumstruten på mig! Brallorna vid anklarna…

  Svar
 • 12 december, 2009 kl. 11:50
  Permalänk

  Svar till gustaf (2009-12-10 23:28)
  Varför det?? Skönt med läsare som engagerar och bryr sig, dumstrut av och upp med brallorna…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: