Umeå vaknade iaf 19/20..

I går ett ruggigt snöpligt och otroligt tråkigt besked (länk) sett till vår historiskt underbara gröngula säsong med bl.a. 121 poäng på kontot och en färsk tämligen klar finalvinst borta mot MODO i Fjällröven Center.

Ståplats H Foto: Lucas Norlin

Det kanske inte alla vet är att sajten Löven4Ever under tiden i dåvarande Div 1, nuvaranade HockeyEttan, var involverad i Lövens eventgrupp och under den tiden jobbade vi bland mycket annat för bl.a. en hymn.

Möjligen då ett helt omöjligt uppdrag att där och då gå i land att landa ett eget uppdrag med ett resultatet få till ett enat och sjungande ståplats H under 2011/12 och möten med bl,a, Kovland, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Resultatet nedan är hymnen, musiken en aning dyster men texten är underbart klockren och även om säsongen 19/20 slutade i antiklimax vet vi att staden äntligen vaknade iaf.. det tar vi med oss!

Den släpptes alltså under säsongen 11/12 dåvi bl.. mötte Kovland, Sollefteå och Örsnslödsvik.. smaka gärna på de lagen en gång till och hur de ligger i munnen.

I stället för att bara fälla ännu en tår och tycka att hockeysäsongen blev helt åt helvette kanske vi kan försöka, iaf försöka se framåt och uppåt..

Så därför frågar jag dig, vilket var ditt moment eller ögonblick från säsongen? Vilka är de största spelarna och varför..

Fältet har aldrig varit friare.. vem vill börja!

PS. Ruggigt skönt att stan eller Ume till sist vakande..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter, då förstås i herrsporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

10 thoughts on “Umeå vaknade iaf 19/20..

 • 16 mars, 2020 kl. 07:27
  Permalänk

  Vill inte framhäva någon, utan hela säsongen har fått mig att må bra. Beslutet igår gav en tråkig och deppig söndag däremot.

  Svar
 • 16 mars, 2020 kl. 08:13
  Permalänk

  Vårt älskade Björklöven. Tack för en fantastisk säsong. Snörpligt och tragiskt slut, men hoppas på självförtroende och luft under vingarna in i nästa säsong! Nu laddar vi om!
  Och enormt stort tack till er på löven4ever, ni gör som alltid ett fantastiskt jobb, all heder! 💚💛

  Svar
 • 16 mars, 2020 kl. 08:19
  Permalänk

  Jag vill hylla alla spelare och ledare som lyft sig under säsongen och vår underbara lagkapten som bjuder på sig så helhjärtat. Jag tror att ni känner av det stöd vi ger er och önskar inget annat än att ni fått visa världen vilket fantastiskt lag ni är. Vill lyfta tränarstaben med Joakim Fagervall i spetsen som ingjutit förtroendet i spelartruppen, Per Kenttä som byggt laget med fingertoppskänsla och sponsorerna som gjort värvningarna möjliga. Tillsammans var det meningen att vi skulle lyckas och så slog något undan benen på oss. Den enda trösten är att VI är i historieböckerna med poängrekord i grundserien. Vill dessutom passa på och tacka de spelare som lämnar oss och hoppas att ni aldrig glömmer det märke ni nyss burit på bröstet. Vi glömmer aldrig er! Och till ni som väljer att vara kvar så lovar jag att vi fans kommer stötta än mer i framtiden.

  Svar
 • 16 mars, 2020 kl. 08:53
  Permalänk

  Ligger i fosterställning.

  Svar
 • 16 mars, 2020 kl. 08:57
  Permalänk

  Man har svårt att smälta detta!
  Coronavirus med all respekt,men har de gällt leksand eller annat storlag i söder så kanske det hade blivit annat resultat från slipsgubbar i styrelsen.

  Svar
 • 16 mars, 2020 kl. 10:22
  Permalänk

  Det finns så många spelare som man har fäst sig vid under säsongen. Men något som verkligen har fastnat det är det som hände när 3e finalen blev inställd. Vilka fantastiska fans vi har. Jag blev verkligen tagen av alla reaktioner och att biljetter köptes i stora mängder. Det känns trots allt bra att vara Björklövare. Även om beslutet tog ned en på jorden en hel del.

  Svar
 • 16 mars, 2020 kl. 10:55
  Permalänk

  Hade Djurgården eller Frölunda toppat SHL-tabellen hade de utsett en svensk mästare men inte ”lilla Luleå”
  Hade Leksand och AIK varit i Lövens och Modos situation hade de blivit uppflyttade.

  Jag trodde att jag som Löven-supporter redan skulle ha upplevt alla sätt att förlora, mendet fanns tydligen ännu ett sätt!

  MEN: VI fortsätter stötta Löven! Köp fler fiktiva biljetter!

  Det kommer en dag när vi är tillbaka!

  ÄLSKA LÖVEN!

  Svar
 • 16 mars, 2020 kl. 13:59
  Permalänk

  Så många saker.. Men det första som ploppade upp var när jag såg Kenttä-cam att Olle Liss var klar. Jag skulle hämta ut ett paket på Coop Ersboda och vart så ställd att jag fick sätta mig ner och bara garva en stund. Hoppas han stannar.

  Svar
 • 16 mars, 2020 kl. 15:06
  Permalänk

  För att glömma eländet så tycker jag att ni får kickstarta er Silly-bevakning med ett ”aktuellt truppläge” 🙂

  Minns ni förra året när vi först med några omgångar kvar blev säkra på att hänga kvar. Och hur vi tyckte att ”stackars Kenttä” sitter fast med ett gäng typer som ”Wiklund, Selin, Häman-Aktell, Tornberg mfl”. Inse vilken utveckling vi har sett på dem i år! Och hur trötta vara vi inte på Fagervall och inte kunde vi förstå hur Kenttä kunde låta honom vara kvar när han erbjöd sig att sluta…

  Och minns ni att Mattias Granlund var vår bäste spelare i fjol och att vi var några som tyckte att det var synd att han inte fick nytt kontrakt.

  Om någon för ett år sedan hade sagt: 121 poäng och rekord för alla hockeyserier så hade nog alla tyckt att denne någon hade varit färdig för mentalsjukhus!

  Nu laddar vi för Kenttäs andra år vid rodret och så kanske vi får stå där alla i A3 arena nästa år och jubla över av vi äntligen är tillbaka!

  Så kom igen nu! Sparka igång Silly så kan vi glömma våra sorger!

  Om någon för ett år sedan

  Svar
 • 17 mars, 2020 kl. 23:00
  Permalänk

  Googlade på Larsson chef för hockeystyrelsen som fattade negativt beslut för Löven. Hade ingen aning om att man satt en så ung och oerfaren person på en så viktig tjänst inom hockeyvärlden. Dock till hans försvar är att klubbarna får skylla sig själva då man valt fram honom till maktens korridorer.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: