– Umeå är grymt och Löven proffsigt!

Tillbaka i vardagen efter ett par sköna veckor på Kreta, jag tänkte vi kan fortsätta presentera en av de nya i truppen. De är alltid roligt att få ta dem lite pulsen även om det bara är i slutet på maj och fortfarande rätt långt till nedsläpp.

I dag får ni chansen att möta en av vår nya backar, för övrigt vårt första nyförvärv denna silly season, Simon Åkerström.. håll till godo!

Hej Simon först och främst välkommen till Umeå och Björklöven.. först den klassiska sportfrågan.. hur känns det? – Tack så mycket, det känns jättekul och spännande att få komma hit och representera Löven, ser fram emot det!

Men varför blev det egentligen Björklöven för dig inför kommande säsong, vi slutade trots allt bara 11:a förra säsongen? – Löven visade intresse för mig rätt tidigt och att Löven slutade 11:a förra säsongen bryr jag mig inte om de är historia, Jocke Fagervall var väl en anledning. Jag känner till han sen tiden i Luleå och Umeå är närmare hem också så de är ett plus!

…och om vi börjar rent sportsligt, vad säger du om din egen men även Hästens förra säsong? – Mycket upp och ner för både mig själv och laget, vi siktade såklart på topp 8 men nådde inte dit så de var en besvikelse såklart!

..och om du själv får beskriva dina främsta styrkor? – Spelet med puck, passningar, spelsinne!

Just nu försäsong, vilken eller vilka är dina bästa grenar off season? – Oj… måste nog säga spänst och sprinter!

..och får man möjligen fråga vars de främsta områdena till förbättring eller utveckling finns? – Finns såklart rum för förbättring på allt men styrkan är väl de jag vill förbättra mest!

Men vad ser du mest fram emot under försäsongen och vad har du fått för intryck av fystränare Öhman och anläggningen UPC? – Ser väl mest framemot att se hur mycket man förbättrar sig hela tiden, Öhman är bra, kunnig och han har spelat så länge själv så han vet när vi är lite slitna och ska köra lite lättare pass också. Sen Umeå Performance Center är grymt, tror inte nåt lag i Sverige har en sån fin anläggning med så bra förutsättningar!

Finns det något särskilt som inte lockar lika mycket? – Nä, inte vad jag kommer på!

..och vilket inryck har du fått av Umeå som stad och även Björklöven som klubb så här långt? – Umeå som stad är grym gillar att bo här, och Björklöven som klubb är väldigt proffsig allt har varit grymt hittills!

Känner du några av killarna i laget sedan tidigare? – Ja, jag spelade med David Lindquist och Emil Wikström i Piteå. Sen känner jag väl till många, många som man mött i juniortiden!

Ifjol hade du nr 28 på ryggen, vilket nummer skulle du helst vilja spela i kommande säsong? – Jag har redan fått 28 så de är jag väldigt nöjd med!

Du kanske läst eller hört att Green Devils, Björklövens fans, förra säsongen röstades fram som ligans bästa fans.. vad är dina egna tankar kring lagets fans och dess betydelse? – Otroligt bra fans, var grymt kul att lira i T3 även som bortalag förra säsongen när de var bra tryck! Fansen betyder allt skulle jag vilka säga, ger laget extra tändvätska!

Vad gör du när du inte spelar hockey, kort och gott, vilka intressen har du? – När jag inte spelar hockey gillar jag att gå på bio, ta en fika på stan och bara ta det lugnt!

Även om det är full fart med försäsong och siktet redan nu inställt på kommande säsong, har du något smultronställe att tipsa om.. nåt man inte borde missa i sommar? – Har inte hittat nåt smultronställe än, men förhoppningsvis gör jag de!

Okej, det kanske kommer. Då kör vi tio snabba:

Fisk eller kött? – Kött
Öl eller vin? – Öl
Trav eller stryktips? – Stryktips
Hård tackling eller en skön flippmacka? – Jag gillar att slå ”flipps” haha!
Solsemester eller skidsemester? – Solsemester
Morgon eller kväll? – Kväll
Bok eller film? – Film
Ringa eller sms:a? – Sms:a
Konsert eller spa? – Konsert
Umeå eller Luleå? – Just nu Umeå!

Stort tack att du tog dig tid Simon och återigen stort välkommen till Björklöven och Umeå! – Ingen fara, tack själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: