Uddamålsseger…till slut!

Björklöven besegrade till slut AIK från Solna ,men det satt sannerligen hårt åt. Inte förrän 1.20 från slutet kunde Olle Liss avgöra i en rapp kontring, efter att Björklöven haft en stabil 2-0 ledning efter den första perioden, tappat allt i den andra där AIK tilläts kvittera under loppet av 41 sekunder, men där Björklöven till slut drog det längsta strået och kunde bärga ytterligare tre poäng i jakten på det svenska rekordet på 118 poäng.

Dit återstår nu bara fyra ynka poäng med fyra matcher kvar att spela. Samtidigt skickade vi även i teorin AIK till den negativa kvalserien. i praktiken har man varit klar sen länge, men nu kan inget rädda dom från den.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #90 Alex Hutchings, #13 Fredric Andersson och #44 Olle Liss.

Kvällens line up!

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (35 Joe Cannata)

Backar:

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg – 28 Adam Plant

7 Alexander Hellström

Forwards:

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg

77 David Lindquist –18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson

19 Kristoffer Söder

Saknades gjorde Hardy Häman Aktell (skada, åter på ca en vecka) , därtill Ludvig Stenvall och Lukas Ericsson utanför truppen.

* * *

Matchen som sådan?
Som nämnt ovan inledde vi ganska starkt och även om utdelningen lät vänta på sig var det inget snack vilket som var det bättre laget i den första perioden och 2-0 speglade matchen ganska väl i det skedet, även om AIK fick iväg förvånansvärt många skott mot Mattias Pettersson i Björklövenkassen.

Den andra perioden vill man helst glömma, Björklöven slog av på allt vad vilja och intensitet och AIK kunde både reducera och kvittera på liknande sätt där vi helt tappade slottet. Det var också bud på fler AIK-mål i det läget och vi var många som var förvånade att det inte kom en timeout i det läget.

Den förväntade anstormningen från Björklöven i tredje som vi fick se mot exempelvis Tingsryd uteblev helt och det visar hur svårt det är att slå på när man en gång slagit av strömbrytaren. Olle Liss skulle dock frälsa laget med sitt segermål men mindre än två minuter kvar.

Special teams? 

Björklövens PP i kväll 23% (8 min) och i kväll var vårt BP 100% (4 min)

Kenttäs sms:

Seger med ett nödrop

Våra tre nycklar inför kvällens match?

  • Återigen komma ut starkt och ta kommandot inför en grym hemmapublik i A3!
  • Första målet, får vi det att gå på är vi väldigt svårslagna.
  • Bibehålla det stabila målvaktsspelet och återigen få till ett effektivt specialteams.

..och hur gick det?

Jo, vi kom ut rätt starkt och visade att det var ett topplag mot en bottenlag. Grym hemmapublik. Nja, lite svalt i första, men sen kom Ståplats H igång och var väl inte tyst en gång i de två avslutande perioderna.

Vi satte första målet och det kändes viktigt att vi fick utdelning i spel fem mot tre och att det var Alex Hutchings som fick sätta den.

Rightare, direktskott, ett knä i isen, skägg = Mål. Det är sen gammalt. Foto: Lucas Norlin

Mattias Pettersson svarade för en fullt godkänd insats och noterades för 92, 31 i räddningsprocent. 25 % i PP och 100 % i PK får också sägas är med beröm godkänt.

Kvällens fråga?

Senaste omgången slog vi poängrekordet, kan vi bygga vidare på rekordet trots att AIK senast noterade en viss ”Melin-effekt”?

Ja, det gjorde vi till sist. Fyra poäng kvar till nästa rekord.

Kvällens frågetecken?

Hur gick det med Adam Plant? Vi söker svar och det såg inte bra ut när han lämnade isen. Han höll sin ena arm stramt mot kroppen och såg inte ut att må bra. Björklövens läkare David Hellsten sa följande till vk.se Plants status. – Jag kan inte kommentera det just nu. Vi får se vad det visar. Det är ingen hjärnskakning i alla fall, som tur är. På frågan om det inte var mer mot axeln tacklingen tog blir svaret. – Jag kan inte kommentera var det tog. Jag som stod alldeles nära när han lämnade han bara hålla med. Ingen hjärnskakning, men sen?

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Vi hittar nya sätt att vinna och hittar en styrka att avgöra trots att man inte svarar för sin bästa insats. Dock ska vi säga att AIK spelade bra och med detta spel ser jag inte hur de ska misslyckas i ett negativt kvalspel.

*

I vårt eget Löventipset 19/20 var 1 värd 1,23 poäng och lyckades du dessutom pricka in resultatet 3-2 ytterligare 7,5 poäng.

*

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#44 Olle Liss. Är match efter match den som hittar de bästa lägena och blev även matchvinnare.

två loggor

#12 Brian Cooper. Försvarsgeneralen som har en otroligt hög lägstanivå. Startade anfallet som gav segermålet.

en logga

#11 Pierre Schilken. Du har alltid varit en nagel i ögat, men idag var du faktiskt ganska bra. Tack för allt!

Pierre Schilken tackades av Green Devils efter sin sista match som domare. Foto: Lucas Norlin

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot AIK i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Ska du spela lägger du förstås dessa spel hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Uddamålsseger…till slut!

  • 22 februari, 2020 kl. 12:00
    Permalänk

    Minns inte … gjorde ni en intervju med Schilken för några år sedan… skulle annars vara kul att höra hur det är att ” Jobba” i ladan!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: