Uddamålsseger mot VIK

Till sist en rätt skön men väldigt knapp seger borta mot VIK med 3-2. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (0-0, 0-1, 2-2), skotten 34-19 inför 2 815 betalande i ABB Arena Nord den här onsdagskvällen.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #96 Andreasson, #19 Söder samt #40 Selin i tom kasse.

Sedan denna gång Hellström (b) och Wiklund utanför pga skada. Därtill Popovic och Norberg utanför truppen.

Kvällens line up!

Målvakter:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:

22 Andreas Hjelm – 26 Oliver Larsen

12 Brian Cooper – 8 Alexander Deilert

52 August Tornberg – 5 Hardy Häman Aktell

24 Ludvig Stenvall

Forwards:

11 William Eriksson – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

90 Alex Hutchings – 77 David Lindquist – 91 Justin Crandall

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 96 Pontus Andreasson – 79 Emil Lundberg

53 Lukas Ericsson – 19 Kristoffer Söder – 21 Erik Rainersson

10 David Eriksson

* * *

Matchen som sådan?

Två lag som ändå vill lira, VIKs tränare Paananen nöjd trots underläge efter andra i sändningen. Fagervall missnöjd med effektiviteten senare in i sändningen. Sedan kom brandlarmet väldigt lägligt i tredje perioden precis efter det att Skedung reducerat för VIK och hemmalaget var då rejält på g.

När matchen återigen kom i gång inledde vi med ett power break och därefter en TO från hemmalaget. Sedan 3-1 i tom kasse från Selin och där hade även sambon nätat, det var hon rätt säker på. High fiven satt ändå som en smäck. Sen reducering, ändå en knapp men så troligt skön seger. Serieledning var inte i går.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (04:00 min) och i kväll var vårt BP återigen 100% (05:20 min)

Här jobbade bl.a. trion Häman-Aktell, Hjälm och kapten Andersson rätt hårt och dödade ett läge 3-5.

Mer statistik

Tekningar: 34-24, alltså en rätt klar hemmaseger men i kväll föll vi för övrigt även i block via 5-0 som noterade tacklingar 2-0.

Men den här statistiken kn man säkert ifrågasätta..?! JAg tycker inte ens det stämmer vilka spelare som var inne på mål etc.

Känns ju bl.a. lite märkligt att Lukas Ericsson som spelade två byten i sista ändå var inne på två framåt och ex.vis unge Eriksson som inte noterats för ett enda byte samtidigt noterats för en assist vid Söders viktiga 2-0.

Kenttäs sms:

Väldigt jämn tillställning, jag tycker vi gör en bra första och andra period men borde få mer betalt. I 3:e kommer ett desperat VIK ut och skapar en hel del och vi får tacka Joeförsvarsspelet för att vi får med oss 3 poäng.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Målvaktsmatchen. Vem kliver fram?
 • Special teams alltid, viktigt kan vi fortsätt stänga ner motståndarens PP?
 • Sedan fortsätta hålla oss till vår gameplan, vara konsekventa och inte sväva iväg efter den fina inledningen.

Kvällens fråga?

Matchen i matchen, flest poäng för Tessier eller Crandall?

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Myrenberg bra i hemmakassen, men han överglänstes ändå av gästernas Cannata. Återigen ett helstängt PK, däremot tyvärr lika uddlöst framåt i PP. Men vi höll oss bra till game plan, så otroligt mycket mer roligt att se Löven anno 19/20.. än jämfört med förut.

Tessier vs Crandall slutade 0-0, dock viktiga tekningsvinster för Tessier.. vann den matchen på poäng.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

En del..

Serieledning, obesegrade, 100% i PK bl.a.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 49 matcher (maximalt 147 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#12 Cooper, otroligt nyttig back..

två loggor

#35 Cannata, vinner kampen mot Myrenberg och viktiga gröngula poäng..

en logga

#5 Häman Aktell, ung back som blivit ett år äldre.. Redan en viktig kugge.

Glaset, hel eller halvt?

Sedan som i fjol otroligt svårt att plocka ut bara tre, i fjol var det svårt att hitta tre som stack ut positivt. Nu svårt nästan att hitta någon som faller ur ramen, så otroligt kul att se. Sedan ruggigt svårt att bara få plocka tre russin ur kakan.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot VIK i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Uddamålsseger mot VIK

 • 25 september, 2019 kl. 22:55
  Permalänk

  Jag är stolt över lövens sätt att vinna. Jag är orolig över att Hutchings inte har gjort några mål på 10 matcher (7 träningsmatcher)

  Svar
 • 26 september, 2019 kl. 00:13
  Permalänk

  Håller med om statistiken som i många hallar i hockeyallsvenskan är ett skämt. Utbildas grabbarna och tjejerna som sitter med statistiken på dom olika arenorna överhuvudtaget ?
  Tittar man på player summary så blev skotten 21-16 till Västerås men i den officiella statistiken så står det 34-19. Och mest konstigt så släppte enligt player summary Myrenberg in ett mål och Cannata höll nollan, hm hm. Sedan om man tittar på samtliga kvällens matcher så är det väldigt olika vad man lämnar för statistik, flera arenor har t.ex inget player summary bland annat Modo. Det där måste hockeyallsvenskan styra upp eller så skrota all statistik.

  Mitt förslag, låt ”online Kenneth” ta över all utbildning för dom som ska sköta statistiken i ligan, han är Norrlands ”guru” då det gäller det, även om han är ett inflyttad Frölunda fans från Göteborg.

  Matchen tycker jag kändes stabil från lövens sida jag var aldrig riktigt nervös att dom skulle tappa sin ledning. BP ser hur grymt säkert ut som helst men PP måste komma igång, även Hutch, Crandall och några till måste börja producera poäng vilket dom är tänkt att göra. Fast å andra sidan har vi ett bra sparkapital där. Och Cannata vad säger man ? Det är bara att njuta ! Men kanske dags för Pettersson att få visa upp sig på fredag.

  Vad hände med Larsen, någon som vet ? Han gjorde väl bara ett byte i andra och sedan inga fler.

  Svar
 • 26 september, 2019 kl. 15:43
  Permalänk

  Roligt de går så bra och att spelet dessutom ser bra ut! Va nog inte många som trodde vi skulle leda tabellen i mars/april efter tre omgångar! Tog vi ens 2 3 poängare på bortaplan ifjol?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: