Uddamålsseger mot AIS

Till sist en rätt knapp, men så otroligt skön seger hemma mot Granlunds Almtuna med 3-2. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (2-0, 1-2, 0-0), skotten 25-15 inför 3 975 betalande i A3 Arena den här fredagskvällen.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #8 Deilert, #90 Hutchings samt #71 Stål – Lyrenäs.

Löven vs Almtuna Foto: Lucas Norlin

Otroligt positivt att såväl Hattchkings som Lyran hittade nätet, det kommer betyda mycket framöver.

Sedan denna gång kvartetten Alexander Hellström, Oliwer Larsen, Alexander Wiklund och Lukas Ericsson, alla skadade.

Kvällens line up!

Målvakter:
30 Mattias Pettersson (35 Joe Cannata)

Backar:
12 Brian Cooper – 8 Alexander Deilert

22 Andreas Hjelm – 24 Ludvig Stenvall

5 Hardy Häman Aktell – 52 August Tornberg

43 Alexander Popovic

Forwards:
90 Alex Hutchings – 77 David Lindquist – 91 Justin Crandall

11 William Eriksson – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

79 Emil Lundberg – 96 Pontus Andreasson – 71 Oskar Stål-Lyrenäs

10 Emil Norberg – 19 Kristoffer Söder – 21 Erik Rainersson

70 David Eriksson

Målvakten Pettersson alltså tillbaka i buren..

#30 Pettersson Foto: Lucas Norlin

* * *

Matchen som sådan?

Två tidiga mål i våra första PP, serieledaren mot jumbon.. möjligen att det därefter omedvetet spred sig en viss säkerhet i båset. Inte så att man blir nonchalant, men kanske lite för bekväm.

Almtunas mål i andra akten lite slumpartade, möjligen nonchalant av Cooper då pucken ska ner i zon innan 2-1, sedan är det skott i täck av Häman Aktell innan 2-2. Men båda dessa situationer är sånt som händer, jag gillar hellre tanken på att alltid försöka spela.

Viktigt att få 3-2 innan sista och sedan städa av den på ett bra sätt. Sedan kändes 5 min på Cooper som både hårt och direkt felaktigt.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 33% (09:23 min) och i kväll var återigen vårt BP 100% (07:00 min)

Mer statistik

Tekningar: 32-25, alltså en rätt klar hemmaseger men i kväll föll vi för övrigt i block via 6-12, även om vi vann noterade tacklingar med 5-2.

Kenttäs sms:

Starkt att ta 3 poäng även om vi inte presterar på topp, sedan skönt att inga skador finns att rapportera

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Fokus. Tredje matchen på fem dagar och ett tippat bottenlag. Kommer alla gå till jobbet även ikväll?

 • Dags att steppa upp PP ett hack.

 • Sedan fortsätta hålla oss till vår gameplan, fortsätta vara konsekventa och inte sväva iväg efter den finfina staten på säsongen.

Kvällens fråga?

Matchen i matchen, flest poäng för Deilert eller Mårtensson?

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Jodå, inledningsvis helt rätt fokus och genom det två snabba i PP, Möjligen därefter en viss mättnad utan att för den skull förakta eller underskatta motståndaren. Där och då kändes spelet på mer än 3,5 mål som ett öppet mål och något som alla borde tagit.

Men sport är sport, hockey är hockey..

Sedan då 2-0 i matchen i matchen mellan Deilert och Mårtensson, bra så..

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Så otroligt mycket..

Fjärde raka, sedan nätkänning för Hutch och OSkar därtill ett återigen stängt PK.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 48 matcher (maximalt 144 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#8 Deilert, toppbacken fortsätter leverera..

två loggor

#22 Hjelm, en otroligt viktig kugge i det tysta.. väldigt nyttig.

en logga

#13 Andersson, visserligen inga poäng men vinner bl.a. viktiga tekningar.

Glaset, hel eller halvt?

Sedan som i fjol otroligt svårt att plocka ut bara tre, i fjol var det svårt att hitta tre som stack ut positivt. Nu svårt nästan att hitta någon som faller ur ramen, så otroligt kul att se. Sedan ruggigt svårt att bara få plocka tre russin ur kakan.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Almtuna i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Uddamålsseger mot AIS

 • 27 september, 2019 kl. 23:00
  Permalänk

  En skitmatch med en typisk ställa in skridskorna attityd. Bra gjort att vinna. Läser Ottehalls 4 snabba. Hör inte hemma i en hockeyrink?? Han kan inte sett mycket ishockey. Oturligt att spelaren gjorde sig illa men tacklingen var klockren. Gick ner lågt?? Han är ju 30 CM kortare än den tacklade spelaren. Såg Känty på väg ner till domarna efter matchen. Ger en hundring för att höra det han sa och en till för domarnas svar.

  Svar
 • 27 september, 2019 kl. 23:07
  Permalänk

  Skandaldomare. Har vevat Coopers tackling massor av gånger och anser att Kronwall hade varit avundsjuk. Klockren tackling, blir olyckligt resultat tyvärr, men till stor del beroende på att Almtunaspelaren försöker vika undan för att undvika tvärstopp på ”Alaskan granite”. Det är såååå Sverige och hockeyallsvenskan att döma matchstraff.

  Svar
 • 28 september, 2019 kl. 00:40
  Permalänk

  När vann vi dom 4 första matcherna i en serie senast??

  Svar
 • 28 september, 2019 kl. 01:03
  Permalänk

  Jag var orolig inför matchen då det gått lite för lätt / bra i inledningen av säsongen och starten i första perioden gjorde mig än mer orolig. Och i period två fick jag mina förhågor besannade, det var en riktigt dålig period av löven. Det var som att alla glömt bort systemet, det var lite som att se förra årets lag. I övrigt var det roligt med några PP mål och att Hutchings fick göra ett klassiskt Hutch mål till vänster på knä, och bra att teknings träningen börjar ge resultat.
  Synd för Mattias Pettersson att få börja säsongen med en sådan här match men han kan inte lastas för något av målen, han gjorde en bra instats.
  Men oavsett allt så är det starkt att vinna trots att spelet inte sitter, hoppas att dom tar lärdom av det inför kommande matcher mot på papperet sämre lag.
  Men matchens snackis måste väl vara domarbedömningen på Coopers 5 + 20 game P, en helt horribel tagen utvisning. Jag har sett den förutom live säkert 10 gånger i efterhand och det är verkligen en klockren gammaldags höfttackling. Jag fattar inte vad domarna ser för fel i tacklingen och det som är mest horribelt av allt är att dom tar den för clipping som efter matchen ändras till kneeing, hur tänkte dom där ????
  Föga förvånande så var det Schilken som höjde armen först och det efter att Almtuna spelaren låg kvar på isen och då den andra domaren såg att Schilken höjt armen så höjde även han sin arm. Dessutom så var det strax innan en liknande situation vid Almtunas bås där Selin kom med fart och fick en höfttackling men Selin klev upp och fortsatte spela. Riktigt pinsamt av domarna men så har det blivit i svensk hockey man dömer mer på om det blir skada än på situationen. Det skulle inte ens varit en 2 minuters utvisning på Cooper och jag undrar hur länge Schilken ska få åka omkring och förstöra hockeymatcher ?

  Till sist så måste jag ifrågasätta VK;S Emmanuel Otterhals hockeykunskaper då han skriver i VK;s fyra snabba ”att en sådan situation inte hör hemma på en hockeyrink” men det är väl exakt vad den gör, en mycket fint utförd höfttackling. Emanuel bör kanske ägna sig åt andra idrotter som han har bättre förståelse för. I detta sammanhang måste jag plussa för den i alla fall för mig nya Nathalie Hultdin på VK som jag tycker ha gjort ett bra och seriöst intryck då jag sett henne i ”nedsläpp” och i andra intervjuer. Bra jobbat Nathalie !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: