Tylor Michel klar!

Björklöven presenterade just den righfattade centern Tyler Michel som klubbens senaste förvärv. Här är pressmeddelandet i sin helhet:

Björklöven har idag kontrakterat den kanadensiske forwarden Tylor Michel.

– Tylor tillför en kompetens som är mycket svår att hitta i Sverige, men mycket viktig i vårt lagbygga. han jobbar kopiöst hårt över hela isen, täcker flest skott, tacklar mest och står upp för sina lagkamrater om det skulle krävas. Dessutom är han snabb på skridskorna med bra acceleration och har ett mycket bra högerskott,säger Jimmy Blixt i Björklövens sportgrupp.

Tyler kommer närmast ifrån Cardiff Devils i Engelska EIHL där han producerade 27 mål och 43 assists på 56 matcher och verkar framförallt vara en hårding. Vad sägs om 181 utvisningsminuter? Det säger å andra sidan mer om ligan än om honom. Finns ett antal pjäser som passerat 200 minuter med råge.

Hur ser han då ut? Ja, här vinner han i alla fall ett av sina slagsmål. 

 

Här går det väl inte lika bra, men verkar vara en hårdning.

Nu vet jag att det är en del som tänker vad sysslar Löven med, men i den engelska ligan är slagsmål vanligare är i NHL ochär du hyfsat tuff som blir du utmanad och då måste man stå upp. Lär ju givetvis inte se ut så här i Löven, men bara vetskapen att han finns på isen kan få motståndare ur balans eller att de inte vågar sig in på vår kasse. Tror han kan bli nyttig. Han blev för övrigt utsedd till Devils supporterclub player of the year säsongen 09/10. Se 3:50 in i detta klipp.

Om den här signingen blidkar fansen låter jag vara osagt. Klubben har ju i olika medier byggt upp en rejäl förväntan och jag måste med handen på hjärtat inte säga att jag inte i närheten är nöjd med det här. Mer måste komma för att jag ska vara nöjd framförallt efter tappet av Grönlund.

0 thoughts on “Tylor Michel klar!

 • 27 april, 2011 kl. 12:34
  Permalänk

  Ja hoppas han inte är en flopp som inte kommer att prestera! tydligen så verkar han inte ha spelat i den bästa serien, vi får väl se om han är den rätta för Björklöven. Sen såg jag att Skövdes poängkung är nära att skriva på för Björklöven. Vi får vi hoppas att det kan komma fler spetsar som kan leverera nu i veckan. Hej Björklöven!

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 15:58
  Permalänk

  Håller med, efter att både grönlund & waldehagen tappats så räcker det inte med en oprövad kanadensare för att göra mig lycklig. Men hoppas Blixt har koll. Då kan detta bli kul. Men mer behövs.

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 18:22
  Permalänk

  Svar till apa (2011-04-27 15:58)
  Det måste komma mer, jag menar, dom tror väl inte vi är tappade bakom en vagn? Måste komma mer…

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 18:36
  Permalänk

  Jon Pelle som spelade i samma lag som han förra året kan ju gärna hänga på till löven.

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 18:55
  Permalänk

  Såna här värvningar är kanon för att öka intresset för den här korpserien. Och killen behöver inte slåss varje match utan ska fixa PP-poäng i allettan, särskilt mot Super-Asparna.

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 20:28
  Permalänk

  Alltså, visst, det är säkert en habil div. 1-spelare, återstår bara att se om han också får ”ström” i klubban när han spelar med Löven.

  Hittade några klipp på föreningens hemsida/youtube:

  http://www.youtube.com/watch?v=l3p9RY-_MJA&feature=player_embedded

  Titta på det helt och hållet obefintliga försvarspelet från motståndarna, ser nästan ut som wrestling (fejkat, alltså). Tror nog att både Clemens och Kalix har tredubbelt så bra försvarsspel.

  Sen att han uppges vara en terrier är ju bra… Det var långt från alla som åkte grillor förra säsongen.

  http://www.grittyhockey.com/

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 21:20
  Permalänk

  Svar till putte (2011-04-27 20:28)
  Ja, vad ska man säga. Jag friar hellre än fäller i dagsläget.Alla är oskyldiga tills motsatsen är bevisad.:)

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 21:23
  Permalänk

  Svar till janne (2011-04-27 18:55)
  Ja, han höjer ju temperaturen en aning. Vinnarskallar brukar ju dom vara hela bunten från andra sidan pölen och det behöver vi sannerligen, gubevars. 🙂

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 21:24
  Permalänk

  Svar till erka (2011-04-27 12:38)
  Jo, visst är det lite roligt? Blev allt lite spänt i grenen i förmidddags.:)

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 21:33
  Permalänk

  Svar till Alexander Agrell (2011-04-27 12:34)
  Men är en kille från Skövde som varit ljumskskadad halva den gångna säsongen verkligen det vi ska satsa spetspengen på? Och släpper egna spelare av samma orsak? Rimmar dåligt, men som du säger,vi får hoppas Tylor levererar… och Persson-Riis också för den delen om han nu signas.

  Svar
 • 27 april, 2011 kl. 21:42
  Permalänk

  Svar till apa (2011-04-27 18:36)
  Ja, han levererade ju rejält och borde kanske inte vara så dyr. Kom ju från CHL i förfjol.

  Svar
 • 28 april, 2011 kl. 09:55
  Permalänk

  Tylor verkar vara precis vad ”löven” behöver,någon som inte backar för en fight och kan ta ”skitjobbet” framför kassen och någon som dessutom kan producera framåt.
  Litar på Blixt som har sett honom även utanför isen.
  Angående er som är osäker på Tylors kapacitet då han har spelat i England så tycker jag att det spelar en mindre roll,han kan säkert vara bra i div1,se på George Halkidis,han kom från italienska div2…!
  Håller med dig ”lövenbloggaren” angående Persson-Riis,han känns som ett osäkert kort pga sina skada.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: