-Tvingades till operation!

Under gårdagen inträffade två olika otäcka incidenter där hockeyspelare skars illa efter att ha träffats av en skridsko. En skedde i hockeyallsvenskan och en här i Umeåområdet.

I mötet mellan Mora IK och BIK Karlskoga träffades Morasbacken Christoffer Björklund olyckligt av Karlskogaspelaren, Erik Thorells, skridsko i ögontrakten. Nu kunde Christoffer återvända i spel efter att ha sytts just ovanför ögat.

Värre gick det för Björklövenjunioren Rasmus Berglund-Duncker som i mötet med Vännäs i en situation framför mål fick målvaktens skridsko över låret. Rasmus inledningsvis själv märkte inget, men lagkamraten Hampus Falk agerande snabbt. -Tror ingen riktigt fattade vad som hade hänt tills blodet började rinna ut över isen. Av ren instinkt var det såklart bara att hjälpa till. Jag flög på honom så snabbt jag kunde och täckte över såret med händerna, det gick ganska snabbt tills ett par personer kom och hjälpte till! Än hur litet eller stort såret kändes det riktigt allvarligt. Med god hjälp så gick det bra! berättar Hampus för bloggen.

En medspelare skrek att jag skulle lägga mej ner och han kastade sig över mej och tryckte på benet! Då såg jag att han blev blodig över allt.

Rasmus mår efter omständigheterna bra. han berättar för bloggen att han har väldigt ont efter operationen eftersom de var tvungna att öppna upp mer för att komma åt den skadade artären. När han kan vara tillbaka i spel är i dagsläget oklart.

Matchen då? Det blev en lång väntan för övriga spelare i omklädningsrummet pga väntan på att ambulansen skulle komma och ta hand om Rasmus. -Alla var mest chockad från början och snacket gick såklart i omklädningsrummet, men efter ett tag så fick vi reda på att en sista period skulle spelas så då var det bara att börja fokusera på matchen igen. Vi alla visste att han kan inte vara på något bättre ställe än Umeå sjukhus, avslutar Hampus.

Matchen slutade 4-3 till Björklöven J20 efter straffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: