Två publikfavoriter lämnar Björklöven

Ingen direkt nyhet vid den här tiden på dagen att både #34 Jon Palmebjörk (köps ut) och #19 William Quist (tackat nej till kontraktsförslag) inte kommer spela i Björklöven kommande säsong. Snacket har ju gått ett tag gällande Jon, men då ingen vill uttala sig eller bekräfta vad som egentligen pågår.. ”Gällande kontrakt etc.” har det inte funnits anledning att spekulera mer än vad vi hittills gjort. Men det kanske kommer en tid för utveckling av ovanstående och möjligen lite spelet bakom kulisserna framöver, den som lever får se. Helt klart blir det iaf annorlunda framöver när nu både Jon och Wille fattas truppen. Rätt eller fel, faktiskt omöjligt att svara på redan i dag för den som sitter på läktaren. Dels sitter man inte på alla fakta, inte koll på lön etc. kontra spelarbudget och sedan vet man ju i dag inte vad som möjligen kommer in i truppen i stället.

Ifall man nu väljer att köpa ut Jon och erbjuda Wille ett i hans ögon för dåligt kontrakt är det ju iaf rätt klart att dessa inte ingår i ledningens framtidsplaner, sedan smärtar det så klart det gröngula hjärtat.. Inte minst för att båda dessa var med på resan från div 1 och Jon var den som första hemvändaren som såg till att fler hakade på och återkomsten faktiskt blev möjlig. Annars kanske vi fortfarande harvat på i ettan med möten mot lag som Kovland, Lejon och mindre upphetsande lokalderbyn mot Teg SK och Vänns HC. Inget ont om er andra, fast Löven hör hemma i minst HockeyAllsvenkan och kommer enligt ordföranden att vara etablerade i SHL 2020.

Fast resan från Div 1 och återkomsten till HockeyAllsvenskan kan ingen någonsin ta ifrån er grabbar, och ni kommer för evigt finnas kvar i fansens både hjärta och minnen! – För evigt, för alltid! –

HÄR dagens PM från Björklöven.

Johan Löf / AXELLÖF

#34 Jon Palmebjörk har köpts ut från kontraket och kommer inte spela vidare. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

* * *

Jon ”Kanon” Palmebjörk som har TEG SK som moderklubb har sedan säsongen 05/06 representerat A-laget under 8 säsonger och på dessa totalt 297 matcher och 230 poäng (91 + 139). Men nu blir det alltså knappast fler, vare sig matcher eller poäng.

Wille Quist som kom från Nybro Vikings IF har sedan säsongen 11/12 representerat Löven under 5 säsonger och på dessa totalt 178 matcher och 110 poäng (50 + 60).

Johan Löf / AXELLÖF

#19 William Quist, den senaste i raden som lämnar Björklöven inför kommande säsong. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Vi har ju fått en del kommentarer redan under dagen på bloggens senaste inlägg, men vi släpper som vanligt fältet fritt för den som vill lätta sitt hjärta och delge oss andra sina tankar.

16 thoughts on “Två publikfavoriter lämnar Björklöven

 • 25 april, 2016 kl. 17:31
  Permalänk

  Hur man som lövensupporter kan tycka att det är BRA att Palme försvinner, är för mig helt ofattbart. Hans betydelse, direkt och indirekt, för att vi gick upp till Allsvenskan igen var väldigt stor. Han förtjänar bara respekt. Man kan absolut tycka att han inte riktigt håller längre, och det är isf riktigt sorgligt att han inte gör det. Fast vara glad över att han försvinner, är som sagt var ofattbart för mig. Jon du kommer alltid vara en stor lövenhjälte. Skulle han dyka upp i en annan allsvensk klubb och göra succé, så misstänker jag att tongångarna inte blir så positiva gällande beslutet att sparka honom. 🙂 Det finns väl ingen som på fullaste allvar tror att han själv vill detta?

  Svar
 • 25 april, 2016 kl. 17:49
  Permalänk

  Håller med föregående talare.
  Vad jag undrar över är om någon köps ut ur kontraktet, vad kostar det löven?
  85% av den totala summan? Eller vad?
  Ger ju inte direkt några större summor att ersätta Palmebjörk med.

  Blir väl ytterliggare någon div 1 som kliver in på de positionen.

  Svar
  • 25 april, 2016 kl. 22:19
   Permalänk

   Skulle tro att löven fortsätter betala hans lön tills den dagen han skriver på för en ny klubb, men kanske är helt ute å cyklar nu, någon med bättre koll på läget?

   Svar
 • 25 april, 2016 kl. 17:59
  Permalänk

  Förra säsongen saknades lite högerskyttar, i år hade man åtminstone Hetta och Hutchings som liknade Jon. Tror nog mest det var lönen som fick Jon att bli syndabock denna gång. Om nu Hetta ska till Pantern, kommer det än en gång bli brist på rightare. Nu saknas det kampspelare har dom kommit fram till och då ska väl dom köra laget i diket åt det hållet? Floppar målvakter så kommer det bli en tuff vinter.

  Inga rightare och så ska man boxa upp sig till SHL med hjälp av ett lag bestående av femtio procent juniorer och div 1-proffs.

  Frågan är ju vilken typ av spelare man ska exkludera säsongen efter nästa?

  Hoppas Jon Palmebjörk går till MODO, kanske dom är intresserad av att ta över Karlsson, Edblom och Öhmans kontrakt? Får ledningen bort Edblom och Öhman sänks ju medelålder med i runda slängar 2 år och en hel del pengar frigörs ju också.

  Svar
 • 25 april, 2016 kl. 18:08
  Permalänk

  Gamla meriter, allt har sin tid o.s.v. !

  Som alla förstår så är de NYA tider i löven nu, vad de då kommer att innebära bl.a hårt jobbande hockeyarbetare över hela banan ( alla ska jobba ) lika med modern hockey, kryddat med smartnes !

  Kul med en smart Erik Forssel också ?

  Svar
  • 25 april, 2016 kl. 18:33
   Permalänk

   Exakt alla ska åka runt och proppa folk samt vara experter på sista tredjedelen av banan.

   Påminn DJ när han ska värva någon spelare från Get-ligaen att 1,42 poäng i snitt är värdelöst och hockeyspelare som precis fyllt 30 år är passé. Så björklöven inte går i samma fälla två gånger.

   Svar
 • 25 april, 2016 kl. 18:37
  Permalänk

  Bara kärlek Jon, bara kärlek

  Svar
 • 25 april, 2016 kl. 18:41
  Permalänk

  Man får säga vad man vill om Dalle han är inte rädd för att ta obekväma beslut.
  Det verkar finnas en tanke med vad som händer i klubben. Man värvar uppenbarligen utifrån ett sätt att spela.
  Spännande, om det sedan är rätt eller fel får framtiden utvisa.
  Palme söker klubb i Schweiz sägs det.

  Svar
 • 25 april, 2016 kl. 19:36
  Permalänk

  Grattis till dig Jon som slipper DJ och TJ, tråkigt för oss som är kvar och ej får se Jon på isen och verkar få lida av galenskaperna från DJ och TJ ännu 1 år. Vi kommer alltid att minnas dig Jon och jag lovar att inte många i Umeå kommer att minnas DJ och TJ ens en halvtimme efter de lämnat. Men man kan ju välja bort att gå på matcherna i alla fall, och så blir det! Och jag vet att jag inte är ensam om det beslutet…
  Ett stort lycka till Jon, och vi kommer att försöka ha koll på dig vart du än tar vägen!

  Svar
  • 25 april, 2016 kl. 20:27
   Permalänk

   Vi är lika många som kommer tillbaka till ladan nu när de vågar ta beslut som ligger i linje med hur de vill spela.

   Svar
   • 25 april, 2016 kl. 20:59
    Permalänk

    Tror inte det. Nån gång kommer det fram hur organsitionen inom Björklöven fungerar och dessa dessa ”beslut” tas, och då blir man bara mörkrädd.

    Svar
    • 25 april, 2016 kl. 22:30
     Permalänk

     Du antyder att du sitter inne på information om vad det egentligen är för mörka krafter som styr bakom kulisserna. Lägg fram informationen eller lägg ned skådespeleriet.

     Vi är däremot ett gäng Lövare med reellt inflytande i näringslivet i södra Västerbotten som kan se till att det frigörs finansiella medel för Löven nu när de börjat visa en organisatorisk mognad.

     Nä det är inte heller sant men det är roligare fantasier än dem du beskriver.

     Svar
     • 26 april, 2016 kl. 07:48
      Permalänk

      Om du känner nån som har information via kanske nån eller några spelare, kanske du skulle förstå…. Jag kan tyvärr inte komma med några detaljer.
      Men vi ger inte upp! Efter TJ kommer det förhoppningsvis nån bättre!

 • 25 april, 2016 kl. 20:06
  Permalänk

  Väldigt tråkigt att två sköna profiler som Quist och Palmebjörk försvinner.
  Önskar er lycka till i framtiden.
  Jon är kungen vi aldrig glömmer.
  Nya tider nu hos oss nu med en ny taktik som gäller alla lag i föreningen.
  Hoppas det kommer att skörda frukter i framtiden och att man fortsätter att ha tålamod.
  En sådan sak kan ta lång tid att få in i en förening och en början är förstås att få in spelare med dom egenskaperna,speciellt i ett A-lag.
  Sedan om TJ är rätt man att leda vårt lag intill den nya guldåldern är jag skeptisk till och ser gärna att han visar att jag har fel.
  Förra säsongen glömmer vi,han hade ”fel” spelare…:)

  Svar
 • 25 april, 2016 kl. 23:09
  Permalänk

  Tack för allt Jon, du kommer alltid att vara kult f oss.
  Ett råd – säg till agenten att du vill spela i Modo nästa år. Nära hem t alla – du kan glida in i T3 center två ggr/år och bli mottagen som en gud.
  Och trots allt så KAN man verkligen ishockey i Ö-vik

  Svar
 • 26 april, 2016 kl. 23:02
  Permalänk

  Skrev kommentar i tidigare inlägg om detta också.
  Tycker som sagt att det är tråkigt att dom lämnar. Också nyfiken på anledningen och snacket om att det skurit sig mellan ledning och spelare.
  Men om man ställer andra frågor….

  Kommer Quist och/eller Palmebjörk vara avgörande för om Löven når SHL?

  Om TJ ensam stod för den eventuella konflikten, varför får inte han gå?
  Ingen i ledningen lär ju förneka att Jon varit viktig för laget de senaste åren…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: